België, Leuven13 januari 2020, door Barts Boekje

5x niet te missen in Leuven

België, Leuven, 13 januari 2020, door Barts Boekje

5x niet te missen in Leuven

Nu we weten waar we moeten zijn in het Vlaamse Kortrijk, is Leuven aan de beurt. Niet zo bekend als Gent of Antwerpen, maar zeker en vast een bezoekje waard. Een stevige kop koffie, lekkere lunch of gezellig avondje uit? Hier moet je absoluut heen in Leuven.

PLEK

PLEK

Beginnen doen we met een topper van formaat, al zijn ze dat in dit lijstje gewoon allemaal. Bij PLEK voorzien oprichtsters Laura en Barbara je van de allerleukste interieur goodies. Zowel het grotere geschut in de vorm van sofa’s en ander meubilair, als kleinere accessoires en snuisterijen. Leuks vanuit alle werelddelen, van merken als Studio Henk, HK Living, Zeeplokaal en co . Omdat interieurshoppen ook gewoon gezellig mag zijn, voorzien Laura en Barbara je aan de bar van een heerlijk kopje koffie, een glas huisgemaakte limonade of een biertje van een lokale brouwerij. Omdat de oorspronkelijke shop in de Mechelsestraat tijdelijk gesloten is wegens werkzaamheden, vind je PLEK momenteel op de Vismarkt. 

PLEK

Open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 10:30 tot 18:00, gesloten op zondag en maandag

BAR STAN

BAR STAN

BAR STAN is een moderne buurtbar, een publieke woonkamer zo je wil. Je vindt BAR STAN aan het basketpleintje in ‘t Nieuw Kwartier en kan er terecht voor een hapje, drankje en een portie rust temidden van de Leuvense stadsdrukte. In de keuken voorzien chef David en zijn team je elke week van een nieuwe selectie huisgemaakte bereidingen, dagvers en met producten van lokale leveranciers. Zowel ‘s ochtends, ‘ s middags, als ‘s avonds ben je bij BAR STAN aan het juiste adres en kies je uit de gerechten op het krijtbord, voor jou alleen of om te delen. Al of niet met een biertje van een lokale of exotische craft-brouwerij. Borrelen doen ze bij BAR STAN ook. En als dat niet genoeg is, is er nog Zondag Brunchdag. Allen daarheen!

BAR STAN

Open van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 23:30 en op zondag van 10:00 tot 16:00, gesloten op zaterdag – 

Lettuce

Lettuce

Nog zo’n leuke lunchplek vind je in de Leuvense Tiensestraat. Saladebar Lettuce is dé plek voor een bordje gezond dat bovendien ook overheerlijk is. Huisbereide quiche, vegetarische pasta of chili – sin of con – carne? Lettuce heeft het. Verrassende smaken en creatieve combinaties zijn key en voor wie liever niet de gezonde toer op gaat, is er ook koffie en gebak. Zij iemand daar salted caramel brownie?! Bij Lettuce tafel je trouwens in een gezellig stukje urban jungle (de hemel voor alle plant moms onder ons!) en dat op een steenworp afstand van een heleboel andere Leuvense foodie hotspots.

Lettuce – Tiensestraat 6, 3000 Leuven – Open van maandag tot donderdag van 11:00 tot 20:00, vrijdag van 11:00 tot 16:00 en zaterdag van 11:00 tot 19:00, gesloten op zondag 

Thelma Coffee & Design

Thelma Coffee & Design

Een food, fashion én design corner? Daarvoor moet je bij Thelma Coffee & Design zijn. In deze concept store meet je jezelf een nieuwe outfit aan, shop je wat leuks voor in huis én geniet je van een kop koffie of een stuk avocado toast. In de multi-brand boutique vind je een mix van Scandinavische merken (hallo Moss CPH en Dr. Denim!) en Belgische toppers als LN Knits en Liv The Label. De food corner schotelt je dan weer een selectie healthy en homemade lekkers voor. Van glutenvrije taart en granola tot smoothies en acai bowls. De leading ladies achter Thelma Coffee & Design zijn Stephanie en Simke. Beide dames gingen er ooit aan de slag en namen de zaak een tijd geleden over van oprichtster Katrien. Een must als je in Leuven bent!

Thelma Coffee & Design

Open van maandag tot en met zaterdag, telkens van  10.30 –  18:00. Elke eerste zondag van de maand ook open van 14:00 tot 18:00.

De Optimist

De Optimist

Afsluiten doen we met dé perfecte plek voor een avondje uit. De Optimist is een gezellig café op de Leuvense Vismarkt. Je geniet er van een biertje of foodsharing diner en kan ondertussen ook een gezelschapsspel spelen. Een snelle hap of een volwaardige maaltijd? Een avondje met vrienden of een allereerste date? Met De Optimist zit je gegarandeerd goed. Het menu verandert zowat elke dag en verrast je telkens weer met exotische gerechten van over de hele wereld. Een glas wijn of een biertje erbij en genieten maar. Reserveren kan bij De Optimist niet, maar zelfs wanneer het druk is, vind je meestal nog een plekje aan de bar. 

De Optimist

Vismarkt 7, 3000 Leuven – Open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 11:00 tot 01:00, gesloten op zondag en maandag