19 augustus 2019, door Maartje

Insider tips: het beste van Lissabon & Comporta door Marta van het label Martine Love

19 augustus 2019, door Maartje

Insider tips: het beste van Lissabon & Comporta door Marta van het label Martine Love

We mogen graag de wereld overtrekken, en dat is dan ook precies wat we doen, maar ook wij hebben 'een geheim van de chef'. Een publiek geheim eerlijk gezegd, want niks werkt zo goed als mensen met smaak ter plekke aan hun smaakvolle jasje - of in dit geval: jurkje - trekken. Marta, eigenaresse van het beeldschone label Martine Love, woont, werkt en leeft in Lissabon. Vanuit daar creeert ze haar handgeborduurde jurkjes met de beste pasvorm ooit. En reist ze met regelmaat naar Comporta, een van de mooiste stukken Portugal waar ze, in een geweldig hotel, voor het eerst een vast adres heeft om haar jurken te shoppen. De hoogte tijd voor wat insider tips dus! Het beste van Lissabon en Comporta door Marta van het label Martine Love.

Martine Love @ Comporto, Portugal

Martine Love @ Comporto, Portugal

Je eerste verkooppunt, naast natuurlijk de online sales, bevind zich niet in je thuisplaats Lissabon maar in een hotel in Comporta… Hoe dat zo?

Simpel: de badplaats en de schoonheid van Comporta sluiten perfect aan bij wat ik met Martine Love wil uitdragen: uniek, fris en mooi. Bovendien ligt Comporta hartstikke dichtbij Lissabon (ruim een uur met de auto) en is onderdeel van een uitgestrekte kustlijn die begint in Tróia, langs Melides gaat en eindigt in Sines – allemaal even prachtig.

Quinta da Comporta, Portugal

Quinta da Comporta, Portugal

Hier verkoop ik sinds kort mijn jurken, bij hotel Quinta da Comporta, Portugal, vlakbij het strand.

Het strand hier is behoorlijk groot, omgeven door goed onderhouden natuur, het is er nog steeds heel rustig maar toch is alles er cool. Er zijn maar weinig huizen, hotels, winkels en restaurants, maar wat er is, is te gek. Boho zijn zijn originele vorm. Nogmaals: precies wat ik met Martine Love wil uitstralen. Liever kwaliteit en duurzaamheid dan kwantiteit en massa. Het is (er) wild en super easy going at the same time. What’s not to love?

Quinta da Comporta is al jaren een van mijn favoriete hotels in Comporta vanwege het lichte, forever summer decor en het geweldige zwembad. Dus toen de kans voorbij kwam om Martine Love te verkopen in een van de lichte witte gebouwen, moesten we die wel grijpen: Martine Love komt hier perfect tot zijn recht en het hotel is een van de beste opties voor wie in de buurt wil logeren.

Sublime Comporta, Portugal

Sublime Comporta, Portugal

Toegegeven, het is by far het duurste hotel in de omgeving maar… Zo mooi! Het prachtige decor is om door een ringetje te halen.

Slaap je bij het Sublime Hotel, dan wandel je vanuit je (superluxe) casa naar het witte privéstrand voor de deur voor een ochtendduik om vervolgens aan te schuiven aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Daarna een paar uur in de spa met klein zwembad voor de deur, mocht je even geen zand willen en ’s avonds dineer je als een ster onder de sterren. Om vervolgens je knappe mandje in te kruipen en een en ander de volgende dag nog eens dunnetjes te herhalen – that’s it. Logeren doe je een een kamer in het main house, met vanaf 185 euro per kamer per nacht in het laagseizoen (winter) de voordeligste optie. Er zijn verschillende kamertypen, van eenvoudig (wat bij Sublime Comporta allemachtigprachtig en luxe is) tot een geweldige villa met twee slaapkamers, een woonkamer, keuken, vloerverwarming, een privézwembad en genoeg buitenruimtes om je terug te trekken. Er zijn 14 slaapkamers en suites waaronder ‘cabana’s’ voor 2, 3 of 5 personen. In het hoogseizoen kunnen de kamerprijzen voor twee personen oplopen tot zo’n 500 euro per kamer per nacht. Lees meer

bar restaurant Jacaré da Comporta

bar restaurant Jacaré da Comporta

Beide hotels, zowel Sublime Comporta als Quinta da Comporta, zijn perfect voor drinks and dinner, maar er is meer. Zoals bar restaurant Jacaré, Jacaré da Comporta voluit.

