5 augustus 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Lenneke Kooijman

5 augustus 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Lenneke Kooijman

In de Vrijdag Vragen leggen we iedere vrijdag een aantal vaste vragen voor aan een bekende moeder (en zo nu en dan een bekende vader). Vandaag de eer aan Lenneke Kooijman, eigenaresse van sieradenmerk Lennebelle. Lenneke is moeder van Mette en Lore en woont en werkt in Rotterdam. Een aantal jaren geleden besloot ze van haar hobby haar werk te maken en richtte Lennebelle Jewelry op, een collectie fijne zilveren en gouden vergulde sieraden. Na de komst van dochter nummer één zag ook Lennebelle Petites het licht, een sieradenlijn die de liefde en de verbintenis viert tussen moeder en kind.

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Bij mooi weer vinden we het heerlijk om naar De Buytenhof te gaan in Rhoon, een zorgboerderij met winkeltje waar je heerlijk kunt lunchen met een omheinde speelweide. Ook kan je hier afhankelijk van het seizoen bloemen, aardbeien en appels plukken. En we gaan graag naar strandtent De Staat in Den Haag. Bij deze strandtent zit je heerlijk met je voetjes in het zand en kunnen de kids lekker spelen. Ik ken weinig strandtenten met een menukaart met zoveel lekkere dingen."

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Ik heb been hele fijne rugzak die altijd klaar staat met de essentials: pleisters, koekjes, stickerboek, zonnebrand, een mini memory en domino, kleurtjes. Dan denk je dat je aan alles hebt gedacht en dan: niet genoeg luiers! Of wel luiers en geen billendoekjes!"

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Toen Mette vijf maanden oud was, zijn we voor het eerst naar Ibiza gegaan en dat hebben we de afgelopen drie jaar gedaan. We zitten dan in een heel basic huisje, maar de locatie is een hidden gem bijna op het strand in een heel knus baaitje. En Ouddorp, mijn schoonouders hebben daar een caravan. Voor de meisjes is het hier een walhalla, een heel speelparadijs  in de tuin, animatieteam, zwembadje en (meestal) zon, zee en strand. Heerlijk genieten dus!"

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
Door Lennebelle Petites ken ik veel Nederlandse merkjes waar we nu ook fan van zijn zoals Frankeys, Mingo, Gray Label. Maar ik houd ook van vintage en kan altijd wel slagen bij Zara. Daarnaast breit mijn schoonmoeder de mooiste truien en vestjes!"

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Een fijne voorleesstoel en een gezellig kleed om op de vloer te spelen. Oh, en een goed gevulde verkleedkist. Mette vindt verkleden steeds leuker worden dus ik ben nu steeds meer aan het verzamelen."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
We pushen nooit met eten. Ik geloof niet in een strijd als het om eten gaat. Ik hoop door zelf enthousiast te zijn over eten, ze te laten helpen met koken en lekkere dingen zoals ijsjes, snoepjes etc. niet als beloning in te zetten, ze ‘gezonde’ eters worden. Tot nu toe lukt dat aardig."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Alle moeders die met liefde en aandacht er écht zijn voor hun kinderen en ook nog tijd en energie steken in zichzelf en hun eigen dingen blijven doen."

Tip
"Bij zowel Mette als Lore hebben we in het eerste jaar elke zaterdag tijdens het badritueel een foto gemaakt. Iets minder dan 52 foto’s achter elkaar. Het is zo leuk om ze in het eerste jaar zo te zien veranderen en groeien."

"En bij de geboorte van Lore hebben we poppen laten maken van ons nieuwe gezin door Pop Pop Portraits. Lore heeft deze poppen aan Mette gegeven bij hun eerste ontmoeting om Mette zo uit te leggen dat we bij elkaar horen. En dat werkte heel goed!"