Zuid-Afrika, Kaapstad25 maart 2015, door Maartje

Babylonstoren, Kaapstad

Zuid-Afrika, Kaapstad, 25 maart 2015, door Maartje

Babylonstoren, Kaapstad

Drie kwartier rijden buiten Kaapstad - voor Zuid-Afrikaanse begrippen net zo iets als naar de slager om de hoek gaan - is wijnboerderij en gastenverblijf Babylonstoren niet te missen, mocht je in de buurt zijn. Het oord, want dat is het, een oord, is voor iedereen te bezoeken: je betaald ongeveer 2 euro om het terrein op te mogen en dan is het een kwestie van parkeren en scharrelen door de prachtige tuinen (door de wijnranken), picknicken, bij voorkeur van wat te koop is in de Babylonstoren store waar alles van de eigen boerderij verkocht wordt: brood, vlees, kaas, uiteraard wijn maar ook zonnehoeden, kleedjes en beautyproducten.

Barts-Boekje-Babylonstoren 2 KaapstadVoor een 'eenvoudig' drankje is de Greenhouse een puike optie - een, uiteraard, prachtige kas met rondom zitjes. Perfect voor met de mini. Maar foodies zorgen dat ze een reservering hebben gemaakt (in het weekend zelfs voor de lunch) bij restaurant Babel. Want man o man, wat is het goed daar!! Veel salades die zelfs voor rasechte carnivoren niet te missen zijn, vlees en vis, alles even lekker en origineel bereidt.

Barts-Boekje-babylonstoren Kaapstad 1En dan is het nog het hotel. O het hotel. Een verzameling witte huizen, superdeluxe ingericht. Meer dan van en naar de tuin, de spa en het restaurant hoef je eigenlijk niet te doen. Babylonstoren