8 februari 2017, door Maartje

Wijnwoensdag

8 februari 2017, door Maartje

Wijnwoensdag

De Wijnwoensdag: hét advies van de week over lekkere wijn. Samen met wijnhandel Chabrol geven we vanaf nu alle ins en outs over de Wijn van de Week met daarbij wát te eten maar vooral: wáár te eten. Deze week de combi van Bar Mick en de Wittmann Silvaner '100 Hugel', wat een naam.

Wittmann Silvaner ‘100 Hugel’ 
Duitse wijnen worden gelukkig steeds populairder en dat is maar goed ook. De Silvaner ‘100 Hugel’ van Weingut Wittmann is namelijk heerlijk bij veel verschillende gerechten en leent zich ook erg goed voor dít seizoen. Met prachtig zacht, wit fruit, maar ook de frisheid van vers gemaaid gras in de neus kan de zuivere en sappige Silvaner frivool door je mond dansen. Omdat familie Wittmann zo liefdevol produceert hebben we veel verschillende wijnen in diverse prijsklassen van het huis. De Silvaner kost €11,71 in de winkel.

Bar Mick 
Deze druif komt erg mooi tot z’n recht bij kaasfondue. Bij Bar Mick, je zou bijna de tekst van de website overtikken want nou ja, ze hebben gewoon gelijk, is het reuze gezellig. Bar Mick heeft, verassing, deze top winterse combi (want nee, het wordt nog lang geen zomer en ja, het blijft nog lang koud) nu op de kaart staan. De frisse zuren en strakke mineraliteit van de Silvaner kunnen een spannend duel met de scherpe Gruyere en de kruidige Emmentaler perfect aan. Lijkt bijna (bijna bijna) op après-ski in eigen stad. Bar Mick

Thuis
En mocht je nog geen zin hebben in kaasfondue, maar zin hebben in totaal iets anders, ga dan naar de visafslag op de Nieuwmarkt, haal een bak mosselen, maak een grote pan en proef hoe fijn de Silvaner de schelpen complementeert.

Waarom Wijnhuis Chabrol? Omdat Chabrol volledig is toegewijd aan het vinden van de mooiste wijnen die staan voor kwaliteit en originaliteit. Chabrol werkt het liefst met kleinere domaines, bodega’s en wijnmakers die wijn maken met passie, gedrevenheid, kennis en precisie. Een groot deel wordt door henzelf geïmporteerd en daarom gaan onze vrienden van Chabrol vaak langs bij de makers. De persoonlijke band met de makers en de wijnen zorgen ervoor dat de wijn met evenveel liefde verkocht als gemaakt wordt. Of een wijn vijf of vijfhonderd euro kost, elke fles is met dezelfde visie geselecteerd. Bij Chabrol weten ze waar ze het over hebben, is het altijd gezellig, staan alle witte wijnen gekoeld dus hoeveel meer redenen moet je hebben om langs te gaan? Chabrol huist op de volgende drie straten: Haarlemmerstraat 7, Overtoom 444, Stadionweg 147 en is elke dag geopend tot 20:00 uurWijnhuis Chabrol