20 juli 2017, door Maartje

ZOMERLICHT Restaurant (+ Drijf In Bioscoop)

20 juli 2017, door Maartje

ZOMERLICHT Restaurant (+ Drijf In Bioscoop)

O wat zijn we gek op forteiland Pampus, het eiland voor Amsterdam dat alleen per boot te bereiken is. Een etentje bij restaurant Vuurtoreneiland (wat anders dan waar dit stuk over gaat! Even voor de goede orde) is altijd lastig te realiseren vanwege de - terechte - populariteit van het eilandrestaurant. Maar er is nog een optie! Een exclusief  pop-up restaurant op forteiland Pampus tijdens het Zomerlichtfestival, het ZOMERLICHT Restaurant. In 2016 kwam daar voor het eerst een exclusief (exclusief in de zin van: reserveren is een must! Maar dat kan iedereen doen) restaurant bij - een succes, dat laat zich raden. Vandaar dat de organisatoren het dit jaar nog eens dunnetjes over doen. Een onvergetelijke culinaire avond, dat is het streven.

Barts-Boekje-vuur

Dat gaat zo: Zomerlicht begint op IJburg. Je stapt op op de klassieke motorklipper MS Sailboa waar je een plekje aan dek of aan de scheepsbar vindt. Na een vaartocht van een half uurtje word je op Pampus verwelkomt met een zomers drankje. Plekje zoeken op het eiland (aan tafel op een van de terrassen, onderuit in een zitzak, of romantisch in het gras) waarna de gerechten doorkomen. Hoef je verder niks voor te doen, alleen maar van te genieten.

Vooral ook van de vaak spectaculaire zonsondergang - onvergetelijk. Wat er precies op het menu staat, blijft nog even geheim, maar zeker is dat de chef kookt met bijzondere ingrediënten. Altijd lokaal en waar het kan duurzaam. Kaas van biologische boerderij de Groene Griffioen uit Weesp. Honing van de huisimker uit Muiden. Bier van Pontus Brewing die de meest fantastische speciaalbieren brouwt, waarvan Pampus Bier de grote trots is (en alleen verkrijgbaar op Pampus en op de Sailboa).

Er zijn nog kaarten, maar dat kan morgen zomaar anders zijn! Op 3, 4 en 5 augustus is Zomerlicht in combinatie met de Drijf In Bioscoop. Films worden dan vertoond op een groot filmdoek midden in het water. Je kunt met je eigen bootje aanhaken, of een plekje scoren aan het dek van de Sailboa (krijg je er ook nog hapjes bij).

Tickets, vaartijden en meer informatie: via www.pampus.nl/zomerlicht