België22 juli 2019, door Maartje

Weekend get-a-way in Belgie: B&B hOEVE DE STEENOVEN in Damme

België, 22 juli 2019, door Maartje

Weekend get-a-way in Belgie: B&B hOEVE DE STEENOVEN in Damme

Damme, een plaatsje tussen kustplaats Knokke-Heist en het charmante Brugge, reed je altijd zo voorbij. Toen wist je namelijk nog niet dat Damme door Jacques Brel – o de nostalgie – bezongen werd als ‘Le Ciel Flamand’. De Vlaamse hemel. Niet voor niets: Damme is prachtig.

B&B Hoeve de Steenoven, Damme, Belgie

B&B Hoeve de Steenoven, Damme, Belgie

Je kunt vanuit B&B Hoeve de Steenoven in Damme de torens van Brugge en Gent (bijna) zien, natuurgebied het Zwin met zijn krinkeldijkjes omringt de plaats, de zee van aan de voet van de stad Knokke is slechts 10 kilometer ver weg, de Damse boekenmarkt is pure nostalgie en het centrum van Brugge per fiets bereiken kost je zo’n twintig minuten. Onder andere via dat eerdergenoemde natuurgebied. En je wist vast ook nog niet dat precies hier een prachtige, serene B&B staat waar het goed van het terugtrekken is, hoewel de centrale ligging zoals gezegd een grote plus is. Eigenaren Ingrid en Geert creëerden er een licht verblijf dat doet denken aan het Franse boerenland, inclusief bedstee in twee van de zes kamers. Looks: check, locatie: check, en het ontbijt is een reden om terug te komen. Regelmatig terugkomen in de ontbijtruimte kan en mag overigens sowieso de hele dag door: de koffie staat de hele dag klaar, net als de zoete koek, en als het aan Ingrid en Geert ligt, is het er een zoete inval.

In de buurt? Kijk ook eens naar BEA B&B, bea-bb.com en Lief huisje Zeeland, liefhuisjezeeland.nl; Pure c, pure-c.nl; Blé d’Or, ble-dor.be en restaurant Brasa, brasa- grill.be, allemaal beschreven in het boek Little Escapes.