Kroatië, Dubrovnik19 oktober 2023, door Jip Groot

Dit zijn de leukste Airbnb’s van Kroatië

Kroatië, Dubrovnik, 19 oktober 2023, door Jip Groot

Dit zijn de leukste Airbnb’s van Kroatië

Hierbij de leukste Airbnb's die een trip naar Kroatië onvergetelijk zullen maken, beloofd. Want eerlijk is eerlijk... Hoe lekker het ook is om uren te scrollen op Airbnb, het is nog fijner als het allemaal voor je uitgezocht is. Voilà.

Enne, goed om te weten: we hebben echt niet alleen Airbnb's te tippen in Kroatië! Pak deze Kroatië link erbij en vind het beste in de omgeving van Pula, Split, Hvar en Dubrovnik.

Villa Fora, Hvar

Villa Fora, Hvar

Zin in een luxe verblijf, en heel toevallig benieuwd naar het 68 km lange en prachtige eiland Hvar? Good news! Kijk eens even naar Villa Fora, op slechts één minuut loopafstand van het centrum van Hvar. Deze hippe en levendige stad heeft dezelfde naam als het eiland zelf, en ligt in het westen.

Op zoek naar een verblijf voor grote groepen vrienden? Yup, ook dan is deze plek ideaal. Je kunt er met maximaal 16 gasten terecht, en het huis is voorzien van een dijk van een zwembad. Perfect voor gezinnen, koppels, vrienden, en… Nouja, voor iedereen die wel zin heeft in een luxe verblijf. Villa Flora via Airbnb heeft precies die ideale combinatie van een prachtige zee binnen handbereik, net als alle activiteiten die het eiland Hvar te bieden heeft. Rust en stilte? Komt dat even goed uit: de mensen achter Villa Fora kunnen alles regelen om dat in orde te maken, van spa-behandelingen tot boottochtjes (wist je overigens je sowieso via Airbnb heel goed kunt zoeken op ‘luxe’ en/of ‘things to do‘? Kijk maar eens in de bovenste zoekbalk). Alles om gasten te laten ontspannen. Wie heeft er nou geen zin om te vertoeven in deze casa?

Sunny Studio Apartment, Hvar

Sunny Studio Apartment, Hvar

We blijven nog even hangen in Hvar, gewoon omdat het er prachtig is. In Villa Pepi, aan de Adriastische Zee, ligt Sunny Studio Apartment. Dicht bij de zee dus, met brede terrassen die uitkijken over de Pakleine-eilanden, Villa Pepi is een échte ervaring. De slaapkamers zijn er ruim en hebben dubbele deuren, om direct te kunnen genieten van het uitzicht over de zee. Wanneer je verblijft op deze unieke plek, slaap je in een privé-appartement geschikt voor twee personen. Het appartement is voorzien van een badkamer, keuken en terras. Verder is er ook een steengoede verbinding hier; wifi bedoelen we dan. Last but not least: ze verwelkomen hier ook huisdieren.

Hoe we Sunny Studio vonden? Leuk dat je het vraagt! Via de categorie ‘Mooi uitzicht’, en dan krijg je dus meteen de allerbeste tips binnen die categorie – kind kan de was doen!

Let's go with Airbnb

Let's go with Airbnb

Mogen we nog even benadrukken hóe dol we zijn op Airbnb-en in binnen- en buitenland? Is zo. Zeker nu je op de site van Airbnb nog eenvoudiger dan voorheen precies (maar dan ook echt precies) je voorkeuren aan kunt geven. Kies bijvoorbeeld voor een weergaloos uitzicht, een luxe accommodatie of juist een boshut. Misschien wil je graag midden in de stad logeren, of juist bovenop een berg – je kunt het tegenwoordig precies aangeven! En zo komen we keer op keer weer uit bij de mooiste en meest inspirerende huizen waar we onze volgende vakantie willen spenderen. Je kunt bij de filters zelf je budget, het aantal gewenste (bad)kamers aangeven en… Nou ja, eigenlijk kun je zo specifiek zijn als je maar wil. Veel plezier met surfen (wat overigens ook heel goed kan in Kroatië, dat terzijde)

Rosemarine, Brac

Rosemarine, Brac

Jezelf écht even in de watten leggen? Dat kan tijdens het verblijf bij Rosemarine op het eiland Brac. Deze prachtige luxe villa is een van de meest mooie bestemmingen langs de Split riviera van Kroatië. Het is gebouwd van dezelfde steen die wordt gebruikt voor het paleis van Dioclectianus, een van de indrukwekkendste Romeinse paleizen ter wereld. Er zijn zes slaapkamer suites en je kunt er met 14 personen genieten van alle faciliteiten die deze villa te bieden heeft. Het interieur, de kunstwerken en de moderne voorzieningen zijn er prachtig. Ideaal voor een familie(vrienden)vakantie richting Kroatië, dat Rosamarine.

Rosamarine

Zarko's huis, Stari Grad

Zarko's huis, Stari Grad

Op zoek naar een rustige plek tijdens je verblijf op het eiland Hvar? Dan zit je hier goed. In het noorden vind je de stad Stari Grad, waar Zarko eigenaar is van het charmant afgelegen zespersoons huis. Dit fijne adres midden in de natuur is voorzien van een ruime tuin en heeft een zwembad. Pluspunten. Nóg meer pluspunten? Die zijn er. Het is er ideaal met kids en deze plek is van veel gemakken voorzien. Zo is er een wieg en kinderstoel aanwezig, die hoef je dus niet zelf mee te sjouwen. Daarnaast heeft het huis een enorm aanbod aan spullen om er een onvergetelijk verblijf van te maken, klinkt als een bucketlist dingetje toch?

Zarko