20 mei 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Jorien Thijs

20 mei 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Jorien Thijs

Vandaag deel twee van de Vrijdag Vragen! Een spiksplinternieuwe rubriek waarbij we iedere vrijdag een aantal vaste vragen voorleggen aan een bekende moeder (en zo nu en dan een bekende vader) en onze eigen buddy's. Deze keer geeft Bart's Boekje Junior-buddy Jorien Thijs (30) haar tips. Jorien is geboren en getogen in Friesland, maar heeft de weilanden al ruim een decennium achter zich gelaten. Met vriendlief Michiel en dochter Hannah (2) woont ze in Amsterdam, waar ze werkt in de marketingcommunicatie. Het liefst fietst ze over de grachten en ontdekt ze nieuwe leuke plekken. Zonder kroost, maar ook zeker mét. Daarnaast blijft het reizen kriebelen: kamperen in Slovenië, een stedentripje Barcelona of een week ‘op Bakkum’. Kan allemaal met een peuter (tweede kindje is op komst!). Stiekem droomt ze van een lange roadtrip met een camper, maar ondertussen vermaakt ze zich optimaal in onze hoofdstad.

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Dan kies ik toch voor Pllek, letterlijk. Zowel in de winter als in de zomer de ultieme hangout met kleintjes, want binnen is het lekker ruim en zitten we rond de open haard, en als de zon schijnt veroveren we een picknicktafel en kunnen de mini's lekker spelen op het kiezelstrand. Er zijn ook vaak leuke kinderactiviteiten en de borrelkaart is heel OK."

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Mijn Fjällräven-rugzak en die prop ik dan vol met appelsap, koekjes en luiers voor mijn tweejarige dochter. Als ik geluk heb past er een flesje water voor mij bij."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Voor een citytrip vind ik Barcelona dé stad om met een kleintje te bezoeken. Mooie stadsparken zoals Parc de la Ciutadella, Parc Güell en de berg van Montjuïc om lekker te picknicken, een prima strand en uiteraard kun je er goed winkelen (veel leuke kindermerken komen uit deze Spaanse hoofdstad, waaronder Bobo Choses, Nobodinoz en Tiny Cottons)."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Mijn dochter hijs ik vooral in Zara en zo nu en dan een te gekke print van Mini Rodini, met stoere Vans er onder. Begin september verwachten we een zoontje en dat is een goed excuus om weer nieuwe kleertjes te kopen. Kidscase vind ik geweldig voor kleine ventjes en de overslagrompers van Petit Bateau zijn altijd een hit."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Nu er een tweede kindje op komst is, ben ik weer into de babyspullen. Op de verlanglijst staat in ieder geval een speelkleed van Tas-ka, met zo'n geweldig printje. En de eerste maanden zal de baby boy lekker naast ons slapen in een Bednest Cosleeper. Voor mijn dochter wil ik zo'n leuk tipi tentje van Nobodinoz kopen."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Haha, die hoor ik ook graag! Mijn dochter at tot ze één werd met de pot mee en nu belandt er meer eten op de grond dan in haar mond. Al kunnen we haar prima meenemen naar een borrel, want haar grootste lievelingssnackjes zijn olijven, gedroogde worst en blokjes kaas."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Misschien corny, maar dat is toch mijn eigen moeder. Ik vraag me geregeld hardop af hoe ze dat heeft gedaan: zij en mijn vader hebben vier kinderen opgevoed én allebei atijd gewerkt. Petje af!"

Tip!
"Had ik al gezegd hoe fijn Barcelona is? Onze lievelingswijk is Gràcia met haar vele lunchtentjes en prachtige pleinen. Vooral Plaça de la Vila de Gracia is top met kindjes, die kunnen er namelijk uren spelen terwijl de ouders nog een wijntje en tapasje bestellen. Spaanse gezinnen slepen hun kroost sowieso overal mee naar toe, dus je voelt je niet zo opgelaten als je met je peuter op een terrasje neerploft. Over twee dagen vlieg ik!"