29 juni 2017, door Maartje

YAYS Amsterdam

29 juni 2017, door Maartje

YAYS Amsterdam

Terwijl het Amsterdamse toerisme volgens sommigen (not us) de spuigaten uit begint te lopen, floreert de Amsterdamse horeca. Of er plaats is voor nóg meer nieuwe hotels? Het lijkt er eerlijk gezegd wel op, te oordelen aan de steevast volgeboekte hotels van de hoofdstad, ondanks de af en toe torenhoge prijzen (wel weer een verdomd frustrerende ontwikkeling). Daarnaast openen steeds meer originele en bovendien meer betaalbare logeerconcepten, aangepast op de veranderende behoeften van reizigers. Zoals long term verblijven: appartementen met praktische voorzieningen zoals een kleine keuken én comfortabele hotelfaciliteiten zoals een 24/7 bemande receptie en schoonmaakservice. Een favoriete Amsterdamse in die categorie is YAYS Amsterdam. Met stip. De eerste locatie van de groep is niet nieuw, dat klopt, maar de succesformule breidt zich uit en dat kunnen we allemaal maar toejuichen!

Barts-Boekje-yays amsterdam

Naar eigen zeggen hangt YAYS tussen een regulier hotel en een appartementenverhuur in: de front desk is standaard bezet, er is een eigen YAYS fietsverhuur en zelfs een eigen boot, en de service is zoals het een hotel betaamt. Maar een ontbijtruimte is er bijvoorbeeld niet: ontbijten kun je in je eigen appartement en bij de receptie staat de koffie warm. De bezetting is 50/50 aan short en long stay gasten: zakenlui die in de stad moeten zijn voor een congres en expats die voor een paar maanden door – bijvoorbeeld – Shell worden ingevlogen, afgewisseld met gezinnen, koppels en vrienden die de stad komen bezoeken. Op deze manier ontstaat er een prettige energie die niet te veel naar uitgelaten vakantiegangers riekt, maar ook niet de zakelijkheid van het bedrijfsleven ademt.

Barts-Boekje-YAYS AMsterdam 3

Locaties inderdaad, meervoud: er zijn er op het moment van schrijven drie, één aan de Zoutkeetsgracht in de Zeeheldenbuurt, vlakbij de Houthavens, één aan de Bickerswerf in de Haarlemmerbuurt en de laatste aan de Oostenburgersgracht in Amsterdam Oost, alle drie locaties in typisch Amsterdamse buurten die het ontdekken waard zijn, iets dat YAYS enthousiast stimuleert.

Trots is de club namelijk op hun locaties, en dat begrijpen wij wel: YAYS zit gevestigd in imposante panden: een oud pakhuis (Zoutkeetsgracht), een creatieve glazen ‘loods’ (Bickerswerf) en in een voormalige stoommachinefabriek (Oostenburgersgracht).

Barts-Boekje-yays bickersgracht

Alle drie de vestigingen hebben verschillende appartement die varrieren in formaat maar allemaal zijn ze strak en bijzonder smaakvol ingericht. Een bonus: de family rooms zijn ideaal voor gezinnen: een grote slaapkamer voor vaders en moeders en een vide voor het kroost. Al is die vibe groot genoeg voor een tweetal volwassenen, mocht je een appartement met zijn vieren willen delen. YAYS