27 november 2019, door Michel + Renske

5 x leuks in Leiden (voor mom + de mini)

27 november 2019, door Michel + Renske

5 x leuks in Leiden (voor mom + de mini)

Zo een paar keer per jaar, als we er weer eens aanschuiven denken we... Waarom komen we ook alweer niet vaker in Leiden? Nou? Misschien omdat we de studentenstad naar precies die periode hebben 'verdrongen': naar die studententijd. Maar dat is onzin: Leiden is leuk, en een dagje Leiden een feest. Waarom? Omdat er gewoon verdomd goede plekken te vinden zijn. Daarom. 

Los van al het leuks dat we hier benoemen mag je ook alvast Paco Ciao en Lot en de Walvis niet missen. En er zijn volop fijne plekken waar je heen kunt (en wil) met de kids. Winkels voor jou en de mini en een kidscafé op de koop toe. 

Tokkelientje Leiden

Tokkelientje Leiden

Owyeah, ze bestaan zeker nog hoor, de kinderwinkels waar je niet met lege handen de deur uit gaat. Tokkelientje in Leiden is de naam en alles is leuk. Wat extra knap is van Tokkelientje? Dat de zaak al 26 jaar bestaat (we kennen moeders van die leeftijd) en nog altijd hartstikke up to date en on point is. Applaus! Tokkelientje heeft precies die mooie merkjes als Tiny Cottons en Ammehoela maar ook grotere namen voor iets grotere kids zoals Scotch en Soda. Fijne regenlaarzen, dikke truien en de mooiste winterjassen – alles hangt allemaal in de rekken van Tokkelientje.

Tokkelientje 

Kleine Planeet Leiden

Kleine Planeet Leiden

Op werpafstand van Tokkelientje vind je de kindercafé-met-shop Kleine Planeet Leiden. Was je niet van plan veel uit te geven? Neem dan niet de winkeldeur maar meteen de cafédeur: dan skip je de schappen en duik je met een limonade de kleine kinderkroeg in. Kleine Planeet is een fantastische onderneming met aan de ene kant horeca (het kidscafe dus) en aan de andere kant van het pand een winkel met mooi duurzaam speelgoed. Het allerleukst? De babydraagzakken van Zarpar bébé, een prachtige en duurzaam merk uit Australië dat je hier in Nederland nog veel te weinig ziet. Ze zijn er voor kleine meisjes en jongens die er, net als papa en mama, een pop in mee kunnen zeulen. Het café is absoluut fijn. Een gezellig en schoon (niet geheel onbelangrijk met al die kinderplakhandjes) lokaal waar gespeeld kan worden, en appeltaart gegeten. Voor jouzelf is er een boekje en een kop koffie.

Antraciet Leiden

Antraciet Leiden

Mogen we deze, Antraciet Leiden, in onze top 5 van mooiste boutiques voor dames bijschrijven? Want dan doen we dat bij deze. dat is ook te danken aan het lieve team van dames die precies snappen wat we zoeken, en uit het waanzinnige assortiment pakken wat we willen. Laarzen van humanoid, mooie jurken van Baum und Pferdgarten en ook het wat betaalbaardere Selected Femme is om te smullen. Mooie items voor je wintergarderobe. Daar schrijven we hier normaal niet over, maar ach, soms maken de uitzonderingen de regel.

Antraciet 

"

Meer Leiden? Zie hier

"

Jut & Juul Leiden

Jut & Juul Leiden

Tsja, alweer zo’n winkel waar je maar beter met je beurs diep verstopt in de tas naar binnen moet gaan. Anders is-ie zo leeg. Bij Jut & Juul hebben ze namelijk SMAAK. Met hoofdletters inderdaad. In de verkoop alleen maar mooie dingen voor kleintjes. Mooi beddengoed van Swedish Linen, mooie en heerlijke knuffels van Oyoy Mini, nog meer moois van Ferm Living en ook nog eens het, joh, hele mooie Liewood. Het allerleukst? De mooie (knipoog) dierenkoppen die handgemaakt zijn en aan de muur hangen te pronken.

Jut & Juul

Roos Leiden

Roos Leiden

Dorst van het shoppen? Snappen we. Nooit ver weg (Leiden is niet zo heel groot, fijn wel) is Roos te vinden. Bij Roos Leiden drink je goede koffie, eet je rijk belegde broodjes en heerlijke zoetigheden. Later op de dag kun je nog steeds goed terecht: vanaf een uurtje of vier mag je van Roos best aan de borrelhappen, de speciaal biertjes, nacho’s, quesedilla’s en meer. Just saying.