Zuid-Afrika, Johannesburg21 januari 2020, door Michel + Renske

Logeertip: 12 Decades Art Hotel in Johannesburg

Zuid-Afrika, Johannesburg, 21 januari 2020, door Michel + Renske

Logeertip: 12 Decades Art Hotel in Johannesburg

Natúúrlijk denk je meteen aan Kaapstad als je aan een vakantie in Zuid-Afrika denkt. Of aan een safari in het Krigerpark, kan ook. Maar vlak ook Johannesburg niet uit! Ooit stond de Zuid-Afrikaanse stad vooral bekend vanwege het gevaar dat er constant op de loer zou liggen: absoluut niet veilig voor toeristen. En ja, een heel aantal wijken in Johannesburg zijn nog steeds onveilig, maar belangrijker is het dat de stad slecht van zijn slechte naam afkomt. Want man o man, wat is het er te gek! Even weten waar je moet wezen en je hebt de vakantie van je leven. Slapen? Het 12 Decades Art Hotel in Johannesburg. Beloofd.

12 Decades Art Hotel

12 Decades Art Hotel

Zodra je Foxstreet in rijdt weet je al: we zitten goed! Beter gezegd nog: we slapen hier goed! Foxstreet ligt in de leukste wijk (althans, dat vinden wij) van Johannesburg. Er zijn volop té leuke tentjes te vinden is om te eten, te drinken en waar je je, niet geheel onbelangrijk, overal heel veilig voelt. Gemoedelijk, dat is het er is, en de expats mengen er lekker met de locals. Logeren bij 12 Decades Art Hotel is succes gegarandeerd. De receptiemeiden zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Ze denken mee en geven de allerleukste tips, iets wat we uiteraard zeer waarderen. Het hotel bevind zich op zo’n 20 minuten rijden van de luchthaven – fijn. Zelf rijden kan, maar je kunt ook een pick-up zodat je na een lange vlucht niet meer zelf na hoeft te denken, vooral fijn voor wanneer je met een kleintje reis. Kun je daarna mooi die auto bij het hotel af laten geven bij een lokaal verhuurbedrijf. Veilig parkeren kan: 12 decades heeft een eigen indoor (en secured) parking.

Zin gekregen? In Cool Cape Town en Cool Cape Town Kids staan nog veel meer tips. Beide boeken koop je hier

In de directe omgeving – zeg 500 meter lopen max – spot je meteen twee handen overvol aan leuke tentjes, barretjes en koffiespots. Los van de ‘permanente’ adreseen is er op zondag een te leuke markt een blok lopen vanaf het hotel: Market on Main. Leuk om even een rondje te lopen.

O, en dan hebben we nóg een kleine tip voordat het hele lijstje ‘The Best of Jo’burg online komt: mocht je een avond binnen willen bijven en take out food willen (die avonden bestaan ook), loop dan even naar de overkant naar “Ravioli”. Geen hotspot om te zitten maar voor take out is het een fijne plek. Kipburgers, pasta pesto, je kent het wel, en dan gewoon heel lekker.

12 Decades Art Hotel

Facebook beeld via Trip Expert