15 april 2020, door Imara Milatz

Airbnb Experiences at Home – op stad maar dan thuis

15 april 2020, door Imara Milatz

Airbnb Experiences at Home – op stad maar dan thuis

AirBnB'en, we vinden het sinds jaar en dag een tof concept. Al jááren delen we de beste adresjes en nog meer jááren maken we er zelf al gebruik van. Uit huis ‘thuis zijn’, zo voelt het. Een local wanen in het buitenland. Geen ver van je bedshow maar alles lekker even ‘eigen’ maken. Voorlopig zit airbnb’en (om obvious redenen) er niet in. Jammer voor ons én jammer voor de AirBnB host zonder inkomsten. Hadden we al gezegd dat AirBnB tof was (mits iedereen zich aan de regels houdt)? Welnu, dat is het nog steeds. De club bedacht een snugger plan op het thuisblijven: Airbnb Experiences at Home. The name of a brand new game. Het is precies wat je denkt dat het is: bijzondere experiences van over allerlei wereldplekken, met miljoenen gasten digitaal, tegelijk te delen. Een cursus, workshops, rondleidingen; alles en meer onder de categorie ‘vakantiegevoel’. Komt dat even op het juiste moment.

Airbnb Experience

Airbnb Experience

Van (Noord) Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn. Oke, die laatste twee niet, maar die schuiven we dan maar even opzij voor op de wenslijst. No probs want er is zóveel te zien en te doen met de Airbnb experiences. En wellicht komt een tour door de woestijn er in de toekomst gewoon bij, who knows? Wat we wel weten is dat het de moeite waard is en, yet again, een kei van een binnenblijf tip. Van activiteiten met het hele gezin (zoals  het ontdekken van de geheimen van magie) of leuke ‘teamuitjes’ als koffie maken met een professionele koffie tester tot aan een privé bartending experience met professionals. Het is zelfs hartstikke mogelijk om nu vanuit het comfort van je eigen woonkamer contact te maken met enkele van de beroemdste atleten ter wereld! Een HIIT-training bijvoorbeeld, welke (no pressure) voor zowel beginners als vergevorderden is!

Een Airbnb Experience boeken? Dat kan hier. Zie je ook meteen wat er allemaal mogelijk is. Want mogelijkheden, dat zijn er veel. En naar verwachting blijven nieuwe experiences zich aanmelden.

Onze eigen experience

Onze eigen experience

Dat moesten we natuurlijk wel eerst even zelf uitproberen, zo’n experience. We gingen voor tekenen (én koffiedrinken) in all time favorite Lissabon. Zonder teken aanleg whatsoever ging de laptop open, werd Zoom (het programma waarmee je live in contact met het buitenland staat) opgestart en kwamen daar Tom en Jilly te voorschijn. De hosts, en tevens eigenaren van Lisboa Social Press, leggen live vanuit Lissabon en the British Country side het fijne van de tekenkunst uit. De polsen werden met elke oefening soepeler en daarmee kwam ook toch dat beetje artistieke gevoel naar boven. Licht- en schaduwtechnieken doen een hoop, over een talent wordt (nog!) niet gesproken. Gelukkig hoeft dat niet bij Tom en Jilly, met hun motto: ‘if you can pick up a pencil you can draw’ helpen ze zonder enig judgement waar ze helpen kunnen. Onze eerlijke recensie (we hebben het alsnog over Airbnb waar recensies dagelijkse orde zijn): een heerlijke binnenblijftip om, wie-weet, nieuwe skills te ontdekken. En als we weer naar Lissabon mogen? Dan doe we de tekencursus van Jilly en Tom met alle liefde dunnetjes over onder de Portugese zon. U begrijpt, de moeite waard, dus komt dat zien, komt dat zien!

Airbnb Experiences