Nederland, Amsterdam30 december 2022, door Michel + Renske

Natuurwijn in Amsterdam – hier haal je je flessen

Nederland, Amsterdam, 30 december 2022, door Michel + Renske

Natuurwijn in Amsterdam – hier haal je je flessen

Als het aan ons ligt kun je niet genoeg (natuur)wijn adressen op speed dial hebben. Online bestellen, afhalen, aan huis laten leveren - het is een ware business geworden die de traditionele wijnhandelaar/keten vaak inhaalt. Bestel een keer niet online, en dan zie je dat er zulke mooie pandjes achter die online webshops zit! Wel hier: een lijstje met de lekkerste en beste wijnzaken. Zo kom je de winter (en zomer) wel door. Proost!

 

Andere goede wijnwinkels vind je hier.

Chenin Chenin

Chenin Chenin

Verstopt in een zijstraat van de Elandsgracht zit Chenin Chenin. Waarschijnlijk de natuurwijnshop met de tofste designer. Logo, posters en website: alles is hier goed voor het oog en dat wil natuurlijk ook wat. Ook top; de (privé) masterclasses die je hier kan doen.

Chenin Chenin

Zuiver

Zuiver

Van online shop naar fysieke store. Of nouja, of je het écht een fysieke store kunt noemen is nog de vraag. Zuiver heeft sinds een tijd een eigen shop in restaurant Choux. Van woensdag tot zaterdag tussen 13:00 en 18:00 helpen ze met liefde en beantwoorden ze al je vragen over wijn.

Rebel Wines

Rebel Wines

Rebel Wines heeft zelfs twee zaken in de hoofdstad. In de Jordaan (Egelantier) of de Pijp (van Wouw) kun je zeven dagen per week terecht voor een goede fles natuurwijn. Geen zin om zelf te schenken? Ga dan eten of borrelen bij Bar Pif of Alex + Pinard; zelfde eigenaren, zelfde wijnen.

Rebel Wines

Mundi

Mundi

Van laptoppende freelancers tot kletsende mensen die voor een goede sterke bak komen: bij Mundi vind je beiden smaakjes. Koffie bij Mundi is van Five ways en dat betekend goed pittig en krachtig. Overigens kan je ook zakjes voor thuis kopen. Maar goed: natuurwijn gaat het om natuurlijk. Met enorme liefde en vakkundigheid bij elkaar gezocht. Zo zijn er wijnen van Dassemusen ochota, maar ook velen meer dankzij de hulp van importeur Ariszetal.

Bij Mundi kun je elke dag van de week terecht van ‘s ochtends 08:00 tot ‘s middags 16/17 uur.

Mundi

Chateau Karlito

Chateau Karlito

Ook in Amsterdam Noord is genoeg natuurwijn te vinden. Leukste shop vinden we Chateau Karlito. Niet alleen maar natuurwijn wat de klok slaat, maar is dat toch wel de main reason waar de klanten voor komen.

Chateau Karlito

A Sense of Place

A Sense of Place

Na een succesvolle start met een winkel in Haarlem heeft A Sense of Place een tweede plek in Amsterdam. In de Jordaan staan de lekkerste natuurwijnen en ciders voor je klaar – inclusief mooie verhalen over bijzondere wijnmakers over heel de wereld – en host ASOP regelmatig tastings en workshops.

A Sense of Place
Willemsstraat 141, Amsterdam