30 november 2018, door Maartje

Bijna open: restaurant SATCHMO op HET ROKIN in Amsterdam

30 november 2018, door Maartje

Bijna open: restaurant SATCHMO op HET ROKIN in Amsterdam

Daar maken we ons overigens zelf ook schuldig aan hoor! Want zo noemden we het nieuwe Hotel Mercier onlangs nog. En meenden dat ook. En van die orde zou het soon to be restaurant Satchmo dus ook moeten zijn. And then we wait... (en ondertussen we denken we na over een nieuwe verfrissende term. De ideeenbox staat open hoor!)

Restaurant Satchmo Amsterdam (Rokin)

Restaurant Satchmo Amsterdam (Rokin)

De locatie is allereerst helemaal goed: Op de Rode Loper van Amsterdam, het Rokin. 10 december gaat hier het grote nieuwe en dus naar eigen zeggen ‘on-Nederlandse’ restaurant Satchmo open, dat – en dat klinkt als muziek in onze oren – ‘een ‘stiekeme’ ode aan muziekvirtuoos Louis Armstrong is’. Jazz dus, naast je bordje eten, wijn, cocktails en de knappe zaak die restaurant Satchmo beloofd te gaan worden.

Het persbericht puilt uit van de superlatieven. Kosten noch moeite! Zinnenprikkelend! Internationale allure! Een culinair hart in een jazzy ambiance… Moet gezegd: het klinkt lekker. En sexy. En het pand (Rokin 95 waar het relatief onbekende en onbeminde restaurant De Nissen zat) is een monumentaal handelsgebouw dat zomaar inderdaad die wauw-factor op zou kunnen gaan leveren, ondanks – of dankzij aangezien ‘jazzy’ het doel is – de lage plafonds en het gebrek aan daglicht.

Restaurant Satchmo maakt gebruik van dat gemis, voegt daar een flinke dot kleur en fluweel aan toe en de juiste muziek. Dat is alleen al maakt ons nieuwsgierig. Chef Veenman: “Neem de steak tartare, de eidooier garen we sous-vide (53 minuten op 63 graden Celsius) zodat het smeerbaar wordt. De huisgemaakte kimchi en srirachasaus zorgen voor voor spanning en spice, de roze chinese radijs en knalgele bloemkool voor extra crunch en kleur. Onze gerechten moeten excelleren in alle opzichten; smaakbeleving wordt beïnvloed door de look van een gerecht”. Nogmaals: klinkt lekker. En sexy.

 

Verder staat er o.a. Tuna Tataki met truffel teriyaki op het menu, coquilles met soy vinaigrette, kreeft ‘a la plancha’ en een ruime keuze uit robuuste steak-cuts. Een imposante tomahawk steak en een malse côte de boeuf, maar ook een good old entrecôte. En is er een verrassend vier- tot zesgangen tasting menu. De charcuterie met huisgemaakte pastrami moet een een must-try zijn. We shall see! 

O, en wijn is eindelijk weer het paradepaardje, wat we toch veel liever hebben bij ons maal dan een cocktail (sorry!). Tot snel Satchmo, tot 10 december.