Nederland, Rotterdam1 augustus 2022, door Barts Boekje

Amore: een fijn terras in Rotterdam voor een hapje en drankje

Nederland, Rotterdam, 1 augustus 2022, door Barts Boekje

Amore: een fijn terras in Rotterdam voor een hapje en drankje

Amore is een hotspot aan het Tiendplein schuin tegenover ons geliefde restaurant Marseille. Voordat we een tent bezoeken, gaan we altijd even naar de Instagram pagina. We moeten heel eerlijk bekennen dat we de Instagram pagina van Amore enigszins abstract vinden, maar het prikkelde wel genoeg onze interesse om even op het terras aan te schuiven voor een drankje.

Amore is een fijn terras in Rotterdam voor een hapje en drankje.

Amore Rotterdam

Amore Rotterdam

Multiculturele gezelligheid op de West-Kruiskade. Wij houden ervan. Een mix van mensen en restaurants. Altijd knetterdruk, want op een of andere manier komt iedereen altijd naar de Kruiskade met de auto. Dat betekent dat je altijd slalommend rond alle dubbel geparkeerde auto’s je eind locatie bereikt. We dwalen af… de Kruiskade is in ieder geval een fijne smeltkroes van leuke tentjes en allerlei verschillende culturen. En dat is dus precies de plek waar je Amore vindt. Een zomeravond en een drankje op het terras is voor ons sowieso al wel een gouden combi. En Amore stelde niet teleur.

Super vriendelijk personeel die je graag over de kaart vertellen (of het nu gaat om een hapje of drankje). Vele vriendengroepen die elkaar opzochten en verwikkeld raakten in de leukste gesprekken. Het is dé hangout plek voor heel veel mensen. 

We vinden het lastig te bepalen of we Amore moeten classificeren als restaurant of bar, maar je kunt er in ieder geval voor zowel een hapje als een drankje terecht. De food options zijn beperkt, maar dat zegt natuurlijk niks over de kwaliteit. Je kunt er lekkere snacks bestellen om te delen en bestel zeker het brood met fluffy lemon butter. Sowieso maakt boter het leven nog leuker, maar deze variant is echt hemels. Daarnaast hebben ze een aantal lekkere hoofdgerechten op de kaart. 

De drankkaart daarentegen is niet beperkt te noemen. Van een breed aanbod aan natuurwijnen tot cocktails en saké. Er is vast iets op de kaart waar jij blij van wordt. Aan het terras te zien worden heel veel mensen blij van de Espresso Martini en de Sgroppino, dus laat dat een leidraad zijn voor wat je gaat bestellen.