1 oktober 2019, door Barts Boekje

Voor op de agenda: Affordable Art Fair in Amsterdam Noord

1 oktober 2019, door Barts Boekje

Voor op de agenda: Affordable Art Fair in Amsterdam Noord

Mensen, hoe leuk is de Affordable Art Fair in Amsterdam dit weekend. Why? Op deze beurs kun je namelijk kunst bewonderen én aanschaffen voor een normale (!) prijs. Dit jaar is het thema Street Art. Moet je van houden natuurlijk, maar hier en daar wordt het thema lekker breed opgevat. Daarbij is de beurs helemaal kidsproof. Aanstaande zaterdag(02/11) wordt er zelfs een family preview gehouden. 

Affordable Art Fair in Amsterdam

Affordable Art Fair in Amsterdam

De belangrijkste boodschap is dat de beurs toegankelijk is voor iedereen (dus niet alleen voor de rijke tata’s). Street Art is the word dus, en laten wij daar nou net geïnteresseerd in zijn aangezien het een trend is die je zowel buiten als IN huis tegenkomt. Plus: the one and only graffitiheld Jad El Khoury is aanwezig in Amsterdam dit wekend. De Libanese kunstenaar heeft een aantal verwoeste gebouwen beschilderd. En tsjonge ja, dat is mooi. 

Dit is niet de eerste keer dat De Affordable Art Fair zijn gezicht laat zien in Amsterdam: sinds 2007 wordt de beurs in 020 gehouden en de Affordable Art Fair gaat als een raket. Sinds de lancering in 1999 in Londen hebben wereldwijd meer dan 2.6 miljoen mensen de kunstbeurs bezocht en is in totaal meer dan 420 miljoen euro aan kunst verkocht. Geen lullige cijfertjes.

Kind is koning bij de Family Preview

Kind is koning bij de Family Preview

Aanstaande zaterdagochtend (02/11) is het vooral leuk om met het jonge spul de beurs te bewonderen. Affordable Art Fair zet binnen dit programma ‘Kids Quiz’ op. De kleintjes kunnen zo zelf de beurs ontdekken en vragen stellen over de verschillende kunstwerken. Een dikke plus om de kids achter de playstation of computerspel te sleuren. Een dikke plus deel 2: het kijken naar kunst bevordert de creativiteit, het inlevingsvermogen en het wakkert ook de nieuwsgierigheid aan van een kind. Precies wat je wil.   

 

De pret is nog niet op. The cool parents kunnen namelijk door middel van deze link 50% korting ontvangen op de kaarten van de Family Preview. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden en programma:

Vrijdag 1 november:

  • General Admission | 11.00 – 22.00
  • Date Night | 18.00 – 22.00

Zaterdag 2 november:

  • Family Preview | 10.00 – 11.00
  • General Admission | 11.00 – 19.00

Zondag 3 november:

  • General Admission | 11.00 – 18.00

Affordable Art Fair in Amsterdam