Spanje, Barcelona28 oktober 2022, door Michel + Renske

Goed uiteten (en natuurwijn) in Barcelona

Spanje, Barcelona, 28 oktober 2022, door Michel + Renske

Goed uiteten (en natuurwijn) in Barcelona

Verliefd op Barcelona waren we al, want hoe perfect is die ligging? Twee uur vliegen (of binnenkort een nachttrein bestemming) en nog belangrijker: een mix van stad en strand. Wat wil een mens nog meer? Nou een beetje fatsoenlijk eten en drinken. Well, here you go. Goede restaurants én met natuurwijn op de kaart.

 

Mocht je ook nog adresjes zoeken om bij uit te brakken/bij te komen. Dan moet je deze even lezen: koffie en ontbijt in Barcelona. Of kijk even dit lijstje met leuke restaurant in Barcelona (maar niet per se met natuurwijn).

Chandigarn café

Chandigarn café

Het is een beetje uit de richting maar als je toch richting de westkant van de stad gaat is Chandigarn Café een enorme fijne stek. Bij Chandigarn heb je een zalige tuin waar je met mooi weer fantastisch kunt dineren. Bij wat minder weer is het binnen ook zeker geen straf: het interieur is cheerfull en minimalistisch.

Op het menu? Écht voor ieder wat wils. Van pizza van zuurdesem bodem tot gegrilde aubergines, ingemaakte wortel met feta en ceviche. Wijnen zijn al even fijn, van vette chardonnay tot oranje natuurwijn.

Av. d’Esplugues, 105, Barcelona

Bar Brutal

Bar Brutal

Kleine hipster warning, want bij het openen van de instagram komen de alternatieve vibes wel extreem omhoog. Dat is gelukkig helemaal niet wat bij Bar Brutal de boventoon voert.

Het donkere restaurant mag wat onwennig voelen in het begin maar dat verdwijnt snel wanneer je zit en je de steengoede menukaart voor je neus krijgt. Lastig kiezen vanuit de lange wijnlijst die ze bij Brutal hebben. Hou het bij glaasjes in plaats van flessen zodat je meerdere wijnen kunt proeven. De kaart is toegankelijk maar heeft ook zeker wat “eigens”. Zo is er burrata met verse ham, Spaanse kazen, heerlijke geroosterde prei met gesuikerde ui en vijgen en verse tonijn met meloen.

Ook een fijn plekje om uitgebreid te lunchen.

Carrer de la Princesa, Barcelona

Four Corners

Four Corners

Toegankelijk, gezellig en bruisend. Dat is Four Corners. Het restaurant gelegen op de benedenverdieping van het Hoxton Barcelona heeft zowel een terras als genoeg ruimte binnen en maakt dat de plek voor zowel zomer als winter zalig.

Four Corners serveert pizza – American style. Dat kun je lezen als: die lekkere dikke en vette pizza’s. Moet je van houden, maar is toch altijd wel lekker na een dag slenteren in de stad. Uiteraard zijn er ook kleine happen om ervoor/erbij/erna te nuttigen. Fijne charcuterie maar ook lekkere salades of gehaktballetjes. Kleine bites die je goed samen kan delen.

Altijd goed dus dit adresje, van ‘s ochtends tot ‘s avonds.

Avinguda Diagonal 205, Barcelona

Cañete

Cañete

Een serieus Spaans tentje deze. Cañete is een begrip voor menig local. Van fijne borrelhappen tot goed vullende volledige gerechten – of een combi van dit alles. De gevel van het tentje verdient al 10 punten door de mooie luifel en gouden letters. Daar wil je naar binnen.

Gamba’s, fijn stukje vlees, maar ook de perfecte frittata vind je hier. En dit alles toef je af met een van de vele desserts die ze bij Cañete huisgemaakt serveren. De rijen hier zijn lang – dus zorg dat je tijdig reserveert.

Gesloten op zondag.

Carrer de la Unió, 17, Barcelona