Spanje, Ibiza16 november 2017, door Maartje

Ibiza interior/ art/ design stores – deel 2: Van Sant Joan naar Santa Eularia

Spanje, Ibiza, 16 november 2017, door Maartje

Ibiza interior/ art/ design stores – deel 2: Van Sant Joan naar Santa Eularia

Deze week waren we weer op (interieur)pad op Ibiza, en dit keer zijn we in het noord-oosten van Ibiza geweest. Hoe meer we over dit eiland crossen, hoe meer 'design' stores we tegen komen. 'Design' even tussen aanhalingstekens want de eerlijkheid gebied te zeggen dat ze ons niet allemaal even hebberig maken... We zien behoorlijk wat van het (saaie) zelfde, of juist weer al te veel van het wat ons betreft al te 'lekker gekke' (denk aan banken gemaakt van zeehonden-knuffels, grote gouden neushoorn-koppen voor aan je muur, bots-auto stoelen (en hier laat ik het bij, want really, you don't wanna know where we bombed into...)

Anyways, je moet dus ff je best doen om de pareltjes eruit te pikken, maar we verzekeren je: dan héb je ook wat! Voila: Ibiza interior/ art/ design stores - deel 2: Van Sant Joan naar Santa Eularia

Barts Boekje - Los Otros Ibiza

Los Otros


Oké, dit is misschien niet meteen de grootste interieur tip van het eiland, maar je wil 'm ook niet gemist hebben: midden in het dorpje Sant Joan ligt Los Otros op een hoek. Nederlandse Mirjam en man Nicolaas zijn hier afgelopen voorjaar een conceptstore/ vega-restaurant/ hippe hang-out begonnen. Je kunt er terecht voor unique interior pieces (denk aan Marokkaanse handgemaakte bedcovers, uniek porselein en grappige lampjes), fashion (o.a. Amator, Anecdote, Love Stories), kids fashion (o.a. Grey Label), sieraden, gifts, boeken en kunt. Maar er is hier nog veel meer vertier:

Barts Boekje - los otros1

In de zomer is dit terras de absolute place-to-be met heerlijke koffies, cocktails en veggie meals, live muziek en kids entertainment. Maar ook nu het hoogseizoen voorbij is, zitten de Los Trosjes niet stil: op vrijdagmiddag organiseren de eigenaren geheel in Dutchie stijl 'El borrel', en in de weekenden 'El dinner' (vega diner parties). Je kunt er ook nog naar de kapper en zelfs terecht voor je workouts! Je hoeft hier dus - zeg maar - eigenlijk een soort van nooit meer weg...

Als je dat uiteindelijk toch besluit te doen, rij dan even door op de weg van Sant Joan naar Eivissa/ Santa Eularia, dan kom je namelijk nog veel meer moois tegen:

Barts Boekje - Mon Chateau

Mon Chateau en Espagne


Net voorbij het benzinestation vind je aan je rechterhand een klein knus winkeltje met een vrolijk gekleurde soort van totempaal voor de deur. Dit Franse "chateau(tje)" ligt weliswaar enigszins verscholen, maar als je 'm eenmaal in de smiezen hebt, rust je niet meer voordat je er een keer bent gestopt: van de buitenkant zie je al meteen dat het de moeite van een bezoek waard is. Binnen vind je een groot vintage walhalla met de meest gezellige fauteuiltjes, midcentury lampen, hermes sjaaltjes, originele rotan tuinmeubels en leren design stoeltjes.

Barts Boekje - Mon Chateau Ibiza

Eigenaar is een charmant Frans stel: Hij koopt alle Antiek en vintage design klassiekers die je hier vindt eigenhandig in (alles komt origineel uit Frankrijk), om vervolgens zijn finds naar 'zijn kasteel' op het eiland te brengen, Zij runt het paleisje, dat door hem continu wordt aangevuld met nieuwe pieces.

