Nederland18 mei 2020, door Jorien Thijs

Allbirds sneakers zijn all you need om nu écht te gaan rennen

Nederland, 18 mei 2020, door Jorien Thijs

Allbirds sneakers zijn all you need om nu écht te gaan rennen

Als ik één persoonlijke positieve side note mag maken bij de hele lockdown, dan is het wel dat ik het hardlopen ein-de-lijk weer heb opgepakt. Wat heb ik het rennen gemist, al kwam ik daar eigenlijk pas echt achter toen ik mijn sportschoenen had ondergebonden en de eerste voorzichtige kilometers in twee jaar maakte. Half of the fun en hét zetje in de rug was een strak pak en fijne, echt goede schoenen. De nieuwe Allbirds Tree Dashers om precies te zijn. En laat het verhaal achter deze toffe patta’s nou ook nog eens heel cool zijn.

Allbirds sneakers

Allbirds sneakers

Where it all started: in 2016 in San Francisco. Natuurlijk dé plek waar je als innovatief merk moet wezen en als Allbirds iets is, dan is het wel een vernieuwer in de modewereld. De schoenen worden namelijk op zo’n manier geproduceerd, dat het zo min mogelijk effect op de natuur heeft en bovendien zijn de schoenen mooi qua eenvoud. Dat betekent niet ieder seizoen nieuwe modellen, maar tijdloze stappers die lang meegaan. Omdat Allbirds herbruikbare merinowol uit Nieuw Zeeland en verantwoord geproduceerde vezels uit Zuid Afrika toepast, komt er tijdens de productie vrijwel geen CO2 vrij. Bovendien zijn de veters gemaakt van o.a. gerecyclede plastic flessen. In de Tree Dashers zit zelfs eucalyptus en de zolen zijn gemaakt van suikerriet. Dat noemen we nog eens slim én sustainable lieve mensen.

Qua looks zouden we de Allbirds willen bestempelen als clean. Eenvoudige, strakke modellen met weinig details zodat alle aandacht uitgaat naar de knappe materialen. De oprichters kozen er ook bewust voor om met één type te starten, in plaats van gelijk tien modellen te lanceren. Dat werd zo’n hit, dat de collectie inmiddels sneakers, slip-ons, bootschoenen, flats, sokken en – onze lievelings – functionele en wasbare hardloopschoenen.

Nog even snel een stapje terug naar de oorsprong van Allbirds en naar de bedenker footballspeler Tim Brown. Tim groeide op in Nieuw Zeeland, het land van de schapen en de plek waar het idee voor wol als basismateriaal voor schoenen ontstond. Wol is namelijk duurzaam, herbruikbaar en warm. Samen met Joey Zwillinger ontwikkelde Tim een ‘wollen’ schoen die zo ontzettend comfortabel en minimalistisch was, dat al snel heel Silicon Valley op Allbirds rondslofte. En dan gaat het snel met je startup. Toch wil Allbirds de prijs voor consumenten laag houden en daarom verkopen ze alleen via hun website en een paar eigen winkels. De Dashers worden ook in Nederland bezorgt en daar wordt iedereen met een beetje hardloopambities blij van. Rennen!

Allbirds