29 juni 2017, door Maartje

Zalmtartaar met avocado, komkommer en sriracha mayo

29 juni 2017, door Maartje

Zalmtartaar met avocado, komkommer en sriracha mayo

Móet je indruk maken op hémmm. Of háááár. Of hénnn. Nodig ze dan gewoon casually uit voor een etentje en maak…DIT. Ik hoor je denken: ‘Wat is dit nu voor een culinair hoogstandje, dat kan ik toch helemaal niet?!’. Ha! Is het niet! Juist super easy! Heb je ze mooi tuk! Dus, onder het mom van ‘wat ik kan, kan jij ook’ hier het recept to impress. Zalmtartaar met avocado, komkommer en sriracha mayo

Wat je nodig hebt voor 2 personen: 

200 gram gerookte zalmfilet
1 ½ eetlepel crèmefraîche
Verse bieslook (circa 10 tengels)
Sap van 1 limoen
1 avocado
Verse peper en zout
½ komkommer
3 eetlepels mayonaise
Scheutje sriracha (pikante chilisaus)
Een kookring

En zo maak je het:

Snijd de gerookte zalmfilet in kleine stukjes en snijd (of knip) de bieslook fijn. Meng de fijngesneden zalmfilet met de crème fraîche, bieslook, een beetje limoensap en wat verse peper. Prak de avocado tot een smeuïg, guacamole-achtig mengsel en meng met wat druppels limoensap en wat verse peper en zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Mix de mayonaise met de sriracha en een beetje limoensap tot een smeuïg geheel.

Zet de kookring op een serveerbord en maak hierin eerst een laagje met het avocadomengsel. Met een lepel druk je dit zachtjes tot een stevige laag. Breng hier overheen een laagje aan met de zalmtartaar en druk zachtjes aan met een lepel. Tot slot gooi je de stukjes komkommer erop en druk zachtjes aan.

Wanneer de avocado, zalm, en komkommer stevig in de kookring zitten, haal je de ring voorzichtig los. Maak het gerecht af met een paar stengels bieslook en presenteer met een paar flinke druppels pikante sriracha mayonaise.

Dit lekkere, en bovendien verantwoorde, gerecht is goed als voortje, als lunchje, maar vooral als hapje bij een mooi glas witte wijn.

x Marijn