Oostenrijk22 mei 2023, door Isa de Laat

Een actieve gezinsvakantie in de zomer: deze bestemmingen in SalzburgerLand zijn leuk voor jong en oud

Oostenrijk, 22 mei 2023, door Isa de Laat

Een actieve gezinsvakantie in de zomer: deze bestemmingen in SalzburgerLand zijn leuk voor jong en oud

De zomervakantie, dat betekent natuurlijk maximaal chillen. Drankje in je ene hand, zonnebril in je andere hand, boek op rechts en de voetjes van de vloer op links. Tuurlijk, je mag die welverdiende vakantie pakken zoals jij dat wil. Maar als we je een suggestie mogen geven, dan is het om eens voor een actieve vakantie te gaan. Al helemaal als gezinsvakantie. De kids staan vaak open voor spannende activiteiten en het is eens wat anders dan samen baantjes zwemmen. Als we je dan nog een tip mogen geven, dan is het om voor die actieve vakantie eens aan te kloppen bij SalzburgerLand, waar ze het helemaal begrepen hebben.

 

Dus in voor een actieve gezinsvakantie in de zomer? Deze bestemmingen in SalzburgerLand zijn leuk voor jong en oud. En lees snel verder om te weten hoe jij een vakantie naar SalzburgerLand kunt winnen.

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Waarom je moet aankloppen bij SalzburgerLand voor die actieve gezinsvakantie zul je je afvragen. Dat kunnen we je haarfijn uitleggen. Er zijn misschien maar weinig vakantiebestemmingen zo ingericht op activiteiten met de kids. Daarnaast kun je er lekker aan de wandel en fietsen tot je niet meer kunt. Dat alles natuurlijk afgewisseld met de nodige rust in de berghutten, fijne hotels en appartementen. Poe, zwaar zo’n vakantie? Bekijk het eens vanuit een ander perspectief. Maak een ontspannen wandeling met de kabelbaan omhoog en e-biken over de goed geasfalteerde wegen is zo moeilijk niet.

Daarnaast creëer je deze zomervakantie een stukje bewustwording bij de kids. Vergeet namelijk niet om respect te hebben voor de natuur die je omringt en die zo essentieel is voor het toerisme in deze regio.

Meerdere regio’s in SalzburgerLand zijn o zo interessant voor de actieve gezinsvakantie. Deze bijvoorbeeld:

SalzburgerLand is ‘Bio-Weltmeister’: de boeren produceren grotendeels ‘bio’ en de ruim 500 berghutten werken bijna uitsluitend met lokale leveranciers.

Wildkogel-Arena

Wildkogel-Arena

‘Zo, pap/mam, dit hebben jullie eens even goed geregeld’. Die opmerking wordt volledig begrepen, als je voor je vakantie de regio Wildkogel-Arena uitkiest. Leuk voor alle leeftijden en bovenal kom je sportiever dan ooit terug.

Met de hoogste bergen van Oostenrijk als achtergrond, gegarandeerd volop opties in de natuur. Zo is een wandeling over de langeafstandswandelweg ‘Hohe Tauern Panorama Trail’ een echte aanrader. And the list goes on… Bij het bergstation van de Wildkogel kabelbaan ligt ‘Kogel Mogel’, een avontuurlijke speelplaats voor kinderen. Vanaf daar kun je met een mountainkart de berg af sjezen of met stalen glijbanen naar beneden suizen. De diepblauwe stuwmeren zijn perfect om te ontspannen in de zon op comfortabele ligstoelen.

En wie voor dierenavonturen denkt dat ze nog het vliegtuig naar Afrika moeten pakken, zit goed mis. Wildkogel-Arena is je antwoord. Je kunt hier namelijk met een Nationalpark Ranger op excursie gaan en wilde dieren spotten in het Sulzbachtal. Ook leuk: een (e-)bike & hike tour, waarbij je per fiets naar het einde van het dal gaat en van daaruit te voet verder gaat.

