3 september 2019, door Maartje

De leukste pop-up van leiden is back in business! Hop, naar Paco Ciao Leiden

3 september 2019, door Maartje

De leukste pop-up van leiden is back in business! Hop, naar Paco Ciao Leiden

Paco Ciao is nu! Een bohemian chic winterpop-up die vervolgens doorging tot aan bijna het einde van de zomer in het centrum van Leiden. Toen gingen ze echt dicht... En toen toch niet! Ze blijven, en dat is goed nieuws. Paco Ciao is namelijk een reden op zich om naar de Zuid-Hollandse stad te trekken: het mag geen verrassing zijn dat de tijdelijke zaak voor de hele dag, elke dag van de week meer dan geweldig ingericht is. Knappe jongen die zijn smartphone in zijn zak weet te houden. Dear instagram, meet Paco Ciao... 

Paco Ciao Leiden

Paco Ciao Leiden

Op de facebookpagina van Paco Ciao staat het helder: het idee werd op het strand geboren maar in gedachten zijn de mensen achter het tijdelijke Paco Ciao heus ook echte stedelingen. Dus toen er een weergaloos uber-romantisch historisch pand in het centrum van Leiden ‘voorbij’ kwam, besloten de strandgasten hun stadse droom waar te maken. Tijdelijk ja, perfect dus ter overbrugging tot het volgende zomer-strandseizoen weer daar is.

Het hebberig makende spul dat o.a. strandtent Tulum afgelopen zomer (en de zomer daarvoor stilletjes ook al) tot het grote succes maakte dat het was, werd naar de binnenstad van Leiden verhuist – zelfs het bed (maar dan een andere) mocht mee. Planten, witte parasols, lijstjes lijstjes lijstjes, houten stoelen, rotan lampen(kappen) en een mix aan oldskool kleedjes op de vloer. Lekker.

Dat, lekker, geldt trouwens voor het hele plaatje: Paco Ciao zit in een oud monumentaal pand, een neo-Frans Renaissance-stijl herenhuis aan de Stationsweg 25, drie keer rollen vanaf het centraal station. Plafonds met ornamenten die mijlen ver weg lijken te zweven, net als het plafond dat gedeeltelijk van glas is. De open haarden zijn van zwart-marmer, de statige houten trap met houtsnijwerk vormt de rode draad. Een plaatje on it’s own. Dat werd zoals gezegd ook nog eens te gek aangekleed en klaar is je hotspot.

Hoewel, er moet ook nog wat gezeten, gehangen, gegeten en gedronken worden. Waar we ooit  niet zo positief waren over Beachclub Branding (muziek te hard, personeel ietwat minder gastvrij) was dat bij Tulum Tulum en Hippie Fish állang verleden tijd. Dito bij Paco Ciao: dikke glimlach bij binnenkomt, kaart in no time op tafel, mellow tunes op de achtergrond – dik in orde.

Aanhaken mag de ganse dag: van ontbijt via lunch tot diner en alles daartussen. En daarna. Smoothies, verse sappen, huisgemaakte limonade (die met aardbeien is hier favoriet), cocktails, hele prima koffie en ook de gezonde, lichte menukaart kwam van het strand naar de stad. Aan het begin van de dag zijn er eieren op welke manier dan ook, uiteraard ook met avocado en natuurlijk de bekende bowls. Het is immers 2018, 2019 in zicht.

Er zijn pannenkoeken, rijkelijke belegde sandwiches en een soeppie voor de lunch en voor de avonduren staan er oesters op het menu, bouillabaisse, mosselen en gegrilde vis – we kwamen immers van het strand, toch? Maar er zijn ook burgers, bavette met risotto en meer voor de stevige trek. Ach, ga zelf maar zien, en snel een beetje, voordat ze weer weg zijn.