Nederland13 maart 2024, door Anouk Ardesch

Zó is het om een film volledig met je oren te ervaren: wij bezochten de allereerste luisterpremière van Nederland

Nederland, 13 maart 2024, door Anouk Ardesch

Zó is het om een film volledig met je oren te ervaren: wij bezochten de allereerste luisterpremière van Nederland

Wie heeft er geen tijd tekort op een dag van 24 uur? Werken, slapen, eten, en als het even kan nog socializen? Hoe moet je in deze snel veranderende wereld hobby's onderhouden zoals boeken lezen? Storytel heeft het antwoord en dat luidt: audioboeken! Ieder moment van de dag kun je er de tijd voor maken: gewoon onderweg van A naar B, tijdens het hardlopen, op de bank thuis en voor de echte fans is het zelfs onder de douche tijd voor je (nieuwe) favoriete luisterboek.

Vaak luister je een luisterboek alleen, maar alleen is ook maar zo alleen. Daar heeft Storytel iets voor bedacht, namelijk de allereerste luisterpremière van Nederland. Wat? Een volledige film met alleen geluid en zonder beeld in een grote bioscoopzaal? Ja, precies dat.

Geen zin in een luisterfilm, maar gewoon in een lekker luisterboek? Bekijk onze Barts Boekenclub lijst

Luisternacht 2024

Luisternacht 2024

Elk jaar zijn de Storytel Awards shows, waar de beste luisterboeken en voorlezers in het licht worden gezet. Voorafgaand aan de show zijn er verschillende categorieën waar je op kunt stemmen, zoals onder andere: best luisterboek NL, beste voorlezer NL, opkomend voorleestalent en best storytel original. Donna Vrijhof kreeg de eer om het te presenteren, nadat zij vorig jaar beste voorlezer heeft gewonnen.

Een bijzondere avond met niet alleen de Storytel Awards, maar ook een exclusieve luisterfilm van Thomas Olde Heuvelt, bekend van Hex en Orakel. Luisteren kan alleen met de oren, waardoor de rest van de zintuigen worden uitgeschakeld. Hierdoor beleef je de film op een hele intense manier en heb je veel meer inbeeldingsvermogen. Met meer dan genoeg (bedachte) beelden en kippenvel op je arm, was het echt een unieke ervaring.

 

De thriller Muze

De thriller Muze

Het verhaal ging over de jonge Muze die alles in zijn omgeving hoort en daardoor moeilijk aansluiting vindt bij anderen. Wanneer de jongen op zoek gaat naar stilte, merkt Muze dat hij via geluid de wereld kan veranderen. Speciaal voor Storytel heeft Thomas Olde Heuvelt een ode gebracht aan de schoonheid van geluid en hij maakt het verhaal meer dan een luisterboek.

De allereerste luisterpremière was een groot succes. Een goed, pakkend en spannend verhaal van ongeveer een uur, wat voorbij vloog. Ondanks dat je niks ziet, heb je het idee dat je alles mee hebt gekregen. Van de spanning, van de kriebels, en het is net alsof je de beelden gewoon voor je ziet. Met ondersteuning van het geluid, wat volledig in Dolby Atmos was en mede mogelijk werd gemaakt door KLOAQ Audio Design, klopte álles. Van echt huilende babygeluiden (hi baby twins van de geluidsmannen) naar de voorleesstem van Denise Aznam. We zullen niet teveel verklappen want het boek is nu te beluisteren op Storytel. Go, go go! Luister hier Muze