Frankrijk, Parijs18 mei 2018, door Maartje

3 x favoriete hotels in Parijs (met hond en eventueel baby)

Frankrijk, Parijs, 18 mei 2018, door Maartje

3 x favoriete hotels in Parijs (met hond en eventueel baby)

Yours truly mag graag met de trein reizen om verschillende redenen: 1) geen limiet op je bagage (hoera), 2) we kunnen al lopend naar het centraal station in Amsterdam en stappen op de leukste plekken weer uit (Londen! Parijs! Berlijn! Antwerpen! Kopenhagen! – alles met de trein, zelfs Zuid-Frankrijk) 3) hond en baby kunnen moeiteloos mee en 4) dankzij 4G in heel Europa en koptelefoonsplitters kunnen we de hele rit ongestoord Netflixen (vakantie!)

U las het al… Baby én hond inderdaad, maar dan moet je dus wel een hotel vinden waar die viervoeter mee naar toe mag. Alleen om die reden al gebruik ik standaard Booking.com bij mijn hotelreservering: aan de linkerzijde staat een keuzekolom met o.a. de optie ‘pets allowed’. En hoewel deze post in samenwerking met Booking.com tot stand is gekomen, is dat de ongesponsorde waarheid. Hartjes voor de ‘pets allowed knop’.

De trein dus, en de hond mee. Inmiddels zitten er een aantal Parijse hotels al onder de Booking.com snelboekknop en bij deze drie komen we het liefst:

Hotel Thoumieux (7e)

Hotel Thoumieux (7e)

Een klassieker van een hotel met een dijk van een brasserie (reserveer! Plus: de 3G babyfoon app is een mega uitkomst), ongekend (hond)vriendelijke service en plaatjes van kamers (luxe-poezen als we zijn nemen we tegenwoordig nooit meer de goedkoopste kamer: een kleine upgrade geeft je meteen zoveel meer, en met de Genius-functie op Booking.com, wederom een oprechte niet-gesponsorde tip, zijn de net iets duurdere kamers meestal net zo duur als de goedkoopste kamer. Bovendien stijgt je eigenwaarde een beetje en voel je je een ‘betere’ gast als je niet voor de cheap ass optie gaat. Tsja, that’s life). Ook leuk: hoewel het 9e en het 10e arrondissement tegenwoordig favoriet zijn (want cool en op loopafstand van Gare du Nord), geeft de straat waarin Thoumieux zit een te gek uitzicht op de Eifeltoren.

 

Hotel Le Pigalle, Pigalle (9e)

Hotel Le Pigalle, Pigalle (9e)

Pas op dat je je niet vergist met Hotel Grand Pigalle, want dat is een ander adres. Hoewel die ook te gek is, zijn honden daar niet welkom. Zo wel bij ‘gewoon’ Pigalle, een hotel eigenlijk stiekem ook nog net wat cooler dan Grand Pigalle – volgt u hem nog? De wijk is de hipste du moment en er zijn meer leuke bars en restaurants op struikelafstand dan je ‘op’ kunt. Mooi meegenomen tijdens die laatste avondwandeling met Fiffie. Het hotel zelf heeft die coolfactor van nu, met kunstboeken all over the place en een eigen Le Labo Santal 33 (favoriete geur ever) lijn.

Le Pavillon de la Reine, Le Marais (3e)

Le Pavillon de la Reine, Le Marais (3e)

Ik zei het al even… Luxe poezen zijn we en een wijk zoals Le Marais is en blijft er niet één in Parijs. Bij Le Pavillon de la Reine word je al een vorst behandeld en is het ontbijt van een koninklijke allure. En ja, tussen alle hipheid is dat soms precies waar je zin in hebt. Let wel, in het prachtige Place des Vosges pal voor de deur zijn geen honden welkom. Bij het leuke oer-klassieke restaurant Chez Janou om de hoek wel.

Vanwege mijn loyale bijdrage heb ik van de mensen van Booking.com een persoonlijke kortingslink gekregen. En die mag ik delen. Met jou. Bij het boeken via de deze link ontvang je bij een boeking boven de 50,- euro via je creditcard 25,- euro retour na je verblijf. Fijn, non?

Bovenste beeld door Sophia van Studio Unfolded

 

DISCLAIMER
Dit betreft een samenwerking met Booking.com
Our website uses 3rdparty cookies to help provide personalized ads and analyze our traffic. This information may be shared with our advertisers, where it may be combined with other information you’ve given to our website.