Frankrijk, Cote d’Azur30 april 2022, door Maartje

Hôtel Crillon le Brave, Frankrijk (Provence)

Frankrijk, Cote d’Azur, 30 april 2022, door Maartje

Hôtel Crillon le Brave, Frankrijk (Provence)

O hallo, ultiem (klassiek) droomhotel in het Franse groen. Hallo Provence, hallo Hôtel Crillon le Brave. Hallo hé, nooit meer naar huis!

Hôtel Crillon le Brave is het onderwerp van gesprek en dat is me er eentje hoor. Het hotel grenst aan een 17e-eeuws gehucht in het departement Vaucluse, een charmant stukje Provence (Frankrijk) vol met wijngaarden (handje omhoog!) en bezaaid met dorpjes van oude steen (ook hallo Instagram). Het hotel is verdeeld over negen historische huizen op verschillende hoogte niveaus en is een mengelmoes losse woningen die met elkaar zijn verbonden zijn door kleine binnenplaatsen en charmante steegjes. Mag jij raden of je tussen die huizen door een ge-wel-dig uitzicht hebt... Juist. Spectaculair zijn de views op de omliggende heuvels. Al mag je je blik ook naar binnen richten hoor: copy paste naar huis. Alles!

Hôtel Crillon le Brave, Frankrijk (Provence)

Hôtel Crillon le Brave, Frankrijk (Provence)

Alle kamers (en eigenlijk geldt dat voor het hele hotel) kennen die typische Provençaalse kenmerken van houten balken, terracotta vloeren en antieke meubels, maar kregen een meer dan smaakvolle, eigentijdse update. Dikke gordijnen in de mooiste prints, bankstellen om in weg te zakken en de luxe die past bij een hotel van wereldklasse. Kortom: zo’n hotel waar je binnen blijft. En buiten bij het zwembad natuurlijk. Of je moet nét even in de rustieke spa rondhangen. Allemaal goed, als je aan het eind van de dag maar aanschuift voor de lokale keuken, de heerlijke wijnen en de kazen uit de regio. Extra leuk: je hond en je koters mogen allemaal mee. Mais oui! Wel even van te voren melden, maar da’s normaal.

Of het er duur is? Ja hoor. Heel duur. Maar ach, een mens mag dromen en met sparen voor een paar dagen ultieme luxe is ook niks mis. En als je dat doet, sparen, dan weet je in elk geval echt 100% zeker dat je hier goed zit. Inside and out. Verwacht een picture perfect exterieur zoals je dat in de Provence verwacht: veel groen, veel terrassen, veel luxe parasols en geen smetje te zien. Binnen zijn de kamers gedecoreerd in zachte blauwe en grijze tinten, met traditionele tommettetegels op de vloeren: koel in de zomer, authentiek voor de regio, rustiek en klassiek. De badkamers zijn enorm! Met inloopdouches én bad op pootjes. What else. O, en extreem fijn beddengoed natuurlijk, net als totale rust en privacy dat hoog, heel hoog, in het vaandel staat.

Ook een leuk weetje: de schilderijen door het hele hotel, stillevens en landschappen, zijn van lokale kunstenaars, zoals de redelijke beroemde Julian Merrow-Smith.

Al zijn vooral de diners van Hôtel Crillon le Brave beroemd en berucht, in a good way. High-end dineren met lokale en seizoensgebonden producten en regionale klassiekers in een bistro die eerder gezellig is dan stijf en opgeprikt. Het ontbijt gebeurt in de knusse café-bar, al verplaatst de boel bij zacht weer meteen naar buiten. En terecht. Heb je de tijd? Zorg dan voor een wijnproeverij met de sommelier en drink zoveel mogelijk lokaal.

De spa is bovengemiddeld: daar ga je heen voor je rust. Die vind je niet per se aan het zwembad (daar hangt het jonge volk), al is er ook een ​​adults only ligweide aan de zijkant.

Boeken? Dat kan hier