21 februari 2021, door Maartje

Bart Best of: vintage vondsten voor in huis

21 februari 2021, door Maartje

Bart Best of: vintage vondsten voor in huis

We deden hier al een boekje open over onze favoriete websites, winkels en instagramshops die de mooiste vintage sieraden verkopen. We werkten aan een lijstje met beeldige, je-wil-het vintage looks voor kids én we weten toevallig donders goed waar we heen willen (scrollen) voor unieke vintage items voor in huis. Nee nee, niet de zoveelste kringloopzaken (hoewel je daar dus precies de allerbeste échte vondsten doet, alleen heb je dan een iets langere adem nodig), maar van die adressen die het voorwerk al voor je hebben gedaan. Beetje gemak, beetje pre-styling and a whole latta of uniek design.

De Instagram Accounts

De Instagram Accounts

We zijn verslingerd aan vintage shoppen via instagram. Niet zo gek: er zijn een aantal te gekke accounts die keer op keer weten te verrassen. Een lijstje:

Studio Maria Elena  – Marktplaatskoningin wat ons betreft! Tip van Maria: zet op marktplaats de oudste datum eerst: over items die al langer online staat, valt beter te onderhandelen.

Marktplaatsparel  – Wedijvert wat ons betreft met Maria Elena en doet wat de naam beloofd: parels gezien op Marktplaats achter elkaar zetten.

Land van Vintage – Koopt zelf op en deelt via haar account haar vaak opgeknapte, knap gestylde vondsten (voor hele goede prijzen).

Check hier nog meer dan dit!

vintage3000

vintage3000

Wie De Vintage Design Droom op het gebied van interieur zegt, zegt eigenlijk Morentz. Een waanzinnig pand vól met nog waanzinniger mid century design. Maar inderdaad, dat is niet de tekst die boven dit artikel staat. Klopt! Want hoewel studio3000 Amsterdam niet per se gespecialiseerd is in het mid century design (waar we zo van houden), is het wel onwaarschijnlijk smullen op – hoera – heel veel vierkante meters.

een lesje vintage

een lesje vintage

De vintage Instagram accounts vliegen je inmiddels om de oren, niet alleen op huizen maar ook op veiling sites is ‘overbieden’ een ding en de ene na de andere winkel komt met de boodschap dat de voorraden zijn aangevuld. Help, wáár moet je zoeken als je (nog) niet eens weet waar je naar op zoek bent?! In comes Mariekke Vintage. En ze geeft een hele puike cursus over hoe je dat dan doet, die vintage parels vinden en scoren.

 

Lees meer

Selency

Selency

Check Selency, een soort ‘marktplaats’ (we durven het bijna niet zo te noemen) voor de allermooiste brocante, vintage en vooral second home artikelen. Er is een Franse en een Engelse versie – wij gaan voor de Franse variant, the origional one.

Enne, echt niet-niet doen: de instagram feed volgen! Smullen.

Home place online

Home place online

En ons doel is om onze klanten een eclectische maar weloverwogen selectie van vintage, mid century, retro en eigentijds meubilair, verlichting en huishoudartikelen te bieden, zodat ze stijlen, tijdperken, kleuren en texturen kunnen combineren om huizen te creëren die evenveel hebben persoonlijkheid zoals ze doen.

We zoeken items die we geweldig vinden en waarvan we hopen dat jij ze ook zult doen. We zijn gepassioneerd door geweldig design – zowel hedendaags als Mid Century, maar we zijn ook fans van het eigenzinnige en het grillige .. en we vinden niets leuker dan ze allemaal te mixen om eclectische interieurs te creëren met enorm veel individualiteit.

Ook een hele lekker internationale deze: Home Place Vintage. Vooral een puike tip voor iedereen die niet weet waar-ie beginnen moet. Het idee achter Home Place Vintage was in eerste instantie om een duurzame manier van leven te promoten die er óók nog eens goed uitziet

Niet iedereen heeft echter de tijd om rommelmarkten en beurzen af ​​te speuren, and that’s where Homeplace comes in: ze laten een bewerkte selectie van steeds veranderende opvallende vintage-, Mid Century- en retro-stukken zien, net als een reeks goed ontworpen en interessante eigentijdse items die nooit vervelen.

