7 november 2018, door Maartje

5 x de leukste babykleding (voor jongens, ook geshopt op de meisjesafdeling)

7 november 2018, door Maartje

5 x de leukste babykleding (voor jongens, ook geshopt op de meisjesafdeling)

Dat gezegd hebbende komt de vraag waar ik graag voor Vito mag shoppen nogal eens voorbij. Het belangrijkste antwoord is de webshop van Smallable. Smullen. Bovendien heeft de site ook een puike outlet. En op gezette tijden een private sale... Pas op hoor, daar ga je. Maar mocht je nou alsnog door de bomen het bos niet meer zien: dit zijn mijn vijf vaste go-to adressen wat betreft babykleding jongens, niet zelden geshopt op de meisjesafdeling van die labels.

Bobo Choses

Bobo Choses

Kleur kleur kleur! Alles van Bobo Choses is favoriet, en dat is het in elk seizoen. Het merk is uber-kleurrijk, doet lekker niet aan genders en heeft een fijne Hollandse pasvorm voor potige Hollandse mannetjes (hoewel ik het bij die kleintjes ook zo zoet vindt als een en ander wat te groot is).

Ik wilde nog even opsommen wat van het merk vooral lievelings is… Accessoires of toch de rompers? De knits of toch de broekjes… Feit is dat echt alles van Bobo Choses leuk is, en niks is zo dankbaar om te mixen met de kleurrijke items. Rood met witte print op een luipaardprintbroekje? Doen! Een rompertje met auto’tjes op onder een geblokt tuinbroekje? Jaaaa! Twee verschillende sokken in hard rood en groen? Een oversized muts in diezelfde kleuren? Een roze sweater en een rode legging? Yes yes yes, júist voor jongetjes.

Tiny Cottons

Tiny Cottons

We gaan nog heel even door met de kleurenparade: Tiny Cottons heeft de lekkerste onesies/ huispakken/ jumpsuits in de gezelligste kleurrijke prints én in de mooiste (herfst)kleuren. Smullen vind ik dat. Voor Vito kocht ik al een paar roestkleurige pakjes: in de zomer van katoen, voor het najaar een geruite fluwelen variant. En als je toch aan het shoppen bent bij Tiny Cottons, gooi dan meteen wat van de te leuke kniekousen in je mandje. Kun je perfect hoog optrekken om het afzakgedoe te voorkomen én je fleurt er iedere grijze legging mee op.

Een rompertje met auto’tjes op onder een geblokt tuinbroekje? Jaaaa! Twee verschillende sokken in hard rood en groen? Een oversized muts in diezelfde kleuren? Een roze sweater en een rode legging? Yes yes yes, júist voor jongetjes.

The Animals Observatory

The Animals Observatory

Toegegeven, geen van deze merken in dit lijstje is echt voordelig en The Animals Observatory spant de kroon… Maar. Maar! Koop één goed item van dit merk en je leukt er bijna iedere outfit mee op! Zo kocht ik voor Vito een oversized (zodat het lekker lang meegaat, mouwtjes oprollen en klaar is kees) rood vest met een diep-donker blauwe print dat we in de winter als trui en straks in het voorjaar als jast gebruiken. Ha!

Villavaa

Villavaa

Misschien is de boodschap al helder, misschien ook niet dus laat ik hem voor de zekerheid nog even helder uitkauwen: investeer in mooie items die lang meegaan én die je goed kunt combineren. Eye catchers dus in een kek kleurtje. Voor Vito gooi ik het liefst overal een gehaakt vestje overheen. Nu hebben wij een brei- en haak-grage ‘moeder van’ in onze kennissenkring die voor Vito een aantal té leuke gehaakte vestjes heeft gemaakt (zo zoet en kan op alles) in ruil voor een bos bloemen (lucky us) maar anders sloeg ik groot in bij Villavaa, het merk van twee Haagse moeders dat online te koop is. Te mooi (je kunt ze in het echt zien bij Nom in Den Haag al is het daar ook vaak uitverkocht).

Overigens schafte ik ook een zachtgeel mouwloos vestje aan van Bonton via Smallable en zag ik hier onlangs weer een paar prachtexemplaren voorbij komen van Ketiketa. Die ik dit keer evenniet mocht kopen, er zijn grenzen natuurlijk.

Imps & Elfs

Imps & Elfs

5 merken zei ik… Dus sluit ik af met, mes op de keel hoor, Imps & Elfs. Want daar hebben we stiekem ook echt heel veel van. Niet zo gek ook: ik heb het Nederlandse merk al jaren in mijn hart, als sinds ik er zeker 12 jaar geleden de PR voor deed (another life). En dan vooral voor de meer uitgesproken collecties die Imps & Elfs al jaren voert: de perfecte streep, het lekkerste vestje en het beste broekpak. Ook niet onbelangrijk: de pasvorm is echt heel goed. Als Vito wat groter is, worden het sowieso Imps & Elfs spijkerbroekjes die de klok slaan. En voor nu hijsen we hem in het gouden skipak dat nu nog aan een hanger hangt te prinken… Kan wachten tot het koud is.

Bonus Brands

Bonus Brands

Oke… Dit ook nog: de allermooiste leopard print is die van MarMar Copenhagen. Ja, ook een romper voor je kleine mannetje aanschaffen. Zo zacht, zo’n topkwaliteit en zo dankbaar onder werkelijk alles.

Ook heerlijk op het romper-front: Soft Gallery. Knappe printjes, zachte stoffen.

Al zijn bijna al Vito zijn rompertjes de gestreepte varianten van Petit Bateau: de beste basic vinden wij.

Ook niet te missen is +1 in the Family! Een wat minder uitgesproken label maar alles wat we hier van hebben is favoriet en wordt afgedragen. Boxpakjes, vestjes, alles.

O! En de gehaakte slofjes van FUB worden ook dankbaar afgedragen

Om het af te leren: de pakjes van het Spaanse Buho zijn heerlijk lichtgewicht ondanks de lange mouwen en pijpen. Aanrader voor tussenweer/ onder een groot vest.