Nederland3 april 2020, door Imara Milatz

Virtueel het theater in? En ff lekker lachen? Boom Chicago at your service

Nederland, 3 april 2020, door Imara Milatz

Virtueel het theater in? En ff lekker lachen? Boom Chicago at your service

Ever heard of het legendarische Boom Chicago? Ja? nee? Naar Amerika hoef je er niet voor: Boom Chicago is allerminst new in town maar het is wel het allereerste Nederlandse theater (ze zitten aan de Amsterdamse Rozengracht) dat opnieuw haar deuren opent voor hoogwaardige shows met in het specifiek het comedy genre. Niet letterlijk voor bezoek natuurlijk, want social distancing is nog wel even de norm, maar wel op zijn virtueels. Ha! Boom Chicago brengt deze maand twee van hun beste comedy shows in drie delen live op Le YouTube. En hoewel dat voor ons, de kijker, een perfecte oplossing lijkt te zijn zitten de theatermakers, acteurs en iedereen achter de schermen zonder inkomsten en werk. Maarrr ook daar kunnen we met zijn alle iets tegen doen! Keep the theaters open!

Boom Chicago

Boom Chicago

Maar liefst twee van de beste comedy shows van Boom Chicago (naar eigen zeggen! We gaan het natuurlijk ook even zelf beoordelen), zijn deze maand live vanaf de luie stoel te bekijken.  Dan gaat het om de comedy show Trump Up The Volume over de Amerikaanse verkiezingen en Going Steady over het leven, liefde en alles ertussenin. Haal de nodige popcorn maar alvast in huis en ga er voor zitten. De shows zijn beide opgedeeld in drie delen en zijn live te bekijken op YouTube: ofwel alweer wel geteld zes avonden met een lach op je gezicht doorbrengen! Oké, tijd voor de factcheck: we noemden zes avonden, 14, 16 en 18 april brengen politieke comedy veteranen Pep Rosenfeld, Greg Shapiro en regisseur Andrew Moskos in drie delen hun show Trump Up the Volume waarin de Amerikaanse politiek centraal staat. Op 21, 23 en 25 april spelen acteurs en geliefden Matt Castellvi en Stacey Smith, verdeeld over drie avonden, hun grappige, geïmproviseerde comedy show Going Steady.

Trump Up The Volume

Trump Up The Volume

Deze willen we zien, alleen al om de titel van de show en omdat het bijna onmogelijk lijkt om de Amerikaanse verkiezingen als een grap te zien (knipoog). 14, 16 en 18 april wordt je welkom geheten bij de democratie op z’n Amerikaans. De Democraten voorspellen dat Joe Biden Donald Trump zal verslaan, hoewel Bernie Sanders en zijn fans nog steeds van mening zijn dat hij deel uit zou moeten maken van het politieke proces ondanks zijn tekort aan stemmen. Klinkt als een foute soapserie… Aan de andere kant ontbreekt het Donald Trump totaal aan empathisch vermogen voor het gigantisch aantal Corona slachtoffers in zijn land en ziet hij het virus als een persoonlijke aanval.

De shows gaan op de genoemde dagen allemaal om 20:00 live en worden in één uur uitgezonden.

Going Steady

Going Steady

Ready, set, go! Zin in een lekker avondje theater romcommen? 21, 23 en 25 april zijn je dagen om naar uit te kijken. Breng drie avonden door met dit comedy-koppel op je beeldscherm die je aan het lachen maken, terwijl zij de social distance regels negeren en verbreken. Lekker op elkaars schoot kruipen en elkaars gezichten betasten. Het mag allemaal want zij zijn verloofd! Met korte sketches, uitgebreide improvisaties en live muziek wordt dit een hele bijzondere Boom Chicago show. Musical Director Sacha Hoedemaker begeleidt het duo vanaf de zijkant van het podium met live muziek zodat Matt en Stacey kunnen uitpakken met hun geïmproviseerde liedjes. Het is echter geen trio. Sacha blijft op de veilige 1,5 meter afstand.

Wanneer te zien? Om 20:00 uur wordt elke avond live één uur van de show uitgezonden.

Steun de theaters

Steun de theaters

Zoals gezegd, en we allemaal eigenlijk wel weten, is er een grote groep Nederlanders dat vandaag, morgen en de aankomende weken weinig tot geen werk meer heeft. Zo ook binnen het theater waar de medewerkers normaliter niets liever doen dan de mens vermaken. Dat is rot en er is maar bar weinig aan te doen. Weinig inderdaad maar nog altijd iets. Zo steun je ook het theater, Boom Chicago bijvoorbeeld, door een kleine bijdrage te leveren, in de vorm van een cadeaubon.

Nog even terug naar het leuke Boom Chicago: hoewel de live YouTube uitzendingen natuurlijk gratis zijn, kunnen kijkers altijd nog een ‘denkbeeldige’ ticket kopen. Dan support je meteen Boom Chicago en wordt de kans groter dat het theater binnenkort (hoe sneller hoe beter natuurlijk) écht haar deuren weer mag openen. Daarvoor kun je het best hier even een kijkje nemen.

Boom Chicago