Portugal, Lissabon9 februari 2020, door Maartje

Visrestaurant A Cevicheria, Lissabon

Portugal, Lissabon, 9 februari 2020, door Maartje

Visrestaurant A Cevicheria, Lissabon

Hoe meer we van Lissabon (Lisbon, Lisboa - geef het een naam) zien, hoe vaker we terug willen. Alleen al vanwege de kleurrijke architectuur - van gele gebouwen tot de kleurrijke tegeltjes die je overal terug ziet (zoals ook bij onderstaand restaurant). Dus opnieuw, een ode aan Lissabon in de vorm van de bijna perfecte lunch-stek, A Cevicheria.

 

 

Visrestaurant A Cevicheria

Visrestaurant A Cevicheria

Visrestaurant A Cevicheria, dat aan de rand van de wijk Príncipe Real zit, is een geliefd restaurant wat vooral betekent dat het niet vaak voorkomt dat je niet op een tafel hoeft te wachten. Maar daarom ideaal voor een uitgebreide lunch (want minder druk). (Als je toch ‘s avonds gaat, probeer dan wat vroeger op de avond te gaan).

Op de kaart kleine visgerechten, vergelijkbaar met tapas, zodat je meer op kunt. En – trust us – dat wil je. De klassieke ceviche is een aanrader: witvis, gegaard in limoensap, met rode ui, peper en zoete aardappelpuree. Al is de ceviche met kabeljauw, gegaard in rozemarijnazijn, met olijven en kikkererwtenpuree ook favoriet. Naast ceviches op de kaart ook een paar heerlijke quinotos (risotto maar dan met quinoa) met vis, zoals garnalen, kokkels, mosselen en witvis. Alles vers en alles, altijd, lekker. Op naar A Cevicheria dus.