16 oktober 2020, door Maartje

Bart Best of: vintage vondsten voor in huis

16 oktober 2020, door Maartje

Bart Best of: vintage vondsten voor in huis

We deden hier al een boekje open over onze favoriete websites, winkels en instagramshops die de allermooiste vintage sieraden verkopen, we werkten aan een lijstje met beeldige, jewilhet vintage lookjes voor kids én weten toevallig donders goed waar we heen willen (scrollen) voor unieke vintage items voor in huis. Nee nee, niet de zoveelste kringloopzaken (hoewel je daar dus precies de allerbeste échte vondsten doet, alleen heb je dan een iets langere adem nodig), maar van die adressen die het voorwerk al voor je hebben gedaan. Beetje gemak, beetje pre-styling and a whole latta of uniek design.

Sit on Vintage

Sit on Vintage

Jeetje wat een heerlijke ontdekking deze week: Sit on Vintage. Een om te smullen selectie met de beste design klassiekers on earth en dat, wis en waarachtig, doodgewoon in Amstelveen! Of we daar nog meer over kwijt willen? Nee. Ga zelf maar kijken. Wedden dat je om bent?

Selency

Selency

Check Selency, een soort ‘marktplaats’ (we durven het bijna niet zo te noemen) voor de allermooiste brocante, vintage en vooral second home artikelen. Er is een Franse en een Engelse versie – wij gaan voor de Franse variant, the origional one.

Enne, echt niet-niet doen: de instagram feed volgen! Smullen.

Net zoals Pamono (de linkerfoto komt van hun instagram) of 1stdibs(de rechterfoto komt van hun instagram), ook van zulks. Ineens snappen we het: een interieur vol met unieke items verzamel je, die shop je niet. Point taken. Die verzameling, dát wordt je droomplek, en niet anders.

Psst, lees ook even de tips van Love Stories eigenaresse Marloes Hoedeman. Zij heeft namelijk de allerbeste tips voor in huis. Niet verder vertellen.

"

Fair Fashion? Over onze online en offline favorieten in Haarlem lees je hier

"

Tout Antiques

Tout Antiques

Een beetje liefde en aandacht voor prachtige items die die liefde en aandacht verdienen, dat is wat het nieuwe Tout Antiques doet, op een knap vormgegeven website. De meubelstukken (en sieraden) komen een piepklein beetje tot leven met dank aan de quotes en aantrekkelijke beeldtaal. Dat is nu precies wat we zou leuk vinden aan eigenaresse Jill van Tout Antiques: met een klein beetje extra liefde, weet ze de stoffige kant van antiek weg te poetsen, en de ‘bulk’ van tweedehands te doen vergeten. Lees meer

Roes Zaandam

Roes Zaandam

Let’s go Zaandam, al was het maar voor ROES Vintage. En ok, ook voor Het Hem en restaurant Europa, maar wie op zoek is naar een vintage parel om de boel thuis mee op te fleuren, is bij Roes aan het goede adres. En the extra good news is: je speurt en shopt het allemaal ook online en het wordt 1,5 meter voor je deur afgeleverd.

Lees meer

Studio Yen

Studio Yen

Studio Yen verkoopt natuurlijke, handgemaakte en vintage interieur items. Vasen, stoelen, lampen en we zijn benieuwd wat er nog meer gaat komen. Voor de kleurrijke stylistas weinig match. Maar voor wie van aardetinten en natuurlijke materialen houdt, houd deze nieuwe design studio en webshop in de gaten.

 

Lees meer

3 x Amsterdam

3 x Amsterdam

TREASURE DEPOT

Het idee is simpel: Treasure Depot zoekt, koopt in, knapt op en verkoopt weer. En doet dat bewonderenswaardig goed, niet alleen op het gebied van meubels maar voor een kekke vintage zonnebril zit je hier ook helemaal goed.

PURMER

Niet alleen vintage meubels: Purmer is een buurtsuper waar buren en andere buitenlui terecht kunnen voor vintage meubels, koffie tosti’s en meer.

FORTUNE FLEA

Onze absolute go-to voor in huis., voor cadeautjes, voor inspiratie en voor eigenlijk alles, any moment, any time, is Fortune Flea. Twee weekenden per maand is Zoë open in Amsterdam Oost.

Lees meer