20 juni 2017, door Maartje

5 x Crowdfunding

20 juni 2017, door Maartje

5 x Crowdfunding

Crowdfunding ofwel de volwassen versie van heitje voor karweitje. Jij investeert en krijgt daar rendement + beloning voor terug. Van een paar uur zingen in een prové-booth bij de hopelijk soon to be Duke of Tokyo tot een doosje speciaal gebrouwen bier bij dito Taplokaal Gist (dat leggen we zo uit). En dat niet alleen: de stek waar je in investeert staat dan natuurlijk ook op poten. En dat is wat we willen. Hier 5 x Crowdfunding initiatieven waarvan wij denken dat ze wel een zakcentje mogen verdienen.

Duke of Tokyo
Voor Duke of Tokyo heb je vast wel een stuiver of twee over. Duke of Tokyo wordt namelijk de eerste Japanse karaokebar met 6 prové-booths om af te huren. BAM. Die booths zijn té vet: je selecteert je favo nummers via een iPad en je besteld je drankjes via de telefoon. Deze privé karaokefeesten zijn al tijden een hit in Japan, nee, ze zijn daar zelfs cultureel gemeengoed, maar ook te vinden in bijvoorbeeld Parijs en Berlijn. Dus waarom hebben wij het nog niet? Steunen die handel en zing als een nachtegaaltje de nacht uit.

Bijvangst
De door ons zeer, zéér geliefd visrestaurant-trend gaat nog even door, and we like. Binnenkort wordt daar, in Amsterdam Oost (what else) op de Middenweg restaurant Bijvangst aan toegevoegd. Bijvangst? Bijzondere naam? Jawel, en die naam staat precies voor wat het restaurant gaat doen: het gros van de Nederlandse visvangst wordt namelijk regelrecht terug de Noordzee in gemieterd (pardon our French). Zonde. En dus is Bijvangst er voor precies die vis. Hoe dat precies zit, en welke vissoorten dat dan o.a. betreft, zie je hier. Verder is het een kwestie van wachten op 1) de crowdfunding campagne en 2) de opening die voor ergens in september staat gepland.

Utrechtseboekenbar

De Utrechtse Boekenbar
Dit vinden we leuk. Want een boek die moet je kunnen vasthouden. Kunnen ruiken. Lekker ouderwets misschien want zo'n e-reader is toch veel praktischer. En we zeggen ook niet dat we die niet hebben maar ja tegen zo'n boek kan toch niemand op. Afijn, dit denkt Tim van de Boekenbar dus ook: "Met een strak winkeldesign, comfortabele zitruimte, een uitgelezen assortiment boeken en een eenvoudig horeca-concept, wil ik zoveel mogelijk Utrechters in vervoering te brengen met de schoonheid van boeken". Het horecagedeelte van De Utrechtse Boekenbar zal zo'n 30% van de winkel beslaan. Dus kwestie van een boek kopen, gaan zitten en nooit meer weggaan. Als De Utrechtse Boekenbar dan nu in ieder geval wat toegestopt krijgt.

Taplokaal Gist
Taplokaal Gist in Utrecht is een feit. Het crowdfundingdoel is behaald. Maar een paar centen extra kunnen nooit kwaad want dan kan er net even iets beters neergezet worden. Wat Taplokaal Gist van plan is? Het wordt een prachtig taplokaal (duh) met keuken gaan openen aan het water. Er gaan 30 bijzondere, telkens wisselende speciaalbieren van tap gecombineerd worden met mooie, bijpassende gerechten. Bij ons geen grote merken: we richten ons op de kleine brouwerijen die met liefde en passie prachtige bieren brouwen. 

DeDAKKAS

DeDAKKAS
Een duurzaam horecapaviljoen bovenop de parkeergarage de Kamp met een buitengewoon wowzig uitzicht over Haarlem. Voila: deDAKKAS Haarlem. DeDAKKAS wordt een groene en stedelijke plek waar je het hele jaar door terecht kunt voor lokaal, seizoensgebonden eten. Voor ontbijt, lunch, diner en borrelhappen. Voor wijn en speciaalbier. En voor creativiteit en cultuur zoals een filmfestival, netwerkbijeenkomsten of een popup kleinkunst. Het kan niet op. Alleen… De drie hebben nog wel een steuntje in de rug nodig.