2 maart 2017, door Maartje

Work it X 6

2 maart 2017, door Maartje

Work it X 6

Eerlijk is eerlijk... We zijn bij Bart HQ vooral van de bourgondische zaken, klopt, maar er moet soms ook gewerkt worden om één en ander in balans te houden. Work it, dus. Maal 5. Want dat bekt in het Engels toch net iets lekkerder dan het Nederlands. Is zij aan zij op de band in de sportschool niet helemaal je ding, dan vind je hieronder wellicht wat nieuwe sportinspiratie.

Awesome Dance Experience
De naam zegt natuurlijk al veel: op vrijdag 3 maart kun je alle stress en overtollige energie van de week er uit dansen bij The Conscious Club. Het is de bedoeling dat er gedanst wordt met volledig vrije expressie. De remmen mag je dus lekker op kantoor achter laten, dat is het idee. En je kunt je monkey-dans dan eindelijk vanachter de gesloten gordijnen vandaan halen. Awesome! Vrijdag 3 maart 19.30-22.30 uur, Awesome Dance Experience, The Conscious Club, Lauriergracht 142, Amsterdam.

Ook leuk: ademen, mindset en gaan! In een ijskoud bad welteverstaan. Op 15 april heeft The Conscious Club een workshop IJsbadzitten volgens de Wim Hof Methode. Cool!

barts-boekje-work it de school

Het Gymlokaal
We schreven al eerder over ze. En wellicht komt de voorkeur ook een beetje door de mooie retro-industriële inrichting... Het Gymlokaal, de sportschool die bij De School hoort, heeft een grote keuze work-outs van nu. Wat denk je van een lesje barre, movement of mobility? Het Gymlokaal, Dr. Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam.

barts-boekje-work it 3

Surf Yoga
Jaja, je raadt het al. Je staat dus werkelijk op een board en doet yoga-oefeningen. Alleen dan gewoon op de grond in een Amsterdamse studio. Helemaal leuk toch? De les is een mix van kracht, balans en mind. Bij Studio 191 hebben ze trouwens meer originele yoga lessen als AcroYoga en Beats Yoga. Maar ook de ‘gewonere’ Yin of zwangerschapsyoga staan op de agenda. Studio 191Lutmastraat 191, Amsterdam.

PLTS
Gooi de sporttrends ‘high intensity’ en ‘Barre’ in een blender, doe er een vleugje ‘Pilates’ bij en zie daar het concept van PLTS. High Intensity staat voor knallen en zweten. Barre is een combinatie van pilates en ballet. En dat is dus zo bikkel dat het zowel voor mannen als vrouwen afzien is. Oja, PLTS schijnt ook een hit te zijn onder Victoria’s Angels. PLTS, Bilderdijkstraat 134, Amsterdam.

barts-boekje-work it 2

Hotpod Yoga
Als er ergens wel veel variatie in is, is het in yoga-land. Hotpodyoga is weer een nieuwe om uit te proberen. Je stapt met z’n allen in een grote opblaasbare cocon om daar in 37 graden aan je zen-gevoel en flexibiliteit te werken. Nu vinden we de paarse cocon an sich al rust uitstralen. Dus doel één is bij het binnenlopen in de Hotpod al gerealiseerd. HotPod Yoga Amsterdam, Jan van Galenstraat 24, Amsterdam.

Rocycle Studios
Vorig jaar geopend en meteen een successtory. Nummer twee opent dus binnenkort in Zuid. Bij Rocycle fiets je 45, 60 of 90 (voor de echte krachtpatser) de benen onder je kont vandaan in een lesje met opzwepende muziek. Een feestje op een fiets durven ze het te noemen. En van de blije after-gezichten op Instagram nemen we aan dat het dat is ook. Rocycle is een endorfine-booster met als fijne bijkomstigheid dat het tevens een full body workout is. Rocyle Studios, Nieuwe Passeerdersstraat 12 en Peter Schatstraat 4, Amsterdam.