Een jaar of drie geleden opende stylist Fernando Droghetti een jaar of drie jaar Jacaré do Brasil, een hipperdepip restaurant in Trancoso, Bahia in Brazilie (lucky me was daar destijds!). Een strandtent die meteen de hangout was van de lokale jetset. In Comporta deed Droghetti zijn succesnummer nog eens dunnetjes over: Jacaré da Comporta is the place to be aan Dryer Street in Comporta. Braziliaanse invloeden overal, aangevuld met Portugese, uiteraard. Op het menu staan ​​risotto’s, pizza’s uit de houtoven en verse pasta. Het restaurant heeft een zomerterras en een bar die in de zomer tot 02.00 uur open, ideaal dus ook voor een drankje na het diner.

Tasca Do Gervásio, Comporta

Tasca Do Gervásio, Comporta

Heus niet dat alles duur en hip moet in Comporta! Allerminst. Een van de beste tips voor easy going, goed en voordelig is bar restaurant Gervásio (Tasca Do Gervásio). Het eten is authentiek, superlekker en goedkoop. Vraag om de gefrituurde calamares met knoflook en franse frietjes. Beetje citroen leegknijpen en daar is je perfecte Portugese verser dan vers zomermaal.

Het Lissabon van Marta, Martine Love

Het Lissabon van Marta, Martine Love

Als er iemand komt overnachten, stuur ik ze het liefst naar Hotel Bairro Alto (ook een barts Boekje favoriet! Lees maar hier: 30 x het beste van Lissabon). Het hotel is een beetje klassiek, een beetje ouderwets zelfs, en toch heel erg rock-‘n-roll ook, niet perse supergoedkoop maar betaalbaar (215,- per kamer per nacht) en in het bezit van een van de beste dakterrassen van Lissabon, dat is hotel Bairro Alto Hotel. De eigenaren maakten het hotel onlangs een heel stuk groter én redesign-den het helemaal. De locatie hartje stad en het geweldige dakterras bleven.
Gelukkig zijn we hier bij Barts Boekje niet helemaal gek, en mochten we ook al eens aanschuiven bij de andere favoriet van Marta, namelijk Hotel Memo Princepe Real: dit blauw-witte hotel heeft een van de beste dakterrassen van de stad met werkelijkwaar een awesome view. Perfect voor afternoon drinks en shoppen in de omgeving van het hotel.

Uit eten in Lissabon volgens Martine Love

Uit eten in Lissabon volgens Martine Love

Last but not least, en als altijd de beste hekkensluiter: waar gaan we eten in Lissabon als het aan Marta ligt? Bij een van deze vier restaurants als het even kan:
Rio Maravilha: Dit restaurant heeft ook een waanzinnig uitzicht over de stad. Het beste voor afternoon cocktails en dan een uitgebreid dinner.

Jncquoi Asia: Al was het alleen al vanwege de looks van de zaak, maar het eten is ook goed. Lees meer  (de foto hiernaast is bij Jncquoi Asia genomen)

.

Niet nu meteen naar Comporta of Lissabon, wel meteen de look? Op naar Martine Love

Memórias 57: Zin in wat anders? In Italiaans om precies te zijn (altijd een goed idee)? Zet dan koers naar Memoria. Niet duur, wel goed. (de foto van het terras hiernaast is bij Memórias 57 genomen)

Marisqueira Azul: Ga je naar Portugal, dan bereid je je vast voor op een vakantie vol vis en ander lekkers vanuit de zee. Logisch, daar staat het land – terecht – bekend om. Dus wanneer locals je zaak bejubelen vanwege de dish van het land, dan moet het wel heel erg goed zijn. Dat is het verhaal bij Marisqueira Azul. De foto van de zeevruchten hiernaast is hier genomen.