Spanje, Malaga22 augustus 2023, door Isa de Laat

Een wijntour in de buurt van Málaga met White Houses Tours

Spanje, Malaga, 22 augustus 2023, door Isa de Laat

Een wijntour in de buurt van Málaga met White Houses Tours

Zei er iemand wijn uit Andalusië? Dan zei er waarschijnlijk ook iemand sherry. Op zich logisch, want deze wijnsoort kenmerkt Andalusië al eeuwenlang. En zei er iemand wijn uit de regio rondom Málaga? Dan wordt vaak gedacht aan zoete wijnen van het druivenras Muscat, ook wel bekend als Moscatel, die ook wel "Málaga" of "Málaga Dulce" worden genoemd.

De geschiedenis van de wijnen gaat in deze regio way back tot de Fenicische tijd. Niet zo gek: de regio heeft een gunstig klimaat met veel zonneschijn, wat bijdraagt aan de productie van de zoete wijnen. En hoewel we vaak aan de zoete wijnen denken bij deze regio, is er meer... Naast de zoete wijnen heeft de regio rond Málaga ook geïnvesteerd in het produceren van droge wijnen, zowel wit als rood.

Dusssss... Wijnliefhebbers opgelet, want in de buurt van Málaga is het feest. Kenner of niet, White Houses Tours moet je hebben voor een tasting en tour vanuit Málaga.

White Houses Tours

White Houses Tours

Málaga, Rodrigo, wijn. Dat is wat je moet onthouden. In Malaga is er genoeg te doen (en te eten) om je dagenlang te vermaken. Maar heel eerlijk, de regio eromheen is minstens zo mooi. Rodrigo begon alweer enige tijd geleden met White Houses Tours om toeristen het platteland van Málaga te laten zien. Met een grote kennis over en passie voor wijnen, eten, tradities, de cultuur en een busje trekt hij er meerdere keren per week op uit. 

En dan kun je dus mee met een van die tours van hem. De meest populaire is de Wine Tour, waarbij je samen (max. in een groep van tien) met een kleine bus vanaf Malaga naar het platteland vertrekt. Onderweg vertelt Rodrigo alles over de geschiedenis, natuur en cultuur van de omgeving. Zo legt hij uit dat je vanaf je balkon aan de golven af kan lezen of het zeewater koud of warm is (mits je uitzicht op zee hebt). En natuurlijk praat hij de oren van je kop over de wijnen uit de regio.

 

 

Na een uurtje rijden, mag je de bus uit om te lopen tussen de wijnranken en leer je meer over de wijn. De paraplu’s en het water gaat mee uit de auto, want in het binnenland kunnen de tempraturen aardig oplopen.

Niet veel later bezoek je een nabijgelegen wijnkelder, waar je het proces van het maken van wijn uit druiven kun zien. En save the best for the last: tijd voor het proeven van de vijf wijnen (met een beetje geluk worden het 6 of 7 wijnen) met lokale tapas zoals een chorizo en kaas.

Maar er is meer… White Houses Tours organiseren ook andere toffe tours, zoals een tapas tour in Malaga, een begeleid bezoek aan de Iberische varkensweide en een paella en sangria workshop.

White Houses Tours