17 februari 2021, door Maartje

ZO haal je die unieke Marrakesh vibe in Huis

17 februari 2021, door Maartje

ZO haal je die unieke Marrakesh vibe in Huis

Watertanden, bij iedere keer Marrakech-eske post op instagram die voorbij komt want. Man oh man, wat een pracht en praal maken de Marokkanen van hun inrichtingen. Je zou het maar thuis hebben! Je zou het maar thuis hebben? Dat kan gewoon. Kwestie van inkopen. Wellicht even sparen maar dan heb je ook wat: zo (en met deze merken) haal je die vibe van Marrakech in Huis.

Shop House of Nomad Design

Shop House of Nomad Design

Heus dat we in Nederland ook te gekke Marokko-stijl merken hebben, heus. Maar toch is het bereisde duo achter Shop House of Nomad Design een voorbeeld voor allen. De twee vriendinnen uit het Amerikaanse North Carolina deden wat ze het best doen: reizen. En verzamelden tijdens die reizen met ontzettend veel smaak de mooiste unieke items. Zet dat bij elkaar, zorg dat je je marketing (nogal) on fleek hebt en BAM, daar is je droomlabel.

shophouseofnomad.com

people of the sun

people of the sun

Over ‘alles on fleek’ gesproken: het tegenovergestelde is waar in het geval van peopleofthesun.com. Niet dat de producten niet te gek zijn: dat zijn ze zeer zeker wel. Maar wat vooral on fleek is bij People of the Sun, is het steengoede verhaal achter de kleurrijke gevlochten manden en stoelen: de oprichters helpen Afrikaanse ambachtslieden om hun eeuwenoude traditie van maken om te zetten naar moderne technieken en de wensen van nu zodat kopers ook de waarde van al dat prachtige handwerk gaan zien. Dat doen ze o.a. door gerenommeerde designers te koppelen aan deze authentieke vaklui. En daar komen dan, tadaa, te gekke designs uit.

couleur locale

couleur locale

Hartstikke internationaal klinkt Couleur Locale en hartstikke door heel Europa werkt het interieurmerk dan ook maar eigenlijk zijn de oprichters van Couleur Locale hartstikke Nederlands. En dat maakt het misschien nog net wel wat leuker. Dat ging zo: Hendrik (architect) en Ruth (interieur-lover) ontmoetten elkaar in 2004 in Djibouti. Ze deelden dezelfde passie voor interieur en reizen. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien reisden ze samen. In 2013 werd Couleur Locale Conceptstore opgericht. Daarna volgden Couleur Locale Interior, Couleur Locale Kids en Couleur Locale Webshop. Geïnspireerd door de kleuren van de wereld, de vreemde culturen, fascinerende landschappen, boeiende mensen en oude ambachten. Tot op de dag van vandaag krijgen alle makers een eerlijke prijs voor hun beeldschone ontwerpen en puilt de couleurlocale winkel uit zijn voegen van het ‘je-wil-het-hebben’-spul. Het gros in natuurtinten (verveeld nooit) en hier en daar een kleurrijke uitspatting (hallo Afrika!)

Tadelak en tegelwerk

Tadelak en tegelwerk

Ah, je wil ook zo’n Marokkaanse look-a-like badkamer? Alsof je een hammam in loopt. Ja. Wij ook. Dat begint bij de juiste tegels en als het even kan Tadelakt op de muren (en vloeren kan ook: mooi om alles door te trekken). De Tadelakt techniek is een bijzondere en voor de Marokkaanse sferen thuis ga je naar tierrafino.nl – die kunnen het opperbest.

Look-a-like? Kan ook. Dan zijn Pure-original.nl en cartecolori.nl je man. Wel even goed de instructiefilmpjes kijken als je zelf aan de slag gaat voor het beste resultaat!

Tegels? Wij zijn wel erg dol op Designtegels.com en Household Hardware. Hoe dat prachtige tegelwerk ook alweer heet? Zellige. Google dat en zie daar, de Hollandse leverancier van het gekleurde keramiek tegen de muur. Kind kan de was doen. Zellige

 

And that's how its done...

And that's how its done...

