Nederland, Leiden8 oktober 2020, door Maartje

De leukste pop-up van leiden is terug van weggeweest! Hop, naar Paco Ciao Leiden

Nederland, Leiden, 8 oktober 2020, door Maartje

De leukste pop-up van leiden is terug van weggeweest! Hop, naar Paco Ciao Leiden

Paco Ciao is weer back! Deze prachtige tent heeft de deuren al een paar keer open- en dicht gegooid enne nu staan de deuren weer wagenwijd open. Met een soon to be nieuwe kaart. We zijn benieuwd...

 

Voor degene die nog niet van deze Leidse glorie gehoord hebben: Paco Ciao is een bohemian chic paradijs achter geheimen deuren. Letterlijk. Om deze oase te betreden moet je eerst door de deuren van een grote houten kast. We kid you not. Een pop-up die elke keer weer opduikt. En ook in 2020 zijn ze gewoon weer Back in Business. Hoera. Paco Ciao is namelijk een reden op zich om naar de Zuid-Hollandse stad te trekken: het mag geen verrassing zijn dat deze bijzondere zaak voor de hele dag, elke dag van de week meer dan geweldig ingericht is. Knappe jongen die zijn smartphone in zijn zak weet te houden. Dear instagram, meet Paco Ciao... 

Paco Ciao Leiden

Paco Ciao Leiden

Paco Ciao werd op het strand geboren. Het hebberig makende spul dat o.a. strandtent Tulum afgelopen zomer (en de zomer daarvoor stilletjes ook al) tot het grote succes maakte dat het was, werd naar de binnenstad van Leiden verhuist – zelfs het bed (maar dan een andere) mocht mee. Planten, witte parasols, lijstjes lijstjes lijstjes, houten stoelen, rotan lampen(kappen) en een mix aan oldskool kleedjes op de vloer. Lekker.

Paco Ciao heeft misschien wel een van de mooiste plekken van Leiden bemachtigd. Lucky want wow wat een parel. Een oud monumentaal pand, een neo-Frans Renaissance-stijl herenhuis aan de Stationsweg 25, drie keer rollen vanaf het centraal station. Plafonds met ornamenten die mijlen ver weg lijken te zweven, net als het plafond dat gedeeltelijk van glas is. De open haarden zijn van zwart-marmer, de statige houten trap met houtsnijwerk vormt de rode draad. Een plaatje on it’s own. Dat werd zoals gezegd ook nog eens te gek aangekleed en klaar is je hotspot. Je komt in een oase terecht met een hoog vakantiegevoel gehalte. Een cocktail in de hand kijkend naar al dat moois wat hier binnen rondzweeft. Meer heb je niet nodig. Oh misschien nog wat van dat heerlijke eten. Dan is het plaatje af.

Met een goede service zijn we al om. En ja hoor bij Paco Ciao krijg je een dikke glimlach bij binnenkomst, kaart in no time op tafel en mellow tunes op de achtergrond – dik in orde. Aanhaken mag de ganse dag: van ontbijt via lunch tot diner en alles daartussen.

Nu kun je er nog eieren eten (op welke manier dan ook), die bekende bowls (het is immers 2020), veggie ramen, curry mosselen of die heerlijke tuna steak. Niet alleen dat. Alles is lekker wat er op de kaart staat. The surprise: het team is druk bezig om de fans weer eens te verrassen met… Een nieuwe kaart! Wat hier allemaal op staat? Het allerlekkerste van Paco Ciao maar dat is nog even een verrassing.

Paco Ciao Leiden 

Check vooral ook al die andere Leidse leukerds, want dat is nogal wat.