België, Brussel14 juni 2023, door Michel + Renske

5x natuurwijn in Brussel

België, Brussel, 14 juni 2023, door Michel + Renske

5x natuurwijn in Brussel

De opkomst van natuurwijn slaat ook de hoofdstad van Europa niet over. Het fijne van plekken waar natuurwijn de boventoon voert, is dat het vaak informele/gezellige tenten zijn waarbij alles er ook nog eens fijn uitziet. Win-win, zouden wij zeggen. Hierbij een lijstje met 5x natuurwijn voor jouw volgende trip naar Brussel.

 

PS: Wil je na dit artikel nog meer hotspots noteren? Check dan deze lijst met 15x de leukste adressen in Brussel

Nightshop

Nightshop

Wanneer je mensen vraagt om tips in Brussel is het heel waarschijnlijk dat deze als een van de eerste wordt genoemd. Terecht vinden wij; wanneer de schuifdeur eenmaal opent is het natuurwijn dat de klok slaat. Elke avond verschillende wijnen per glas en een koelkast vol met wijnen die je per fles kan bestellen. Combineer dat met heerlijke kleine gerechtjes en voor je het weet zit je hier tot sluit.

REBEL

REBEL

Met een heerlijk terras en gezellige bar (waar je zelfs aan de keuken kant mag aanschuiven) mag deze niet op de lijst ontbreken. Het team achter REBEL kiest elke keer weer nieuwe wijnen uit die je per glas kan bestellen, maar laat je ook vooral adviseren voor een verrassende fles. Ook hosten ze hier verschillende kitchen take-overs; hou hun Instagram vooral in de gaten als je ook een hapje wil eten.

badi

badi

Ok, het is misschien een discussiepunt of je dit mee mag nemen in de lijst voor natuurwijn. badi is namelijk een ciderbar. En of je cider onder de categorie natuurwijn kan scharen laten we even achterwegen. Mocht je namelijk niet van natuurlijke ciders houden dan hebben ze hier ook lekkere natuurwijnen en bruisende Pet-Nat opties. De bar (en het interieur) is geïnspireerd door Japan, Scandinavië & Bretagne; klinkt misschien gek maar is een verrassend goede combi.

Kiosk Radio

Kiosk Radio

In het koninklijk park ‘Park van Brussel’ vind je een houten hutje; vroeger werden hier ijsjes verkocht maar nu is het de plek voor Kiosk Radio, een buurtkroeg en radiostation ineen. Vanuit de kiosk wordt er 24/7 live online radio gestreamd en tussen 12:00 en 22:00 kan je hier terecht voor een drankje en een snack. Hier drink je midden in het park, op houten stammen, onder het genot van goede live DJ sets zo je natuurwijntje weg.

Kline

Kline

Schuin tegenover het eerste plekje van deze lijst (Nightshop) vind je sinds kort Kline. Kline is een restaurant met moderne kleine gerechten die je allemaal kunt delen. Schuif hier vooral aan voor een volwaardig diner die je goed kan combineren met een van de vele beschikbare natuurwijnen. Het interieur bestaat uit veel beton en in combinatie met de open keuken vormt dit het toneel van een gezellig, informeel en trendy diner.