30 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Barts Boekenclub: Koptelefoon op en luisteren maar. Dit zijn (vinden wij) de leukste luisterboeken

30 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Barts Boekenclub: Koptelefoon op en luisteren maar. Dit zijn (vinden wij) de leukste luisterboeken

Laten we eerlijk zijn: zo aan het begin van de lockdown was al dat binnenzitten nog wel oké. Maar nu, bijna een heel jaar (!) later hebben we alle opties al bijna drie keer uitgespeeld. Toch? Mis! Bart Blijft Binnen zonder een moment van verveling, lees hier maar eens.

 

Wat daar ook aan heeft bijgedragen afgelopen maanden? Onze jongste verslaving, luisterboeken.

Luistervoer

Luistervoer

Van bestsellers tot klassiekers, spanning, romantiek, non-fictie en kinderboeken in het Nederlands en Engels. Storytel got you covered. 2020, het was me een jaar(tje) wel, but ok dat deel skippen we bij dezen. Terugblikken kan namelijk ook anders: dit vonden wij namelijk de leukste luisterboeken van 2020.

favorieten van Team Bart: luister & leer

favorieten van Team Bart: luister & leer

Oke, even een paar Engelstalige boeken voor je inner-zelf. Zoals Unfu*k Yourself: Get Out of Your Head and into Your Life door Gary John Bishop.Joining the ranks of The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck, The Subtle Art of Not Giving a F*ck, You Are a Badass, and F*ck Feelings comes this refreshing, BS-free, self-empowerment guide that offers an honest, no-nonsense, tough-love approach to help you move past self-imposed limitations’. Nu jij weer.

De Edele Kunst van Not Giving a Fuck staat er ook op hoor, lekker in je moerstaal – fijn als instapper.

What I Know for Sure door Oprah Winfrey die haar eigen boeken (ze heeft er meer, The Wisdom of Sundays is ook top!) ook voorleest. Dat is bovendien een van de redenen waarom we fan zijn: prachtige stem waar je meteen rustig van wordt.

Een aantal Storytel highlights uit 2020:

Een aantal Storytel highlights uit 2020:

  • Het meest beluisterde boek is van Nederlands auteur Rutger Bregman met het boek ‘De meeste mensen deugen’. Snappen we, ook hier bij Bart is dit boek fanatiek gelezen (euh, geluisterd).
  • Rutger wordt in de top 10 meest geluisterde boeken op de voet gevolgd door het populaire luisterboek ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley.

  • De derde (en gedeelde) plek gaat naar niet één, maar twee boeken van Harry Potter (leuk want die is afgelopen jaar ingesproken door een nieuwe stem, die van actrice Jouman Fattal).

  • De avond is ongemak won afgelopen jaar de International Man Booker award en werd daardoor natuurlijk populair en een favoriet in het rijtje.

  • Kluun heeft zijn boek Familieopstelling zelf ingesproken, deels in het Tilburgs! Aanrader dus voor alle people in het Zuiden van het land.

Leuke feitjes

Leuke feitjes

De populairste genres van 2020 zijn:

1. Fictie
2. Kinderboeken
3. Crime
En dat is ook niet zo gek natuurlijk, want fictie is en blijft fictie, tuurlijk staat die op nummero uno. Maar ook fijn, voor het kleine spul is er ook meer dan genoeg keuze. Handig toch, samen de bank op, mini een boek en jij zelf een boek. Relaxed it is. Op nummer drie crime, ook niet gek want wat spanning konden we ook wel gebruiken tijdens al dat binnen zitten.

De top vijf luisterboeken van team Bart

De top vijf luisterboeken van team Bart

Ook bij team Bart is er de afgelopen maanden veel gebruik gemaakt van de Storytel app. En dan wel met de eerder genoemde combinatie, luisterboek, comfortabele outfit, rode wijn en luisteren maar. Onze favorieten wil je weten?

  1. Saskia Noort – Bonuskind
  2. Famillieopstelling – Kluun
  3. De meeste mensen Deugen- Rutger Bergman
  4. Harry Potter voor de kids
  5. De zoete zusjes zoeken een schat (ook leuk voor de kids)

Leuk cadeautje ook en het kost ook echt niks. Nou ja, niet echt niks maar relatief wel echt weinig.