Italie26 oktober 2019, door Maartje

Wie brengt ons naar Italie? Een enkeltje B&B Valdirose (Florence) graag

Italie, 26 oktober 2019, door Maartje

Wie brengt ons naar Italie? Een enkeltje B&B Valdirose (Florence) graag

Wist je al dat we, na Spanje en Portugal, van plan zijn om de komende jaren Italie eens he-le-maal uit te gaan pluizen? We zijn al begonnen met Sicilie (Sorry! The Best of heeft zijn weg nog niet naar de site gevonden... Working on it!) en hierna staat Puglia op de to do. Wacht maar.

Eerst wat anders: gelukkig hebben we al behoorlijk wat little birds die ons ter plekke het leukste van hun streek toefluisteren, door heel Italie, zoals deze heerlijke bed and breakfast net buiten de stadsgrenzen van het prachtige Florence: B&B Valdirose. Eentje om op te slaan!

B&B Valdirose, Italie

B&B Valdirose, Italie

Kortom: Ga je richting Italie? En koers je, pm precies te zijn, in de richting van Florence in het noorden van Italie (lees: een goede pitstop voor wie een road trip gaat doen!)? Trakteer jezelf dan sowieso op twee romantische nachten B&B Valdirose. Twee? Waarom twee? Omdat het minimum aantal nachten om hier te verblijven twee is – anders blijven de lieve eigenaren ook zo poetsen. En je bent de lulligste niet dus hop, vooruit, twee nachten it is.
Daar ga je geen spijt van krijgen: het centrum van Florence is met de (huur)auto slechts een half uur ver weg en de B&B waar we het over hebben, is een bijzondere. Hij is namelijk compleet en tot in de puntjes verzorgd op die romantische, uit aardetinten, nonchalante vakantie-manier die je thuis ook zo graag zou zien.
Er zijn in totaal vijf kamers die varieren in formaat en dus ook in prijs. Sowieso sla je niet achterover van de kosten: gemiddeld kost een kamer ongeveer 115 per kamer per nacht (maal twee dus, herinnert u zich nog? Want dat moet #okeisgoed). Dan heb je een heerlijke uitvalsbasis voor een dagje Florence, mits je je uit de B&B weet te wurmen: het eten dat het eigenaren-koppel serveert is namelijk uitstekend (daar hoef je niet voor weg te gaan), en de omgeving is op en top Italiaans. Meer weten? De eigenaren houden ook een blog bij, hartstikke leuk. Vertel je ons wat ze te vertellen hebben? Alles is namelijk in het Italiaans en wij snappen er geen snars van, maar watertanden bij elk kiekje.