Net zoals Pamono (de linkerfoto komt van hun instagram) of 1stdibs(de rechterfoto komt van hun instagram), ook van zulks. Ineens snappen we het: een interieur vol met unieke items verzamel je, die shop je niet. Point taken. Die verzameling, dát wordt je droomplek, en niet anders.

Psst, lees ook even de tips van Love Stories eigenaresse Marloes Hoedeman. Zij heeft namelijk de allerbeste tips voor in huis. Niet verder vertellen.

Sit on Vintage

Sit on Vintage

Jeetje wat een heerlijke ontdekking deze week: Sit on Vintage. Een om te smullen selectie met de beste design klassiekers on earth en dat, wis en waarachtig, doodgewoon in Amstelveen! Of we daar nog meer over kwijt willen? Nee. Ga zelf maar kijken. Wedden dat je om bent?

"

Fair Fashion? Over onze online en offline favorieten in Haarlem lees je hier

"

Tout Antiques

Tout Antiques

Een beetje liefde en aandacht voor prachtige items die die liefde en aandacht verdienen, dat is wat het nieuwe Tout Antiques doet, op een knap vormgegeven website. De meubelstukken (en sieraden) komen een piepklein beetje tot leven met dank aan de quotes en aantrekkelijke beeldtaal. Dat is nu precies wat we zou leuk vinden aan eigenaresse Jill van Tout Antiques: met een klein beetje extra liefde, weet ze de stoffige kant van antiek weg te poetsen, en de ‘bulk’ van tweedehands te doen vergeten. Lees meer

Roes Zaandam

Roes Zaandam

Let’s go Zaandam, al was het maar voor ROES Vintage. En ok, ook voor Het Hem en restaurant Europa, maar wie op zoek is naar een vintage parel om de boel thuis mee op te fleuren, is bij Roes aan het goede adres. En the extra good news is: je speurt en shopt het allemaal ook online en het wordt 1,5 meter voor je deur afgeleverd.

Lees meer

"

Rêveuse in Amsterdam heeft het mooiste vintage glaswerk, als je er op tijd bij bent natuurlijk. Lees hier meer over Rêveuse.

"

Shops in Amsterdam

Shops in Amsterdam

TREASURE DEPOT

Het idee is simpel: Treasure Depot zoekt, koopt in, knapt op en verkoopt weer. En doet dat bewonderenswaardig goed, niet alleen op het gebied van meubels maar voor een kekke vintage zonnebril zit je hier ook helemaal goed.

PURMER

Niet alleen vintage meubels: Purmer is een buurtsuper waar buren en andere buitenlui terecht kunnen voor vintage meubels, koffie tosti’s en meer.

 

RêVEUSE

We botsten tijdens een koffiewandeling (what else) op een Franse droom in Amsterdam. Rêveuse is de naam, een naam die meteen alles zegt. Lees meer

ZAANSCH FAAM

Net geen Amsterdam, kniesoor die er op let, maar Zaansch Faam is een hele leuke!


FORTUNE FLEA

Onze absolute go-to voor in huis., voor cadeautjes, voor inspiratie en voor eigenlijk alles, any moment, any time, is Fortune Flea. Twee weekenden per maand is Zoë open in Amsterdam Oost.

Lees meer

Studio Yen

Studio Yen

Studio Yen verkoopt natuurlijke, handgemaakte en vintage interieur items. Vasen, stoelen, lampen en we zijn benieuwd wat er nog meer gaat komen. Voor de kleurrijke stylistas weinig match. Maar voor wie van aardetinten en natuurlijke materialen houdt, houd deze nieuwe design studio en webshop in de gaten.

 

Lees meer