27 mei 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Stef van der Laan

27 mei 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Stef van der Laan

In de Vrijdag Vragen leggen we iedere vrijdag een aantal vaste vragen voor aan een bekende moeder (en zo nu en dan een bekende vader) en onze eigen buddy's. Vandaag geeft model en Bart's Boekje Junior-buddy Stef van der Laan (25) haar tips. Stef woont samen met vriend Ferdi en hun zoontje Fos in Utrecht. Dankzij Stef’s vele reizen en opdrachten voor de grootste modehuizen ter wereld, heeft ze een uitgesproken mening en smaak gecreëerd. Hieronder deelt ze haar tips met ons! Meer Stef? Volgen doe je haar hier.

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"De Rechtbank in Utrecht heeft een groot omheind terras waar je je kroost veilig kan laten rondrennen. Dit is een fijne, stress-verminderende factor voor tijdens het borrelen volgens mij. Fos kan nog niet echt weglopen dus met klein kroost vind ik thuis borrelen, of met lekker weer in het park bij ons in de buurt, leuker! Ik geloof dat dat voor beide partijen geldt..."

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"The usual zoals luiers, natte doekjes en een speeltje om verveelde Fosje mee af te leiden. Maar ook mijn homemade 'booboo'-olie voor schrale en droge plekjes."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Wij zijn nog niet op vakantie geweest met Fos. Eerlijk gezegd ben ik al een hele tijd niet meer op vakantie geweest. Wordt dus hoog tijd! Ik zat nu te denken om Formentera te proberen dit jaar, dat moet prachtig en rustig zijn. En dat klinkt voor mij momenteel perfect!"

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Oeh, dat verschilt nogal. We hebben veel Zara en H&M Conscious, maar ik vind Bobo Choses heel leuk en ik houd van kringloop-vondstjes. Nogal een mixje dus."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Ik wil heel graag een knuffeldier van het Parijse merk Big Stuffed. Ik vind vooral de octopus echt fantastisch! Vriend vindt helaas nóg meer knuffels niet echt nodig. We'll see about that..."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Niet forceren. Laten kliederen. En heel veel geduld hebben! Helaas heb ik zelf soms wat moeite met mijn geduld bewaren, maar daar werk ik aan. Paar keer ademen en rustig verder gaan."

Welke moeder inspireert jou het meest?
Op Instagram volg ik een paar accounts van moeders waar ik stiekem een beetje jaloers op ben! Of ze hebben echt super dreamy levens, of ze kunnen heel goed foto's maken en het zo laten lijken.
Ik vind bijvoorbeeld Julie o'Rourke heel erg inspirerend, zij heeft een zoontje van een maand ouder dan Fos en woont in Maine in een huis dat helemaal door haar vriend gebouwd is! En het is echt prachtig. Heel minimaal en met natuurlijke elementen. Ook ben ik erg fan van Kerrie Moon omdat ik diep van binnen ook graag zo'n bloemerige feeën-moeder zou willen zijn. Elk van haar foto's bevat wel ergens een bosje bloemen of haar prachtige tuin. Zelfs haar new born dochter heet Fiorella Primrose, zo zoet! Ze is ook nog eens prachtig, ze zou zo de goedaardige tweelingzus van Elvira, 'mistress of the dark' kunnen zijn.