25 september 2019, door Margaux van der Mieden

Met lekkers in je bekkie, hoppa naar het volgende stekkie: Walking Dinner is the bomb.

25 september 2019, door Margaux van der Mieden

Met lekkers in je bekkie, hoppa naar het volgende stekkie: Walking Dinner is the bomb.

Heel leuk, uit eten in Amsterdam. Maar stel we worden 100 jaar oud, dan hebben we nog niet alle restaurants bezocht. Er is gewoon teveel. Keuzes, keuzes en nog meer keuzes. #firstworldproblems, we know. Gelukkig heeft WijnSpijs het antwoord hierop gevonden: een Walking Dinner. Duh. Met Walking Dinner van WijnSpijs kun je namelijk bij 2, 3 of zelfs 4 verschillende restaurants eten, en dat op één avond. Een gat in de markt vonden wij, en namen dus de proef op de som. 

Walking Dinner

Walking Dinner

Walking Dinner is onderdeel van WijnSpijs. Het concept is simpel: jij kiest wanneer en bij welke restaurants je wil eten, en met hoeveel personen. Zo kun je bijvoorbeeld je voorgerecht naar binnen wurmen bij restaurant A, je hoofdgerecht eten bij restaurant B en aftoppen met een dessert bij restaurant C. Easy peasy. Wij deden dat in onze eigen thuisstad maar ligt Amsterdam nou niet op de route? No stress. In bijna elke Nederlandse stad kun je ‘op’ Walking Dinner. Leuk en lekker, maar het meest romantische van alles is dat je van restaurant naar restaurant hopt en aldoende de stad zoveel beter leert kennen. Dorst? Daar is uiteraard ook aan gedacht: je kunt je diner combineren met een wijnarrangement, uitgebalanceerd en passend bij de gerechten. Allergieën? Dieetwensen? Bij het maken van een reservering kun je alles aangeven.

WijnSpijs

WijnSpijs

Naast het te leuke Walking Dinner (wij zijn fan, mocht het nog niet duidelijk zijn) heeft WijnSpijs nog meer producten om uit kiezen voor je avondje uit. Potverdorie, is de keuzestress toch weer terug! Zo kun je bijvoorbeeld elke zondagmiddag aansluiten bij een WijnSpijs wandeling die speciaal georganiseerd wordt voor de food die hards. Iedere keer een andere stad waarbij +/- 6 restaurants bezocht worden. Liever een biertje in de hand? No problemo: kies dan voor de BierSpijs wandeling. Hetzelfde concept als de WijnSpijs wandeling alleen ga je dan langs verschillende bierstops. Tadaa. En er is meer. Nog meer. De echte echte echte avonturiers kiezen namelijk voor Surprise Dinner. Jij kiest de stad, datum en wat leuk gezelschap uit, WijnSpijs kiest drie restaurants. Via de gratis WijnSpijs App ontvang je op de het laatste moment pas welke restaurants het zijn geworden. Meine gute, hoe spannend en hoe leuk!

Het programma

Het programma

Warning: onderstaand is niet bedoeld voor mensen die honger hebben, of nét zin in een wijntje.

Ons Walking Dinner feest begon bij restaurant Ace in Amsterdam. Een vrij donker en mysterieus restaurant waar vreselijk lekker gekookt wordt. Paling, ganzenlever, groene kool en knolselderij als voorgerecht, in combinatie met een Saint Claire Sauvignon Blanc. Jummie.  Daarna met de benenwagen richting restaurant Satchmo. Op het menu daar stond een Wagyu bavette met asperges en een puree van pompoen, wortel en specerijen. Je snapt, ook daar hadden ze ons at hello. Ook hier een glas rode wijn uit Zuid-Afrika genaamd Chakalaka (hoe lekker bekt dat). Last but not least was restaurant Cartsens aan de beurt, hartje stad. Na al dat lopen (+- 40 minuten) heb je genoeg calorieën verbrand om aan te vallen bij het toetje. Als desserts kregen wij een kniepertje uit de Achterhoek gevuld met Tony’s Chocolonely en citroenijs met een Hollandse drop mengsel. Zeker het kniepertje met Tony’s Chocolonely was echt aflikmateriaal. Dessertwijntje was een Sauvignon Blanc uit Chili. O, en de bediening in alle drie de restaurants was zó goed. 100 punten.

Kost dat

Kost dat

Vanaf €47,50 per persoon kun je gebruik maken van een 3-gangendiner bij Walking Dinner. Maar er is meer! WijnSpijs heeft iets leuks in petto. Jullie krijgen namelijk €10 euro korting per reservering op een Walking Dinner. De coupon code is BartsWalkingDinner. Dit is de link om te reserveren


Walking Dinner