Nederland, Rotterdam1 juli 2020, door Barts Boekje

Pele Surf Shack: het nieuwste hutje op het strand waar je wilt vertoeven

Nederland, Rotterdam, 1 juli 2020, door Barts Boekje

Pele Surf Shack: het nieuwste hutje op het strand waar je wilt vertoeven

Als je links een surfschool hebt, en rechts een surfschool hebt, dan weet je: in het midden moet het wel laid back zijn. Immers; waar links en rechts surfers zijn, is een ontspannen sfeer, zo zeggen wij bij Bart altijd (echt áltijd hoor). En omdat surfers die ongedwongen toon zetten, – links en rechts – moet het midden dus super mellow zijn. Snap je. Daarom was de voormalige strandtent Globetrotter, die na 25 jaar trouwe dienst haar beachclub aan de wilgen hing, voor Charlotte Damen & Barend Lippens de droomlocatie voor hun über ontspannen strandtent Pele Surf Shack.

Pele Surf Shack

Pele Surf Shack

We hebben het namelijk over het surfersgedeelte van Hoek van Holland, je weet wel, aan de kust van Rotterdam. Daar heeft Pele Surf Shack nu de oude nieuwe deuren geopend. En bij strandtent Pele zijn ze recht door zee (hihi): ze zijn namelijk zowel zacht- als plantaardig. Zachtaardig omdat ze handelen naar het blote voetenbeleid. Oftelwel: de drie toverwoorden mellow, casual en laagdrempelig staan hoog in het vaandel. Plantaardig omdat – tromgeroffel aub – Pele Surf Shack de eerste compleet plantaardige strandtent van Nederland is. Hier geen onzin dus, maar gewoon ffe normaal – en dus laid back – doen.

Hiermee willen (en zijn) Charlotte en Barend de tegenhanger worden van de gevestigde, hippe strandtenten. Daarom is alles plantaardig en is de menukaart samen te vatten in vier woorden: bowls, burgers, pancakes en snacks. Burgers? Ja, ook burgers. Van sea food burgers tot nagemaakte cheese burgers, ook dat kan bij Pele.

Interieurtechnisch doen ze bij Pele ook niet moeilijk. Denk veel rotan, veel hangende plantjes en lampjes, oh en surfplankjes. Die ook. Ja ze zijn misschien wel het relaxte hutje op het strand. Oh, en ze serveren Hawaiian beers. Dus uhh, hallo, hoe surf kun je het hebben? Dus surf dudes en dudettes, badgasten en zonaanbidders, drie toverwoorden: Pele Surf Shack.