15 maart 2017, door Maartje

Wijnwoensdag

15 maart 2017, door Maartje

Wijnwoensdag

De Wijnwoensdag: hét advies van de week over lekkere wijn. Samen met wijnhandel Chabrol geven we alle ins en outs over de Wijn van de Week met daarbij wát te eten maar vooral: wáár te eten. Deze Wijn Woensdag editie: Vini be Good Touraine Souvignon Blanc bij het vernieuwde eetcafé de Duvel.

Vini be Good Touraine Sauvignon Blanc

Vini be Good Touraine Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc valt al op door het vrolijk geïllustreerde etiket. Van de wijn onder de kurk worden wij even blij. Deze Vini be Good Touraine Sauvignon wordt namelijk ook wel een ‘mini Sancerre’ genoemd. De Sancerre Blanc uit het oosten van de Loire in Frankrijk wordt – net als Sancerre – gemaakt van de Sauvignon Blanc druif en staat bekend om haar mooie frisheid, gelaagdheid en elegant fruit. Het huwelijk tussen de grond en de druif is daar echter zo goed dat de prijs per fles gemiddeld hoger ligt dan in de rest van de Loire, vandaar dat we zo blij zijn met deze prachtige Vini be Good.

De Vini be Good heeft veel fruit ‘in de neus’, frisse zuren, bloemige aroma’s en de geur van versgemaaid gras. Dat klinkt misschien apart, maar dit is een typische geur voor de sauvignon druif. Niets lekkerder, wel? Het mooie aan deze wijn is dat hij verrast: de afdronk is opvallend zacht. Een sauvignon kan soms erg hoog in de zuren zijn, zeker in de afdronk, waardoor je er wellicht niet altijd een glas van durft te bestellen in een café of kroeg. Vooral Nieuw-Zeelandse sauvignons staan hier bekend om. De reden hiervoor ligt in het klimaat van Nieuw-Zeeland. Het is daar zo warm dat de druiven tijdens het rijpen bijna al hun frisheid verliezen en boeren zich genoopt voelen de wijnen aan te zuren. Mocht je dus niet zo’n zin hebben in een hele fruitige (in wijnjargon: stuivende wijn) vraag dan even waar de wijn vandaan komt en je weet al iets meer over wat je in het glas zal aantreffen.

Café de Duvel

Café de Duvel

De Duvel heeft een met veel aandacht gemaakte wijnkaart, zeer belangrijk, en schenkt het gros van de wijnen per glas, handig. In dit bruine, immer gezellige café kan je dus echt lekker wijn drinken.

De aandacht die de mannen van de Duvel voor hun eetcafe hebben is ook terug te zien in het nieuwe interieur. De heren waren toe aan iets nieuws en liet OneSevenTree een volledig nieuwe bar ontwerpen. Het gehele café/restaurant werd in recordtijd (4 dagen) verbouwd. Het belangrijkste was wel dat de gezelligheid volledig behouden werd, de Duvel moest een ontspannen, bruin café met buurtfunctie blijven. Geen verhipte gekkigheid, maar een mooie, gezellige bistro. OneSevenTree heeft geweldig werk geleverd, want je waant je in sommige hoeken zowel in een bistro in Frankrijk als in een van de gezelligste bruine eetcafés van Amsterdam. Bestel bij de Vini be Good de kleine fruit de mer van gamba’s , verse mosselen en scheermessen.  Afgemaakt met een kreeftenrisotto en een saus van antiboise (tomaat, knoflook, sjalot, kappertjes ,peterselie, zwarte olijf en olijfolie) en je hebt een hele fijne avond. Oh en maak je geen zorgen, de befaamde klassieke carpaccio van chef Patrick zal nooit van de kaart verdwijnen. De Duvel

Thuis

Thuis

Heerlijk als aperitief als je thuiskomt en zin hebt in een goede borrel. Deze wijn is perfect voor het einde van de steeds lichtere dagen in de ontluikende lente. Hallo zomer! Hallo Wijn! Als je daarna toevallig van plan bent om niet te gek te doen in de keuken en simpele salade te maken (denk bijvoorbeeld een mooie geitenkaassalade), dan heb je de perfecte wijn in je glas. Te koop voor 9,76 euro per fles.

Waarom Wijnhuis Chabrol? Omdat Chabrol volledig is toegewijd aan het vinden van de mooiste wijnen die staan voor kwaliteit en originaliteit. Chabrol werkt het liefst met kleinere domaines, bodega’s en wijnmakers die wijn maken met passie, gedrevenheid, kennis en precisie. Een groot deel wordt door henzelf geïmporteerd en daarom gaan onze vrienden van Chabrol vaak langs bij de makers. De persoonlijke band met de makers en de wijnen zorgen ervoor dat de wijn met evenveel liefde verkocht als gemaakt wordt. Of een wijn vijf of vijfhonderd euro kost, elke fles is met dezelfde visie geselecteerd. Bij Chabrol weten ze waar ze het over hebben, is het altijd gezellig, staan alle witte wijnen gekoeld dus hoeveel meer redenen moet je hebben om langs te gaan? Chabrol huist op de volgende drie straten: Haarlemmerstraat 7, Overtoom 444, Stadionweg 147 en is elke dag geopend tot 20:00 uurWijnhuis Chabrol