3 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

Online wijnproeven: lekker, leuk en leerzaam

3 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

Online wijnproeven: lekker, leuk en leerzaam

Proost mensen! Jezelf blijven ontwikkelen - op welk gebied dan ook - is altijd een goed idee. Dit keer mogen we graag het een en ander bijleren over wijn zodat we straks in de restaurants de sommelier eens even keihard omver blazen. Gewoon, omdat dat leuk is. Even walsen, beetje jaja knikken, neus erin, beetje ruiken en slurpen. Ah heerlijk meneer, die Gruner Veltliner uit Lutjebroek, ik gok het jaar 2019? Alle grappen op een stokje (niet op een wijnstok): zo doe je dat, online wijnproeven.

 

(Hoe leuk om dit ook cadeau te doen aan een vriend(in), hier lief een online wijn cursus/ proeverij!)

Online wijn proeven met Thérèse, De Librije

Online wijn proeven met Thérèse, De Librije

Na al het succes van het online koken met Librije’s Atelier hebben ze ook veel aanvragen gekregen naar online wijnproeven en je raad het al: wie vraagt krijgt antwoord: wijnproeven met Thérèse Boer it is. En niet alleen met Thérèse ook de sommeliers Sebas en Sem doen mee.

Wat je kunt verwachten wil je weten? Hoe moet je nou eigenlijk echt moet proeven, hoe te combineren, hoe te serveren, hoe te bewaren en vooral wat is mooi en lekker aan wijn? Het leuke is, ze zijn met drie man sterk, er is dus meer dan genoeg tijd om alle vragen te beantwoorden.

Boeken doe je hier.

Blend and Bottled

Blend and Bottled

Mocht Barts Boekje op instagram volgen en bart ervan ´beschuldigen´ dat jouw glas ook steeds vroeger en voller wordt gevuld, weet dan dat we graag daad bij woord voegen en je met liefde en plezier helpen om je drinkmoment naar een hoger niveau te tillen door daadwerkelijk te leren proeven wat je drinkt. Want een goede wijn verdient dat! (kleine kanttekening: wat je op insta niet ziet, is dat Bart zelden tot nooit meer dan twee, glazen drinkt, maar dan dus wel de lekkerste).

Hoe leuk zowel je brein als zintuigen prikkelen, dan is deze cursus helemaal wat voor jou: de online wijnlessen van Blend and Bottled zijn namelijk perfect voor wijn-dummies én voor iets verder gevorderden, en simpelweg leuk én lekker.

Lees hier meer. 

Ik weet wat wijn is van Aukje

Ik weet wat wijn is van Aukje

Hoe gaat het dan in zijn werking zo’n online proeverij? Simpel, Aukje zorgt ervoor dat je voorzien bent in alle spullen (wijn, instructies, proefformulieren, Ik Weet Wat Van Wijn SDEN1 boek) en jij regelt de rest. Wijnglazen (best logisch) én eventueel lekkers voor on the side: broodje, nootje, van dat soort. Dan kan het dus zomaar zo zijn dat er 6 heerlijke schattige flesjes, gevuld met kwaliteitswijnen, voor je voordeur staan. Laptop erbij, Zoom aan en kijken, ruiken, walsen, proeven, beoordelen.

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in een avondje flink sippen en slurpen? Neem dan even een kijkje of meld je gewoon meteen aan.

Lees hier meer.

Proeven maar met Vaso Wijn

Proeven maar met Vaso Wijn

Wil je gewoon proeven zonder er perse echt veel van te leren? Ook dat kan. Ook leuk als je net een cursus hebt gedaan, ga je zelf even aan de slag met zo’n samengestelde wijn proeverij box. Het werkt simpel, je maakt de keuze uit witte wijn, rode of rosé. In elke wijn zit een Leer proeven als een Pro Pakket. In dit pakket staat precies hoe het heurt met aroma kaarten en circels. Het handige van dit alles is dat je zelf de keuze maakt: wil ik wat leren? Of wil ik gewoon een gezellige avond en proeven maar.

Kijk hier voor alle info. 

Ben je meer into de bubbels? Komt ie’: Je moet de (magnum) Bubbels van Bart hebben.En stel je bent op alcohol vrije touren, dan moet je hier eens een kijkje nemen.