7 april 2017, door Maartje

Vrijhaven Zwier Vinkeveen

7 april 2017, door Maartje

Vrijhaven Zwier Vinkeveen

Vinkeveen is hard op weg het Ibiza bij Amsterdam te worden, slechts een half uur rijden van de stad. En dat bedoelen op de meest positieve, non-overjarige-nep-hippie-achtige manier mogelijk, want ondanks het gezever dat Ibiza te druk, te hip, te aanstellerig, te, te, te, en te weetikhetwat zou zijn, hebben wij er altijd alleen maar meer dan heerlijke vakanties gehad. De tip? Blijf weg uit St. Antonio en de Las Dalias hippiemarkt en all is good. Tot zover Ibiza, Vinkeveen is het onderwerp.

Naast de nieuwe opening van The Harbour Club Vinkeveen (ook een Ibiza-eske vertolking: tikkie posh maar donders lekkere vis, snel meer daarover) opent er binnenkort ook Vrijhaven Zwier. En dat, fijne mensen, is pas echt een feest. Als volgt: Vrijhaven Zwier moet een plek worden waar stedelingen positieve energie kunnen opdoen. Zonder fratsen. Varen, vergaderen (want dat moet ook, en mag 9 van de 10 x best op een inspirerender locatie gebeuren), zwemmen, werken (hallo ZZP'ers), logeren en ontspannen. Dichtbij de stad, dichtbij de natuur.

Barts-Boekje- ZWIER

Hoe? Met de opening van een groepslocatie en twaalf luxe ingerichte Bell-tenten. Die opening staat gepland voor begin juni 2017. Waar? Aan Haven Winkeloord. Dat zegt je wellicht (nog) niks, maar in Vinkeveen is het familiebedrijf achter de haven een begrip. Nu zo'n drie jaar geleden namen dochters Esther & Mariska en schoonzoon Yordi de touwtjes in handen en besloten dat het best een beetje anders mocht, moderner en vooral met meer aandacht voor de veel te drukke medemens. Want die gunnen de drie een deel van hun toevluchtsoord pal aan de prachtige Vinkeveense Plassen.

Barts-Boekje- vrijhaven zwier

Onder de nieuwe naam Zwier creëerden ze de basis voor een duurzame buitenplaats met als eerste opening de tenten en De Werfplaats. Die laatste is een enorme, creatieve plek a 230m2 aan het water voor brainstorm-sessies, vergaderingen, trainingen of een retreat (wie biedt zich aan? Lijkt ons nu al te gek). Er zijn twee verdiepingen en Claudia Lucardie van Vuur&Vlam is aangetrokken om de catering te verzorgen. Leuk, maar nog leuker vinden we het luxe tentenkamp. Vanaf juni 2017 staan er namelijk twaalf grote, luxe Bell-tenten met lekkere bedden, lazy chairs en genoeg ruimte om jezelf terug te trekken. Boek je, dan krijg je er het ontbijt, een yogales en het gebruik van kano’s en SUP’s bij.

Barts-Boekje- zwier 2What goes around comes around en bij Zwier valt dat het best te omschrijven als ontspannen, positieve, relaxte energie. Bam. Tot juni, dan gaan we Zwieren. Vrijhaven Zwier