Nederland, Gent29 maart 2022, door Iben Dekker

Zo’n hotel met resto waar ook de locals komen? Check het nieuwe Yalo Urban Boutique Hotel Gent in België

Nederland, Gent, 29 maart 2022, door Iben Dekker

Zo’n hotel met resto waar ook de locals komen? Check het nieuwe Yalo Urban Boutique Hotel Gent in België

Midden in het centrum van het altijd leuke Gent. Van die Hoxton/ Soho House vibes maar dan nét anders. Design goodies waar je maar kijkt (Gubi, &Tradition, Vitra, Eames, Modular...). Zo'n hotel met resto waar ook de locals komen. Kortom, daar issie dan, de nieuwe place to be om te overnachten, te eten, te drinken of te vergaderen en dat allemaal in hartje Gent. Het Yalo Urban Boutique Hotel. Het Yalo heeft maar liefst 92 good looking kamers, een cocktail- en wijnbar om U tegen te zeggen, een lekker restaurant, verschillende vergaderruimtes (work but make it fun) en een rooftop met een 360° stadszicht. BAM. Weekendje Gent dus, bij Yalo, da's een no-brainer.

 

Yalo

Yalo

Yalo Urban Boutique Hotel kunnen we best wel een allround experience noemen. Van cocktails drinken aan de fancy bar, schuiven we aan in het restaurant. Op het menu vind je echte klassiekers ‘met een twist’, waar invloeden van over heel de wereld samenkomen. Een specialiteit zijn de gerechten met streekproducten uit Gent, proef de cultuur van de hippe stad, letterlijk. De tafels zijn gedekt voor ontbijt, lunch, apero én diner. We zouden zo de hele dag kunnen blijven zitten. Aan de plaatjes te zien, zit de benedenverdieping allemaal wel snor. Uiteindelijk komen we natuurlijk om te slapen bij Yalo, in de heerlijke warme, knusse kamers. Het hotel heeft 92 kamers met verschillende kamertypes om uit te kiezen (ja genoeg keus dus). Zo kun je kiezen voor downtown of uptown, maar net waar je van houdt. De kamers noemen we hip, zijn ingericht met vintage decorstukken (zelfs een retro platenspeler inlcusief lp’s!) en hebben mooie grote ramen, met een uitzicht op de stad.

 

Bij Yalo kun je natuurlijk heel de dag lekker in je oh zo fijne kamer genieten, je ziet vanuit je raam ook al heel wat. Toch ook leuk om even naar de 6e verdieping te gaan en vanaf de rooftop de Krook, de Vooruit, de Boekentoren en andere landmarks te spotten. Of leuk om deze plekken te bezoeken (huur een fiets en verken heel Gent). De rooftopbar is ook beschikbaar om privé af te huren voor evenementen. Een locatie nodig voor vergaderingen met werk? Bij Yalo ben je aan het juiste adres. Het hotel kan meetings & events tot 100 personen organiseren, inclusief een lekkere break. Voor kleine events is er een private diningroom aanwezig -in James Bond stijl- (je wilt het). En last but not least om nog even te benoemen, is Yalo het tweede Belgische hotel dat zich lid mag noemen van de ‘Green Globe Certification’ society, het internationale certificaat voor duurzaam toerisme. Alles hokjes afgevinkt, check, op naar Yalo!