Met de Nationalpark Sommer Card kun je korting krijgen (soms zelfs gratis toegang) tot veel activiteiten.

 

Meer over Wildkogel-Arena lees je hier. 

Flachau

Flachau

Eigenlijk zouden we je aan willen raden om met het gezin meerdere regio’s van SalzburgerLand af te tikken. Roadtrip it is. En daarbij mag je Flachau niet overslaan hoor.

Ook hier word je tijdens je vakantie weer getrakteerd op de nodige uitzichten en sporten. Flachau ligt tussen de Dachstein en de Hohe Tauern. Zegt je misschien niet veel, maar wat je daarbij moet onthouden is dat dat een garantie biedt voor indrukwekkende bergen en waanzinnige uitzichten.

Natuurlijk kun je ook hier wandelen en fietsen. Maar om die kinderen te blijven boeien, gaan we het snel hebben over de outdoor-sporten en fun-sporten. En voor de ouders: er zijn gezellige berghutten, glinsterende bergmeren en verfrissende beekjes. Ook zijn er dagelijks begeleide wandelingen met verschillende thema’s.

Oké, terug naar de spannende activiteiten. Je kunt doen aan carving, mountaincarten, met een segway bergafwaarts gaan, raften, canyoning, kajakken en suppen. Ook zijn er een rodelbaan, twee heerlijke zwemmeren, twee klimparken met ziplines en de Therme Amadé.

Bij een verblijf van 2 nachten of langer krijg je de Flachau Sommer Card. Hiermee kun je gratis gebruik maken van de liften, dagelijks deelnemen aan begeleide wandelingen en profiteren van een activiteitenprogramma voor het hele gezin.

Meer over Flachau lees je hier. 

Rauris/Nationalpark Hohe Tauern

Rauris/Nationalpark Hohe Tauern

Laatste stop van de roadtrip met kids? Het maakt niet uit welk rondje je maakt, maar het dal van Rauris in het Nationalpark Hohe Tauern kun/moet je niet overslaan. Je waant je hier even in Nieuw-Zeeland, maar dan een stukje dichter bij huis en zo een tikkeltje makkelijker te realiseren met het gehele gezin. Hier vind je ongerepte natuur, kristalheldere beekjes en verborgen almen, die je kunt ontdekken via wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. Het dal van Rauris is rijk aan bronnen met koel water, waar je tijdens je avonturen verfrissing kunt vinden.

Vanaf Nieuw-Zeeland gaan we weer even door naar Afrika, want ook hier kun je op pad met een echte ranger. Tijdens de tour met de Nationalpark Ranger word je bijgepraat over alles wat je ziet.

 

Tikkeltje actiever? Loop een paar etappes van de indrukwekkende Hohe Tauern Panorama Trail, die dwars door het dal loopt.

Met de Nationalpark SommerCard kun je gratis of met veel korting gebruik maken van zo’n 60 attracties, waaronder de kabelbaan van Rauris, het roofvogel observatiestation en het goudzoekgebied bij Heimalm en Bodenhaus.

Meer over Rauris/Nationalpark Hohe Tauern lees je hier. 

Neem een draagzak mee!

Neem een draagzak mee!

Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen bij zo’n actieve vakantie. Voorbereiding is immers het halve werk. En om je kindje alle bergtoppen te laten zien, neem je hem of haar mee op de schouders of de rug. Met een draagzak van NIMBEL natuurlijk. Al belast de draagzak van NIMBEL niet de schouders en rug, maar het gewicht van je kind wordt naar de heupen verplaatst. De comfortabele babydraagzak heeft namelijk gepatenteerde Exoframe Technologie™️.

En fijn: de draagzak ziet er ook nog eens knap uit dankzij de Daarbij hulp van Industrieel ontwerpers, Medisch Specialisten en draagdoekconsulenten.

 

NIMBEL