Nederland, Amsterdam5 juli 2022, door Sanne Carbaat

Festival pakken? Pak dan TAPT Bierfestival (je vindt ze door het hele land)

Nederland, Amsterdam, 5 juli 2022, door Sanne Carbaat

Festival pakken? Pak dan TAPT Bierfestival (je vindt ze door het hele land)

Sorry hoor, maar wat is er nu leuker dan een bierfestival? Er is muziek, er is van alles te happen én je bent ervan verzekerd dat je genoeg bier te proeven hebt in plaats van je standaard doodgeslagen pils. En dan is daar TAPT. Elke keer opnieuw is het weer feest en dat feestje willen meer en meer bierliefhebbende lui meepakken. Met twee spiksplinternieuwe locaties en een paar gouwe ouwe tappen de lui bij TAPT lekker door. Je vindt er meerdere Nederlandse brouwerijen en heel veel bieren van lokale brouwers, de fijnste food trucks om een goede bodem te leggen en ook allerlei spelletjesvertier (denk bijvoorbeeld mega-Jenga, een absolute favoriet). Laat je vrienden die niet van bier houden vooral niet thuis, want er is ook heel veel fijne wijn te vinden én voor het eerst bestel je op de TAPT Festivals ook de mocktails van Soof.

 

Overbodig om te zeggen dat dit festival draait om bier, bier en nog eens bier (of wijn of mocktails als dat meer je ding is). Maar wil je een beetje laten zien dat je de trends begrijpt, moet je verder kijken dan de nieuwste brouwsel en I.P.A’s. Daarom is er op dit festival ook ruimte voor alcoholarm en 0% bier en andere dranken zonder alcohol. Mocht dat niet de reden zijn waarom je naar een bierfestival gaat, dan zijn er ook zo om-en-nabij 80 bieren mét alcohol. Kijk, dat sluiten we af met een welgemeende proost.

 

Gelukkig vind je TAPT Festival door het hele land en op verschillende data. Dan weet je zeker dat je er eentje mee kunt pikken. Waar er eentje bij jou in de buurt is? Vind je hieronder!

 

Handig om te weten: bij alle TAPT Festivals kun je alleen met pin betalen. 

TAPT Festival | Utrecht | 8-10 juli

TAPT Festival | Utrecht | 8-10 juli

In Utrecht staat TAPT dit jaar voor de zesde keer en hoe. Na twee jaar allemaal maar gezeten te mogen hebben, gaat het festival nu weer door in de OG versie. Vanaf Utrecht Centraal is het 30 min met de benenwagen of 10 minuutjes met het OV, dus goed centraal. Je vindt hier meer dan 60 brouwerijen waaronder hop-forward Walhalla Brewing uit Amsterdam, Masters of Sour & wild gefermenteerd bier Nevel uit Nijmegen, brouwers van beukers De Moersleutel uit Alkmaar en nog veel (veel!) meer.
Extra leuk als je op de fiets komt, want dan kun je je tweewieler laten pimpen met een krat voorop, stickers, sleutelhangers en andere Brouwerij ‘t IJ accessoires.

TAPT Festival | Den Haag | 15-16 juli

TAPT Festival | Den Haag | 15-16 juli

Oh oh jullie Hagenezen. Wat een mazzel dat jullie nu ook jullie ook je eigen TAPT festival hebben. En wat voor één, hallo zeg. TAPT Den Haag is bij de Lange Voorhout, één van de mooiste stedelijke natuurstroken van het land. De Haagse kompanen van Brouwerij Kompaan zijn vanzelfsprekend van de partij, maar ook de dames achter Gebrouwen door Vrouwen, je kunt bier proeven van Eiber Bier (die hebben ook een hele leuke locatie bij creatieve hotspot Haags Hoog) en dat is slechts een kleine greep uit de rits brouwerijen die staan te tappen bij TAPT Den Haag.

TAPT Festival Den Haag

TAPT Festival | Haarlem | 29-30 juli

TAPT Festival | Haarlem | 29-30 juli

Waar iedereen vorig jaar nog braaf zitten moest, gaat TAPT in Haarlem dit jaar helemaal los. Je vindt deze editie in het Reinaldapark, dus het is bieren midden in het groen en hartstikke makkelijk te bereiken met het OV (tien minuutjes lopen vanaf Station Spaarnwoude). Zeg je bier en Haarlem in één zin, dan zeg je natuurlijk ook Jopen. Je kent ze wel, die brouwerij in een kerk waar je tussen de bierketels bier kunt drinken. Zekersteweten dat Jopen erbij is met, ja, bier en hun silent disco. Brouwerij ‘t Uiltje uit Haarlem is ook van de partij, evenals te-veel-om-op-te-noemen andere lokale en Nederlandse brouwerijen.

Tapt Festival Haarlem

TAPT Festival | Rotterdam | 26-27 augustus

TAPT Festival | Rotterdam | 26-27 augustus

Op nog geen half uurtje lopen van Rotterdam Centraal is er TAPT Rotterdam op het Heemraadsplein. Natuurlijk kon Roffa niet achterblijven als het gaat om bier en borrelen, dus dit jaar trappen ze de eerste editie van TAPT Rotterdam af. Brouwerij Noordt, ROTT Brouwers en De Kaapse Brouwers vertegenwoordigen hier hun eigen stad met klassiekers uit hun core assortment, maar ook met nieuwe experimenten. Spelletje, hapje, bier proeven: dit laatste weekend van augustus moet je in Rotterdam wezen.

TAPT Festival Rotterdam

 

TAPT Festival | Amsterdam West | 16-17 september

TAPT Festival | Amsterdam West | 16-17 september

Een zomer vol bierfestivals wordt afgesloten bij TAPT in Amsterdam West. De editie waar het zeven jaar geleden allemaal begon en waar het deze zomer eindigt. In het Rembrandtpark vind je deze editie, dus het is teenslippers aan en voeten-in-het-gras geblazen. Boordevol Amsterdamse brouwerijen (Brouwerij de Prael, Oedipus Brewing, Poesiat & Kater, Pontus Brewing om er maar een paar te noemen), maar ook genoeg gerstenat uit de rest van het land.

TAPT Festival Amsterdam West