Nederland, Rotterdam23 september 2020, door Margaux van der Mieden

Zelf je wijn tappen kan vanaf nu bij wijnwalhalla Walsjérôt Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 23 september 2020, door Margaux van der Mieden

Zelf je wijn tappen kan vanaf nu bij wijnwalhalla Walsjérôt Rotterdam

Olé! Weer een hotspot rijker is Rotterdam! Walsjérôt (ja je leest het goed.. Misschien heb je het niet in één keer goed uitgesproken maar dat is oké) Walsjérôt heeft de deuren geopend op het bruisende Bentinckplein. En Walsjérôt is dus niet zomaar een nieuwe hotspot, nee nee, we hebben het hier over een classy wijnbar waar je je eigen wijn kan tappen. Ha!

De eigenaar (zelf sommelier en ervaren wijnkenner) heeft dit geniale idee bedacht. De wijnbar is er namelijk zo eentje waar de regels net wat anders dan anders verlopen. Hier geen obers aan je tafel die je wijnglas tijdig bij dienen te vullen: dat mag je lekker zelf doen. Overal zijn er taps te vinden, je betaald met een speciale pas waar je bij binnenkomst geld op zet en het leukste deel: je kunt óf alleen een slokje nemen óf een half glas proeven of een gewoon je glas meteen goed vullen. 70 verschillende wijnen zijn er te proeven; wij beginnen alvast.

 

Walsjérôt

Walsjérôt

Een marmeren bar, een donkere sfeervolle zaak en overal zijn wijnglazen te vinden. Dat is Walsjérôt in een notendop. Belangrijker nog: al die glazen worden gebruikt om die maar liefst 70 soorten wijnen te proeven. 70 verschillende wijnen van over de hele wereld. Rood, wit of rosé, Frans, Spaans of Zuid-Amerikaans. Verwende wijnconnaisseurs komen aan hun trekken maar ook de minder goede wijnkenners worden met open armen ontvangen. De sommelier neemt je mee in zijn verhalen en zijn adviezen (er loopt er altijd eentje rond hoor, ookal mag je zelf inschenken, fancy!) en vertelt je alles en een beetje meer over alle wijnen in de bar. No stress!

Bij elke wijn hangt een kaartje met een beschrijving van het type druif, de herkomst en de smaak dus geen overkill aan informatie, gewoon alles wat je wil, niet meer niet minder. En wat het allemaal extra leuk maakt is dat je ook een glas kan proeven van de meest bijzondere wijnen, die in ander horecazaken alleen voor hoge prijzen te bestellen zijn per fles. Bij Walsjérôt ook gewoon de lekkerste proefglazen. Hulde.

 

De rijkgevulde wijnbar ligt aan het Bentinckplein in Rotterdam, vlakbij het Oude Noorden waar het leven niet stil staat. Goed uitgekozen plek dus. De eigenaar (zelf sommelier) vond het hoog tijd voor een verfijnde wijnbar (en groot gelijk heeft ie).

Ohja en als je een paar glazen verder bent en je buik snakt naar een hap, dan is er ook een lekkere borrelplank te bestellen. Kaasplank, charcuterie plank of een bord vol oesters. Meer heeft een mens niet nodig als je het ons vraagt.