Je kunt natuurlijk alles bij elkaar zetten: Marokaans sausje, misschien wat terracotta op de muur en je hebt vast en zeker die zomerse sfeer te pakken. Maar dat zou wat al te gemakkelijk zijn, toch? Nee, veel (VEEL) toffer is om ‘alternatief’ Marokko te doen. De tofste tip kregen we van Willemijn de Leeuw (who else) en is een huis gemaakt door interiors designers Studio Ko, Franse interieurarchitecten.
Check de foto’s hiernaast maar. Juist. Dat sfeertje? Kijk dan ook even naar Paul Lelieveld en Cap Pelen Dimyr. De droom.

Neeltje Geurtsen

Neeltje Geurtsen

De Nederlandse Neeltje Geurtsen maakt de mooiste items van keramiek. Niet per se a la Marokko-esk-achtig enzo maar het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. Wij voelen de authentieke soms on-af-heid helemaal!

neeltjegeurtsen.com

LRNCE

LRNCE

Kleurrijke Marokko moderne stijl op zijn allerbest, dat is LRNCE. Het merk, gevestigd in Marrakech, wordt gerund door de Belgische Laurence Leenaert. Laurence’s servies zijn unieke designerstukken, meer voor aan de muur dan op tafel. Deze moderne kunstobjecten zijn kleurrijk, vrolijk en smaken naar meer.

The Souks

The Souks

De Amsterdamse Sandra haalt moois uit Marokko, zoals de at the moment immens populaire Beni Ouarain kleden (die witte met zwarte strepen en kruizen) of datzelfde soort maar dan met de mooiste heldere kleuren. Maar ook hammamschalen (die vallen voor ons in de categorie vazen), prachtige pompomdekens en berberkussens, vooral in grote getalen een goed idee. The Souks dus, voor een flinke portie verslavingsgevaar.

The Souks

Riad Lifestyle

Riad Lifestyle

Online al het moois uit Marokko te verkrijgen. Denk lantaarns, kussens, handdoeken en ga zo maar door. Liever wat kleiners? Sieraden hebben ze ook. Plus tassen. Van die mooie leren tassen. Anyways: sterkte.

Riad Lifestyle

Jan & Jacob

Jan & Jacob

Poeven (poefs, poeven, wat is het meervoud van poef?) zijn gaaf, en handig (in je rug? Slaapstand. Visite? Een extra stoel. Hapjes? Dienblad d’r-op. Netflix-avond? Voeten d’r-op). De mooiste haal je bij Jan & Jacob, zo ontdekten wij. Iedere poef is handgemaakt en de stoffen worden uit Marokko gehaald.

Jan & Jacob

Living Maroc

Living Maroc

NOG meer kleurrijke kleedjes en dat dan vaak ook nog eens op aanvraag staight from the source voor je geshopt, dat is het in Vreeland gevestigde Living Maroc. Dikke tip hoor: het aanbod is gigantisch en zit je keus er niet bij, dan zorgt eigenaresse Lieke dat ze het voor je weet te vinden (en nee, ze rust niet voordat dat gelukt is).

Living Maroc

Riad Interior

Riad Interior

Nog meer kleden, nog meer poefs, nog meer Marokkaanse schalen en vooral nog veel meer stijlvol geëtaleerde Marokkaanse interieurs? Moet je jezelf ook even een weg naar Riad Interior zappen. Krijg je geen spijt van. Of wel. Lees meer:

Riad Interior

Ghalia

Ghalia

U kent ze wel, van die Oosterse lampen met gaatjes waardoor het ligt zo prachtig op de muur valt. Hebben ze bij Ghalia, en nog veel meer waar dat vandaan komt.

Ghalia

Zenza Home Amsterdam

Zenza Home Amsterdam

Er zit een locatie op de Utrechtsestraat, die zit er al jaren. En er zit tegenwoordig een locatie op de Haarlemmerstraat, en die is eigenlijk nog mooier. Bij Zenza home the usual: lampen met gaatjes en Marokkaanse kussen, maar je gaat naar Zenza vooral voor het betere cadeauwerk. Op het moment van schrijven twijfel ik nog of ik he hier wel neer moet tikken… Maar Zenza verkoopt een werkelijk waar geweldige… Palmboomlamp. Is vloer- en in tafelmodel. In goud. Bam.

Zenza Home