17 februari 2020, door Maartje

7 x Marrakech in Huis

17 februari 2020, door Maartje

7 x Marrakech in Huis

Watertanden, bij iedere keer Marrakech-eske post op instagram die voorbij komt want, man oh man, wat een pracht n praal maken de Marokkanen van hun inrichtingen. Je zou het maar thuis hebben! Je zou het maar thuis hebben? Dat kan gewoon. Kwestie van inkopen. Wellicht even sparen maar dan heb je ook wat: 7 x Marrakech in Huis.

The Souks

The Souks

De Amsterdamse Sandra haalt moois uit Marokko, zoals de at the moment immens populaire Beni Ouarain kleden (die witte met zwarte strepen en kruizen) of datzelfde soort maar dan met de mooiste heldere kleuren. Maar ook hammamschalen (die vallen voor ons in de categorie vazen), prachtige pompomdekens en berberkussens, vooral in grote getalen een goed idee. The Souks dus, voor een flinke portie verslavingsgevaar.

The Souks

Riad Lifestyle

Riad Lifestyle

Online al het moois uit Marokko te verkrijgen. Denk lantaarns, kussens, handdoeken en ga zo maar door. Liever wat kleiners? Sieraden hebben ze ook. Plus tassen. Van die mooie leren tassen. Anyways: sterkte.

Riad Lifestyle

Jan & Jacob

Jan & Jacob

Poeven (poefs, poeven, wat is het meervoud van poef?) zijn gaaf, en handig (in je rug? Slaapstand. Visite? Een extra stoel. Hapjes? Dienblad d’r-op. Netflix-avond? Voeten d’r-op). De mooiste haal je bij Jan & Jacob, zo ontdekten wij. Iedere poef is handgemaakt en de stoffen worden uit Marokko gehaald.

Jan & Jacob

Zellige Tegels

Zellige Tegels

Hoe dat prachtige tegelwerk heet? Zellige. Google dat en zie daar, de Hollandse leverancier van het gekleurde keramiek tegen de muur. Kind kan de was doen.

Zellige

Riad Interior

Riad Interior

Nog meer kleden, nog meer poefs, nog meer Marokkaanse schalen en vooral nog veel meer stijlvol geëtaleerde Marokkaanse interieurs? Moet je jezelf ook even een weg naar Riad Interior zappen. Krijg je geen spijt van. Of wel. Lees meer:

Riad Interior

Ghalia

Ghalia

U kent ze wel, van die Oosterse lampen met gaatjes waardoor het ligt zo prachtig op de muur valt. Hebben ze bij Ghalia, en nog veel meer waar dat vandaan komt.

Ghalia

Zenza Home Amsterdam

Zenza Home Amsterdam

Er zit een locatie op de Utrechtsestraat, die zit er al jaren. En er zit tegenwoordig een locatie op de Haarlemmerstraat, en die is eigenlijk nog mooier. Bij Zenza home the usual: lampen met gaatjes en Marokkaanse kussen, maar je gaat naar Zenza vooral voor het betere cadeauwerk. Op het moment van schrijven twijfel ik nog of ik he hier wel neer moet tikken… Maar Zenza verkoopt een werkelijk waar geweldige… Palmboomlamp. Is vloer- en in tafelmodel. In goud. Bam.

Zenza Home