Frankrijk, Rotterdam17 juni 2022, door Barts Boekje

De beste Franse Restaurants in Rotterdam

Frankrijk, Rotterdam, 17 juni 2022, door Barts Boekje

De beste Franse Restaurants in Rotterdam

Ze lijken de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond te schieten, restaurants met een Franse twist. Ook in Rotterdam ontkom je er niet aan. Vinden we niet erg, helemaal niet zelfs. We zijn dol op de Franse keuken met de beste smaken.En een wijntje, daar zijn we ook dol op, dus dat scheelt.

Dit zijn 5 Franse restaurants in Rotterdam waar wij heel blij van worden. Joie de vivre in Rotterdam!

Bistro LOEVetDIE

Bistro LOEVetDIE

Deze Franse bistro is een nieuwkomer in Rotterdam. Neergestreken aan het Zwaanshals in het Oude Noorden, een straat vol vintage boetiekjes en andere fijne zaakjes die op zichzelf al het bezoeken waard zijn. Bij Bistro LOEVetDIE is het liefde op het eerste gezicht met de Franse tegeltjes die door heel het restaurant liggen. De stoeltjes, het eten en de sfeer maken het verhaal helemaal compleet. Je kunt er terecht voor typische Franse gerechten, zoals steak tartare en escargots of langoustine.

De kleine voorgerechten kun je delen. De hoofdgerechten natuurlijk ook, maar we gokken dat je die liever voor jezelf wilt houden. Daarnaast hebben ze ook een terras waar je op zonnige dagen heerlijk mensen kunt kijken. Ga je overdag? Struin gelijk even de leuke shopjes op het Zwaanshals af.

Bar Bistro LOEVetDIE

Louise Petit Restaurant

Louise Petit Restaurant

Deze Franse vintage pracht en praal is opgedeeld in twee delen. Overdag ontbijt en lunch je bij Louise Petit – Dejeuner en voor het diner schuif je aan bij Louise Petit. In het interieur word je omringt door Franse Bistro meets Vintage Brocante en dat geeft zo veel gezelligheid. De Franse keuken waarin ze niet te beroerd zijn om boter, room en andere heerlijkheden te gebruiken.

We kunnen het uitgebreid hebben over de kaart. Het enige wat we eigenlijk van de daken willen schreeuwen is… eet de desserts! We weten dat het geen compleet verhaal is, maar zonder moet je eigenlijk niet willen vertrekken. Of je nu aanschuift bij het diner van Louis Petit of luncht bij Louis petit dejeuner, sla het dessert vooral niet over.

Louise Petit Restaurant

Café Marseille

Café Marseille

Dit stukje Frankrijk in Rotterdam heeft onze harten gestolen. Je verwacht Café Marseille misschien niet op de 1 e Middellandstraat, maar hij zit daar helemaal op zijn plek. De havenstad Marseille heeft net als Rotterdam de ‘’niet lullen, maar poetsen’’ mentaliteit. Anders dan je ziet bij andere Franse Bistro’s is Marseille een no nonsense plek. Geen fancy aankleding, maar het eten spreekt voor zich. De eigenaar loopt is vaak ook zelf in de zaak te vinden en wij weten uit ervaring dat hij je net als het personeel fantastisch kan adviseren over de kaart en de wijnen.

Overdag kun je er terecht voor koffie, patisserie (ze hebben geweldige eclairs!), en stokbroodjes zoals je ze normaal alleen in Frankrijk vindt, later op de dag kun je aanschuiven voor het diner met op maandag hun beroemde moules frites, op zondag oesterzondag (oesters voor 1 Euro!) of voor een heerlijke steak béarnaisse. Hou je van Frans eten en mag het een tikje ruiger? Dan ben je bij Café Marseille aan het goede adres.

Café Marseille

Bistrot Du Bac

Bistrot Du Bac

Voor de Franse Bistrot Du Bac (met een extra t ja) strijken we neer op Zuid, op het Deliplein in de hippe wijk Katendrecht wel te verstaan. Bistrot Du Bac is al jarenlang een begrip in Rotterdam. Met klassieke Franse gerechten en een hele knusse sfeer waan je je echt even in Frankrijk. De zwart witte tegeltjes, het witte linnen op de tafels en bistrostoeltjes dragen hier natuurlijk aan bij.

Van heerlijke tartare tot brioche cake met vanille-ijs. Wanneer je na een avondje tafelen hier naar buiten loopt, ben jij je volgende avond in dit stukje Frankrijk op ‘De Kaap’ alweer aan het plannen

Bistrot Du Bac

Beeld: Anne Kære Fotografie

Mevrouw Meijer

Mevrouw Meijer

Deze hele lijst bestaat uit lievelingsplekken, maar Mevrouw Meijer heeft toch wel een speciaal plekje in ons hart. Gastvrouw Karin en Kok Nils leerde elkaar kennen toen ze beiden bij Mevrouw Meijer
werkten. Toen de oude eigenaar het restaurant verkocht, hebben zij geen moment getwijfeld om het over te nemen.

Bij Mevrouw Meijer is er ontzettend veel liefde voor de gerechten en dat proef je echt. Het restaurant zit in een knus pand in Rotterdam Noord. Knijp je met je ogen dan waan je je in een pittoresk straatje in Parijs. De kaart is compact, waardoor je geen last hebt van keuzestress en gewoon geen foute keuze kunt maken. Verse ingrediënten en pure smaken, daar is waar het bij Mevrouw Meijer om draait. En de boter… alleen daarom al zouden wij er elke dag willen eten.

Mevrouw Meijer

La Petite Soeur

La Petite Soeur

Nieuwste in dit rijtje is de Franse bistro La Petite Soeur. Het kleine zusje van Bistrot du Bac (ook al zo’n topper uit dit lijstje). Bij La Petite Soeur, het kleine zusje van Bistrot du Bac, vind je een Rotterdamse wereldplek in een intieme en exclusieve Franse ambiance. Een beetje zoals in Parijs, maar dan op de Kaap in hartje Rotterdam. Om gezellig met vrienden af te spreken of om even gelukzalig een moment voor jezelf te hebben. Voor een bijzonder glas wijn, een cocktail, een koud biertje en verrukkelijke kleine gerechten.

Bij La Petite Soeur kun je dus ècht smaakvol genieten. We serveren een heerlijk menu vol verrassende Petits Plats die je los kunt bestellen of met elkaar kunt combineren voor lunch èn diner.

Je kunt reserveren via een reserveringssysteem: ”Formitable”. La Petite Soeur is een Restobar.

Beeld: Anne Kære Fotografie