16 februari 2022, door Iben Dekker

Amsterdam Wine festival – 21 t/m 24 april 2022

16 februari 2022, door Iben Dekker

Amsterdam Wine festival – 21 t/m 24 april 2022

Nadat we ons bijna twee jaar in hebben moeten houden, kunnen we eindelijk weer uit ons dak gaan hoor! Of nog beter: uit het dak van de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier wordt namelijk het Amsterdam Wine Festival gehouden (van 21 t/m 24 april 2022). Je leest het al: het WINE festival. Heel veel wijn drinken dus. Het is handig als je wijn lekker vindt, maar wijn is niet het enige wat bij het Amsterdam Wine Festival te vinden is hoor... Klets vooral ook even met de wijnboeren die speciaal zijn overgevlogen (ze komen allemaal van het zuidelijk halfrond - dat is namelijk het thema, komen we zo nog even op terug) en dans op live muziek van verschillende bands & DJ's.

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival

Bij het Amsterdam Wine Festival vind je meer dan 300 wijnen uit maar liefst twaalf verschillende wijnlanden. Genoeg om uit te kiezen dus! Je mag kijken, ruiken, proeven en vragen stellen aan de wijnboeren die voor het gemak (en de gezelligheid) zelf ook in het vliegtuig zijn gestapt. En dat vinden we leuk: proeven, testen, keuren, klinken en aan het eind van de dag beslis je welke jij het lekkerst vind (en van die wijn neem je uiteraard een flesje, of doosje, dat mag ook vast, mee naar huis). Koop een fles bubbels en leer onder begeleiding van experts sabreren (altijd al willen kunnen), zo kan je dit voortaan ook zelf. Thuis. Of de show stelen op je volgende fuif. Speel petanque (ook leuk!) en, nou ja, doe vooral nog veel meer.

Er gaat niet alleen lekkers over de tong, maar er is ook ‘lekkers’ voor de oren met dank aan een selectie met evenveel liefde uitgezochte muziek van bands en DJ’s. En vergeet vooral niet te dansen.

Kan de oppas niet geregeld worden? Geen probleem, ook de kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in de kinderhoek.