14 februari 2022, door Anna Sophie Wellink

Barts Boekenclub: Koptelefoon op en luisteren maar. Dit zijn (vinden wij) de leukste luisterboeken

14 februari 2022, door Anna Sophie Wellink

Barts Boekenclub: Koptelefoon op en luisteren maar. Dit zijn (vinden wij) de leukste luisterboeken

Waar de lockdown de afgelopen jaren aan heeft bijgedragen? Onze jongste verslaving: luisterboeken.

Luistervoer

Luistervoer

Van bestsellers tot klassiekers, spanning, romantiek, non-fictie en kinderboeken in het Nederlands en Engels. Luisterboeken van bijvoorbeeld Storytel got you covered. Nu 2020 en 2021 achter de rug zijn en covid ons bijna verlaten heeft, of nouja, ons niet meer zo in haar greep houdt, blikken we weer vooruit: dit zijn onze favoriete luisterboeken in 2022.

Favorieten van Team Bart: luister & leer

Favorieten van Team Bart: luister & leer

Oké, even een paar Engelstalige boeken voor je inner-zelf. Zoals Unfu*k Yourself: Get Out of Your Head and into Your Life door Gary John Bishop.Joining the ranks of The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck, The Subtle Art of Not Giving a F*ck, You Are a Badass, and F*ck Feelings comes this refreshing, BS-free, self-empowerment guide that offers an honest, no-nonsense, tough-love approach to help you move past self-imposed limitations’. Nu jij weer.

De Edele Kunst van Not Giving a Fuck staat er ook op hoor, lekker in je moerstaal – fijn als instapper.

What I Know for Sure door Oprah Winfrey die haar eigen boeken (ze heeft er meer, The Wisdom of Sundays is ook top!) ook voorleest. Dat is bovendien een van de redenen waarom we fan zijn: prachtige stem waar je meteen rustig van wordt.

Een aantal Storytel highlights:

Een aantal Storytel highlights:

 • Het meest populaire boek is op dit moment is ‘Het Rusland van Poetin: Een hoorcollege over de historische ontwikkelingen van Rusland en Oekraïne.’ Dit komt niet echt als een verrassing, ik denk dat dit ons allemaal toch wel bezighoudt op dit moment.
 • Deze wordt in de top 10 meest populaire boeken op de voet gevolgd door het luisterboek ‘De zonde waard’ van Nederlands schrijfster Simone van der Vlught. Een literaire thriller, het proberen waard voor alle liefhebbers van bloedstollende verhalen onder ons.

 • Met bijna vijf (vier en driekwart) sterren gaat de derde plek naar ‘Lief wezen – Overleven op de wallen, gevangen bij de nonnen.’ Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 • Winnaar van de Storytel awards 2021 is Familieopstelling van Kluun die zijn boek zelf heeft ingesproken, deels in het Tilburgs! Aanrader dus voor alle people in het Zuiden van het land.

Leuke feitjes

Leuke feitjes

De populairste genres van 2022 (so far) zijn:

 1. Spanning
 2. Waargebeurd
 3. Literatuur

We zijn dus in de mood voor de wat serieuzere boeken, dat is misschien ook niet zo gek aangezien we in een spannende tijd leven. Gelukkig zijn er ook genoeg boeken die je alle ellende even doen vergeten en waar je fijn bij kunt wegdromen, mocht je daar af en toe ook behoefte aan hebben. Ook fijn, voor het kleine spul is er ook meer dan genoeg keuze. Handig toch, samen de bank op, mini een boek en jij zelf een boek. Top!

De top vijf luisterboeken van team Bart

De top vijf luisterboeken van team Bart

Ook bij team Bart is er de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de Storytel app. En dan wel met de combinatie luisterboek, comfortabele outfit, rode wijn en luisteren maar. Onze favorieten wil je weten?

 1. Saskia Noort – Bonuskind
 2. Famillieopstelling – Kluun
 3. De meeste mensen Deugen- Rutger Bergman
 4. Harry Potter voor de kids
 5. De zoete zusjes zoeken een schat (ook leuk voor de kids)
 6.  Ik ga leven
 7. Aan de randen van de dag: Het verhaal van een liefde

Leuk cadeautje ook en het kost ook echt niks. Nou ja, niet echt niks maar relatief wel echt weinig.