Frankrijk, Parijs17 december 2018, door Maartje

5 x de beste vega en vegan restaurant in Parijs – graag gedaan

Frankrijk, Parijs, 17 december 2018, door Maartje

5 x de beste vega en vegan restaurant in Parijs – graag gedaan

But things changed! Mais les choses ont changé! (zegt google translate). Hoe dan ook: in Parijs kun je tegenwoordig meer dan goed terecht voor je plantaardige cravings. Zelf geproefd. Hier vonden we het fijn:

(oh, de foto hierboven? Paris Unfolded natuurlijk, je reinste moetjevolgenvoordatjenaarParijsgaat-tip van de dag!)

Jah Jah by Le Tricycle (10e arr.)

Jah Jah by Le Tricycle (10e arr.)

Hallo beste tropische vegan verrassing ooit! Alleen de naam al: Jah Jah by Le Tricycle. Binnen deed het me een beetje denken aan een van de fruitstalletjes van Jamaica. Een ogenschijnlijk bij elkaar geraapt zooitje maar toch ook weer niet. Een zooitje dat in het water in de mond doet lopen overigens: alleen maar lekkere frisse gezonde plantaardige zaken – knappe carnivoor die hier niet warm voor loopt. De keuken is een unieke Afro-veganistische. Tenminste: zo heb ik ‘m nog nooit ergens gezien. Alles grotendeels geïnspireerd door de culinaire tradities van Afrika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Probeer sowieso de bloemkool-“vleugels” met BBQ-saus!

H.O.P.E. (3e arr. vlakbij Café Charlot)

H.O.P.E. (3e arr. vlakbij Café Charlot)

Planteneeters, keer naar huis. Want dat is waar H.O.P.E. voor staat: Home Of the Plant Eaters. Ha! En voor een mooie vegan toekomst natuurlijk, dat spreekt voor zich. Wat niet perse voor zich spreekt is een echt goed vegan restaurant hartje Parijs, in een van de meest toeristische (en leuke) wijken van de stad, het derde a.k.a. Le Marais. Dat lukte H.O.P.E wel: het werd een ongecompliceerd knap maar niet aanstellerig hip café-stijl restaurant op drie keer struikelen van ons favoriete ontbijtcafé allertijden, Café Charlot én van onze de leukste taco-joint van Europa, Candelaria én van het totaal niet vegan-proof maar o zo heerlijke Carbón. Maar daar ging het hier niet over: H.O.P.E. is een van de jongste huizen van de planteneters in Parijs en het ieniemienie menu is volledig vegan, alles komt uit de buurt en de service is fijn.

De keuken is een unieke Afro-veganistische. Tenminste: zo heb ik ‘m nog nooit ergens gezien. Alles grotendeels geïnspireerd door de culinaire tradities van Afrika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Wild and the Moon (ook in het 3e, ook vlakbij café Charlot)

Wild and the Moon (ook in het 3e, ook vlakbij café Charlot)

Een paar deuren verder, ook in Rue Charlot (aan de overkant heb je overigens ook een heerlijke markt: Marche des Enfants Rouges, dat terzijde), op nummer 55, opende het kleine Wild and the Moon. Niet te missen dankzij de strakke zwarte gevel, de witte letter en het groen-wit dat van binnen naar buiten straalt. Toevallig liep ik hier binnen op de dag dat ze open gingen (leuk was dat): het zaakje is klein maar er werden slimme zitjes gemaakt. Een van de sapjes uit de koeling meenemen is overigens ook een prima tip. 

Le Potager de Charlotte (9e arr. - om de hoek van Hotel Amour)

Le Potager de Charlotte (9e arr. - om de hoek van Hotel Amour)

In het immer leuke en nooit te missen 9e arrondissement van Parijs, waar ooit Hotel Amour (de originele) pionierde en waar je nooit niet kunt komen when in Paris, aten we een tijdje terug geheel per ongeluk bij Le Potager de Charlotte. Want we waren allerminst op zoek naar een vega(n) restaurant. Sterker: daar maak je de man eigenlijk niet perse blij mee. Wat bleek: het werd een welkom ongelukje. Heerlijk gegeten! Alle seizoensgebonden gerechten waren om je vingers bij af te likken en het familierestaurant was o zo knus en gezellig. Prat ging de staf op het feit dat alles op onze borden uit de buurt kwam, hetzelfde voor de rode wijn in onze glazen. Familierestarant, we zeiden het al: de zaak wordt gerund door de broers David and Adrien die het restaurant vernoemden naar hun moeder Charlotte.

Wij liepen hier op een doordeweekse dag zomaar naar binnen maar het schijnt dat je eigenlijk wel echt moet reserveren. Schijnt. Hoe dan ook: aanrader!

Hank Pizza & Burger (3e arr.)

Hank Pizza & Burger (3e arr.)

Nee joh, ik word ook niet enthousiast van dat harde roze logo en het snelle fastfood keten-stijl interieur. Maar soms willen onze veganvrinden gewoon een snelle hap. McDonalds stijl zeg maar. Op dat moment is Hank je man. Voor pizza en burgers, alles vegan. En dat is nog lekker ook. Maar jawohl. De pizzeria van Hank zit aan Rue des Gravilliers, wat uiteraard hartje Le Marais is (schuin tegenover het heerlijke hotel Jules et Jim – kleine kamers, heerlijke service, nog betere bedden en een toplocatie) en de burgerbakkers van Hank zitten even verderop in dezelfde wijk maar dan aan55 Rue des Archives. Niet de sjiekste tip maar toch een Hank you very much waard dacht ik zo. Ohja, op deze fiets kun je ook nog naar East Side Burgers (60 Boulevard Voltaire).