NEW IN TOWN & ALMOST OPEN!:

The Surf House - by IBIZA INTERIORS

Ibiza Interiors is opgericht door de ambitieuze en enthousiaste Nederlandse interieur architect Jurjen van Hulzen. Naast het runnen van twee succesvolle bedrijven in Amsterdam; architectenbureau Standart (klanten als Marqt, The Cold Pressed Juicery, Ace & Tate Antwerpen) en design meubelwinkel 'Modern vintage' in de Pijp, besloot hij 2 jaar geleden ook te starten op het eiland. Ibiza Interiors is ondertussen uitgegroeid tot een ‘full service’ bedrijf, en helpt zowel ontwikkelaars als particulieren hun droomproject op Ibiza te realiseren.

Maar er is meer!

Want momenteel is Jurjen heel druk bezig met zijn nieuwe 'kindje', namelijk: een eigen shop annex studio op het eiland, die 'The Surf House' gaat heten. En YEAH - wij zijn daar blij mee! Want wij denken dat deze plek (los van zijn heerlijke koopwaar) nog wel eens heel fijn kan gaan worden... deze ruimte gaat namelijk het echte 'island life' gevoel uitstralen. Alsof je zo iemands Ibicenco-woonkamer binnenstapt zeg maar... Je kunt er straks ook terecht voor een kop koffie, of gewoon enkel om de wisselende kunst aan de muren komen bewonderen. En er zullen ook regelmatig events plaatsvinden. (wellicht leuk om te combineren met een avondje Balafia? (ook al zo'n klassieker) Dit fijne authentieke restaurant ligt er namelijk direct achter en is de hele winter geopend!)

Maar goed, we dwalen af...

Terug naar de shop: want in deze stoere, strakke ruimte verkoopt Jurjen (als het goed is nog voor het eind van dit jaar) stijlvolle, frisse design meubelen en vintage klassiekers (denk aan Eames, Carl Hanson, Herman Miller, Coco-Mat), maar ook mooie unieke design tapijten van jongere Nederlandse design merken, zoals bijvoorbeeld de contemporary ontwerpen van WDSTCK en Weltevree. Dat klinkt helemaal al te fijn, toch?! We keep you definately posted!

(en oja, deze bezige bijtjes runnen trouwens ook nog sinds de zomer de te gekke B&B 'Ibiza campo', geheel in gelijke stijl uiteraard, maar ook daarover later meer)

Barts Boekje - ksar

KSAR living


Mocht je een heel huis in te richten hebben, van badkamertegel tot kussenhoes zeg maar, ben je bij KSAR aan het juiste adres. Van granieten wasbakjes gemaakt door locale ambachten tot aan unieke handgeschilderde tegels uit Bali. Van bijzondere meubelen door KSAR zelf ontworpen en ontwikkeld tot aan unieke tribal finds. Daarnaast uiteraard een uitgebreide collectie en inspirerende mix aan accessoires uit alle streken van de wereld (denk Bali, India, Afrika), waaronder kleden, lampen, kunst, keramiek en prachtige decoratieve unieke pieces.

Maar loop vooral ook even door naar de ruimtes beneden.

Daar tref je o.a. een grote expositieruimte aan waar afwisselende kunst exposities gepresenteerd worden. Als je nog verder naar beneden afdwaalt kom je in een grote opslagruimte terecht, vol met van alles zeg maar: excentrieke stoelen, houten puien, vintage deuren, grote potten, heerlijk om doorheen te dwalen. De combinatie van de verschillende stijlen en culturen die hier met veel smaak worden gecureerd en geselecteerd en daarnaast ook met lef worden gepresenteerd, maakt deze winkel tot een verfrissende experience op het eiland. Niet voor niks worden de eigenaren dan ook vaak ingehuurd voor bijzondere interieurprojecten, zo is het stijlvolle GIRI cafe & residence in Sant Joan bijvoorbeeld van hun hand.

x Maud